«Аферист із Tinder», або як не влетіти в халепу з заморським принцем. Реальні історії вінничанок

«Аферист із Tinder», або як не влетіти в халепу з заморським принцем. Реальні історії вінничанок
  • Бачили документальний фільм «Аферист із Tinder»? Дівчатам рекомендується подивитися в першу чергу.
  • В стрічці йдеться про ізраїльського молодика Шимона Хаюта, який видавав себе за спадкоємця діамантової імперії Саймона Леваєва. В соцмережах він презентував себе, як багатія, що живе на широку ногу, а потім видурював у закоханих і наївних європейок мільйони доларів.
  • Розповідаємо, з якими аферами стикалися вінницькі дівчата та їх закордонні принци.

Щороку ринок сайтів онлайн-знайомств та шлюбних агенцій збільшується. Зростає і кількість людей по всьому світу, які позитивно ставляться до знайомств у мережі. Більш того, за даними експертів, приблизно кожна третя пара утворюється онлайн. 

 Безсумнівно, це зручно: щоб з кимось познайомитися, досить зайти на сайт або встановити додаток на смартфон. Знаходячись вдома дуже зручно гортати анкети потенційних претендентів на руку чи серце. 

Чи переростають інтернет-знайомства в серйозні стосунки?  Питання досить риторичне.  Як показує практика — щастить не всім.

Відео дня

У віртуальному світі можна знайти не лише кохання всього життя, але і стати жертвою інтернет аферистів. Анонімність мережі Інтернет спонукає шахраїв зловживати наївністю своїх жертв, за що вони можуть поплатитися грошима, майном, здоров’ям. Розводять на гроші як чоловіки жінок, так і навпаки. 

Про розповсюджені афери в мережі, які трапилися з вінничанками та їх закордонними принцами розповідає власниця шлюбної агенції Ірина Н.

Оплата доставки неіснуючого подарунку

Подарунок з доставкою, афера, яка діє вже багато років, проте наївні дівчата все ж таки потрапляють на цей гачок. 

На сайті знайомств вам починає писати чоловік, найчастіше чарівний та успішний іноземець, який мріє про дружину-українку. І саме ви ідеально підходите на цю роль. Роман буде розвиватися дуже швидко: через кілька днів потенційний наречений освідчиться в коханні, буде обіцяти золоті гори і запевняти, що готовий вести вас під вінець хоч зараз. 

 І ось одного прекрасного дня віртуальний залицяльник повідомить, що купив вам дорогий подарунок — наприклад, телефон, ноутбук або золоті прикраси і вже відправив в Україну. Але є одна проблема: закордонний «принц» не може сплатити мито (а це приблизно 250-1000 у.о. залежно від вартості подарунка). За його словами, зробити це можуть тільки громадяни країни. Тому він пропонує заплатити вам — при цьому може навіть запевнити, що потрібну суму доклав до подарунка. 

Далі іноземець дасть номер карти, на який треба перекинути гроші або скаже чекати смс-повідомлення з розрахунковим рахунком. Як ви вже здогадалися, варто вам оплатити доставку, як аферист з неіснуючим подарунком зникне з ваших радарів.

Порада від фахівця. Якщо ж вам дійсно зустрівся справжній «принц», здатний на красиві вчинки (а раптом!), пам’ятайте: такий сам заплатить  за  все.

Прохання про допомогу

Ще одна із розповсюджених схем аферистів — це прохання про допомогу (саме про це йдеться у фільмі «Аферист із Tinder»).

 Як правило зловмисник, який представляється заможним іноземцем, зав’язує віртуальний роман з потенційною жертвою. Через деякий час листування в нього, як правило, раптом виникають серйозні проблеми — чи то захворювання, чи то пограбування його житла, чи то неприємності на роботі, чи то він попадає в полон, часто такі схеми використовують  іноземні «військові». 

І ось вже закохана жертва, яка сидить в Україні буквально на валізах, адже ось-ось має вирушати на ПМЖ до «коханого», звісно ж, надсилає іноземцю необхідну суму, після чого той зникає. Подібна схема може бути реалізованою по різному, проте результат один — розбите серце та порожній гаманець.

