Базовий, лаконічний, як у Зеленської. Вінницькі візажисти про новий тренд — діловий макіяж

Базовий, лаконічний, як у Зеленської. Вінницькі візажисти про новий тренд — діловий макіяж
Діловий макіяж Олени Зеленської на економічному форумі в Давосі
  • Бізнес-макіяж — явище, про яке майже не говорять. Втім, він останнім часом має чималий попит для форумів, зустрічей, заходів, переговорів тощо.
  • Вінницькі візажисти розповіли більше про тренд у мейкапі.

Макіяж — це мистецтво, яке може підкреслити вроду, створити настрій образу, прибрати втому чи маленькі недоліки шкіри.

Однак інколи модні тренди та яскраві техніки в макіяжі можуть бути недоречними, псувати цілісність образу та відволікати від головного. Тож часом треба просто дотримуватися традиційних, стриманих правил.

Таким винятком є діловий макіяж, який застосовують для бізнес-форумів, зустрічей, заходів, переговорів — там, де твої думки мають бути помітніші за колір помади. Прикладом тому — у перші леді світу на економічному форумі в Давосі-2023.

Відео дня

У діловому макіяжі тренди не приходять щосезону, це здебільшого класична історія зі своїми досить сталими правилами та канонами. У більшості випадків —  це базовий лаконічний та акуратний мейкап. У такому макіяжі не прийнято застосовувати розмаїття кольорів, яскраві акценти та художні техніки: ці принади краще залишити для святкових образів. З’явившись у такому образі на офіційному бізнес-заході, людина з яскравим мейком ризикує бути сприйнятою несерйозно.

Поради вінничанкам

За конкретними порадами ми звернулися до візажистів, що працюють у нашому місті. Тож далі читайте експерті поради. 

— Не секрет, що через загальну ситуацію, зменшилась кількість заходів, куди потрібен макіяж, та діловий стиль, всеодно, потребує доглянутості та підкреслення власного стилю. Звісно, зміни торкнулися і тенденцій, — розповідає Анна Турапіна, власниця студії краси.

Наразі, дещо пом‘якшала класична стрілка. Вона звузилась та додалась легка розтушовка. Червоний колір губ, змінився, на більш «глухий», ягідний. В пріоритеті — гарна доглянута шкіра, з легким підсвіченням, доглянуті брови, без чітких ліній та кутів. Єдине, що має бути помітним в діловому макіяжі — це його непомітність. 

Гама в макіяжі

Візажисти рекомендують обирати кольори, які пасують до вашого відтінку шкіри та мають природній вигляд: вуста можна підкреслити олівцем, що збігається з кольором ваших губ чи трохи виразнішим. Те ж саме стосується рум'ян.

— Для макіяжу очей ідеальною буде стрілочка по лінії росту вій, яка надасть погляду виразності та залишиться непомітною. Кольорові олівці для очей краще приберегти для інших заходів. Коричневий, графіт, чорний, сірий — це кольори, які допоможуть зробити погляд виразнішим, особливо, якщо доповнити їх тушшю в тон, — рекомендують візажисти.

Тіні радять використати монохромні, якщо вони, звісно, потрібні для вашого макіяжу. Ну і бажано обмежитись матовим або сатиновим покриттям, без блискіток. І трохи рум'ян для свіжості.

Заборонені прийоми

— Є один прийом, який робить погляд виразним, — каже Анна Турапіна. — Це фарбування темним олівцем-кайялом слизової оболонки очей. Але він пасує лише жінкам з темними очима та смаглявою шкірою. У жінок європейського та слов’янського типу цей прийом лише підкреслить втому та зменшить очі. Світлошкірим та світлооким дівчатам раджу промальовувати слизову бежевим олівцем.

Також не рекомендовано наносити багато хайлайтера на бізнес-зустрічі, бо блиск вашої шкіри може наштовхувати на думку, що ви спітніли від хвилювання (так само надлишок рум'ян може створити зайву ілюзію хвилювання).

 

Читайте також:

Життя з нуля. Як переселенці організували власний бізнес на Вінниччині

Фото війни теж завдають травми. Що таке синдром свідка та як з ним впоратися

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up