Порада від фахівця. У заможного іноземця є заможні родичі і друзі — от вони нехай йому і допомагають. Як малознайома дівчина з України, в якої зарплати часто вистачає лише щоб оплатити комунальні послуги, може допомогти мільйонеру з Європи? Правильно, ніяк.

Не кохання, а розвага

На сайтах знайомств багато хто розводить не на гроші, а просто на секс. Чоловіки шукають інтрижку на кілька ночей і відносини без зобов’язань. Закордонні принци  полюбляють , пообіцявши шлюб і всі дари світу, запросити красиву дівчину з наших країв провести у неї канікули і ближче познайомитися. Вони разом відвідають курорт, проведуть чудово час, а потім — кожен до себе додому. Дівчина після такого солодкого відпочинку чекає пропозиції руки і серця, а закордонний коханий — вже чекає іншу наречену в своїх апартаментах. 

Погоджуючись на зустріч, потрібно бути особливо обережним, адже можна стати жертвою маніяка, потрапити в заручники або бути пограбованим. Схем безліч, і більшість спрямовані на дівчат.

Порада від фахівця. Якщо ваш онлайн кавалер захотів зустрічі з вами в реальному світі, перше побачення має відбутися у вашій країні, і в вашому місті. При чому, не спішіть кликати незнайомця у вашу квартиру: нехай собі забронює номер в готелі. Всі зустрічі мають відбуватися в людних місцях, в присутності друзів чи рідних. Тривожний сигнал — коли людина не схожа на фото в анкеті. Одразу з таким прощайтеся.

Але ще частіше — чоловіки хочуть по-дорослому розважитися у віртуальному світі.  Дешево і приємно, як то кажуть.

Як правило спочатку шахрай увійде в довіру, пообіцяє зорі з неба і щасливе життя у його замку, і запропонує приїхати до нього в гості (через півроку, оскільки зараз зайнятий, працює над проектом і тд). Аби згаяти цей час чоловік скаже, що непогано було б час познайомитися ближче,  відправити йому відверті фотографії або зняти відео інтимного характеру. Варто вам це зробити — може початися шантаж. Аферист пригрозить, що заллє відео на порносайти, відправить фото всім вашим друзям в соцмережі. Бажаючи уникнути ганьби, дівчата перераховують шантажисту гроші. Аферист побачивши що ви клюнули, продовжить вимагання. 

Порада від фахівця. Звісно, ви можете звернутися за допомогою до відділу по боротьбі з кіберзлочинністю, який присіче активність шантажиста. Але якщо не хочете стати жертвою своїх необдуманих дій, не робіть нічого, що може вас скомпрометувати. Особливо не висилайте онлайн-шанувальникам  «полуничні» фото і фільтруйте свої дії в мережі.

Дівчачий досвід 

Вінничанки розповіли свої невигадані історії про онлайн знайомства з іноземцями. Теж траплялися казуси.

Світлана К: «Через шлюбну агенцію я познайомилася з симпатичним європейцем. Чоловік говорив, що мріє в найближчому майбутньому створити сім'ю, а я йому дуже сподобалася. Після короткої переписки і спілкування через камеру, він запросив мене відпочити біля моря і познайомитися ближче. Оскільки було літо і в мене планувалася відпустка, а хлопець мені сподобався,— я погодилася. Тим більше, що власниця агенції переконала, що хлопець перевірений, боятися нічого. 

Дійсно, час на курорті пройшов чудово, лише кавалер не був щедрим на подарунки. А ще я зрозуміла, що це звичайний жигало, в якого лише розваги в голові. Згодом стало ясно, що в агенції не дуже зацікавлені в шлюбах між нашими дівчатами та іноземними молодиками. На секс-туризмі вони заробляють більше. Тобто, до мого кавалера відправляли для знайомства і відпочинку не лише мене, а й інших дівчат. 

Коли цей чоловік написав, що знову хоче зі мною провести канікули, я попросила вислати мені кругленьку суму: на квитки, візу і тд. Коли кошти прийшли на рахунок, я номер агенції і заморського принца заблокувала. Отримавши компенсацію за таку аферу, більше онлайн я не знайомилася».

Юлія В. Я завжди мріяла вийти заміж за європейця і жити за кордоном. Для цього навіть закінчила іняз. Мрія здійснилася: нині мешкаю в Бельгії, у щасливому шлюбі народилося двоє донечок. Проте шлях до здійснення мрії був тернистим. В мене було багато знайомств  і зустрічей з іншими чоловіками. Вони приїздили до мене на побачення у Вінницю і в Київ, але те, що було у листуванні і що виявилося в реальному житті — різниця велика. Один присилав мені свої світлини, де я бачила молодого красеня. А приїхав чоловік похилого віку: ті фото були зроблені в його далекій молодості. Інший клявся, що приїхав лише до мене, бо я кохання усього його життя, аж поки я випадково не зустріла мою долю в торговельному центрі з іншою. І це одразу після нашого романтичного побачення в ресторані. Коли геть розчарувалася в іноземцях, зустріла свого коханого.

Вероніка З. Довгий час я сподівалася в шлюбній агенції і в мережах знайти своє кохання. Проте чоловіків, зацікавлених в серйозних стосунках не зустрічала: переписка роками онлайн, час йде, результату немає. Шлюбні агенції теж намагаються заробити на дівчатах, проводячи безкінечні зустрічі з європейцями. Я, коли це зрозуміла, просила кавалерів на кожну зустріч мені дарувати парфуми, квіти, прикраси. Я теж ціную свій час і себе кохану.

Наталія Тернова, психолог:

— Для початку, хочу заспокоїти дівчат: є безліч історій, коли знайомство, яке почалося в соцмережах  завершилося у рацсі. Якщо ж у вас з'явилися сумніви стосовно «кохання вашого життя», дам наступні поради. 

1. Перевірте соцмережі. Зверніть увагу на сторінку людини, з якою спілкуєтеся. Як давно вона створена? Яка у неї історія? Якщо сторінка порожня, немає друзів, та ще й недавно створена — це може бути фейк.

2. Проаналізуйте фото. Виберіть з профілю фотографію в найкращій якості і в чіткому ракурсі. Перевірте це фото в пошуку Google, щоб упевнитися, що вони не крадені. Якщо ви потрапили на шахрая, то в результаті пошуку у вас буде багато збігів, і фото обранця засвітяться на інших ресурсах.

3. Жодних грошових переказів з вашого боку. Європейські чоловіки достатньо заможні, щоб просити допомоги в українських дівчат. Під час квітково-цукеркового періоду чарівний принц має огортати увагою і подарунками кохану, а не прекрасна наречена надсилати соціальну допомогу з Вінниці. Слід ретельно перевіряти інформацію про обранця, не соромитися бути занадто відвертою і дати відразу зрозуміти, що ви можете подарувати свою любов, але аж ніяк не гроші.

4. Зустрічі на вашій території. Перша зустріч із заморським чи з вітчизняним кавалером має відбутися на вашій території, в людних місцях. Рідні чи близькі вам люди мають знати де ви і з ким. Ніяких подорожей з малознайомим чоловіком на автівках в незнайомі місця. Почитайте в кримінальних хроніках, чим закінчуються такі побачення. Будьте обережними і обачливими, в коханні і в житті.

 

Читайте також:

ВІН І ВОНА. Прощавай назавжди. Як безболісно пережити розрив стосунків

ВІН І ВОНА. «Полуничка», як хобі. Плюси і мінуси частих переглядів фільмів для дорослих

«Родина та діти роблять нас по-справжньому щасливими». Історії кохання знаних вінничан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Наталья Олеговна

    Ото менше будуть ,,шкури,, чекати і шукати хто їм нову ,,куртку з тухлями,, підкупить!
    Хотіла? То тримай!!!
  • Яна Мазур

    Досить пізнавальний фільм для дівчат і жінок. В нас теж таким промишляють, та не в таких маштабах.

    Светлана Каминнык reply Яна Мазур

    Яна Мазур згодна..але й відразу видно таких..
  • Сергей Бернацкий

    схема старая как свет. кто виноват тем наивным дурочкам,которые решили из грязи в князи в 1 день)

    Nataly July reply Сергей Бернацкий

    Якщо ж свої дурні не звертають увагу на цих жінок, то що їм залишається робити, як не шукати щастя де-інде. А досвідчені шахраї своє діло знають

keyboard_arrow_up