«У дівчини має бути фігура». Триразова чемпіонка світу з фітнес-бікіні виграла чемпіонат України

«У дівчини має бути фігура». Триразова чемпіонка світу з фітнес-бікіні виграла чемпіонат України
Наталя Гнидюк - у центрі
  • Популярним різновидом жіночого бодібілдингу вважається номінація фітнес-бікіні.
  • У ній поєднуються як природні дані учасниць, їхня грація і пластика, так і робота у тренажерному залі в комплексі із правильним харчуванням та доглядом за тілом і волоссям.

Найбільш іменитою діючою вінницькою бікіністкою (так називають учасниць змагань) є 42-річна Наталя Гнидюк. Два роки тому вона здобула три золоті медалі на чемпіонаті світу федерації WABBA у Віченці (Італія). Нещодавно Наталя перейшла із Всеукраїнської федерації WABBA до Національної федерації IFBB. Мотивує це тим, що лише та має угоду із профільним Міністерством і можливість присвоювати спортивні розряди і звання. А Наталя прагне виконати норматив майстра спорту. 

— Жіночий бодібілдинг в Україні дуже сильний. Недарма на національних змаганнях складніше увійти до числа призерів, ніж на міжнародному рівні. Зазвичай українські учасниці — сильні, красиві і набагато краще підготовлені, ніж іноземні, — поділилася Наталя Гнидюк.     

Відео дня

«Перший млинець — не глевкий»

Вже на дебютних змаганнях під егідою IFBB вінничанка досягла успіху. Це був відкритий чемпіонат Києва. Там за перемогу боролися понад 80 учасниць із різних регіонів.

Наталя Гнидюк виступала в категорії «майстри бікіні» (віком понад 40 років), здобула золото і випередила вісім сильних спортсменок. Це виявилася перша перемога нашої землячки на відкритому чемпіонаті столиці. 

Пізніше триразова чемпіонка світу в столиці поборолася у ростовій категорії  (до 164 см). І посіла там третє місце серед 11 учасниць. Серед її суперниць була навіть триразова чемпіонка світу за версією IFBB (Київ) Катерина Уманська (Київ).   

Наталя каже, що відчула неабияку конкуренцію. Мовляв, у федерації IFBB спортсменки професійніше позують, мають кращі форми тіла.

Взагалі вінничанка не має постійного тренера, готується до змагань самотужки. Адже вже має за плечима певний досвід підготовки.   

— Але цього разу мені допомагала відточувати позування, перевчатися на нові стандарти суддя міжнародної категорії і заступник голови Всеукраїнської федерації IFBB Ірина Делієва (Київ),  — прокоментувала Наталя Гнидюк.  

Бере уроки позування

Через тиждень Наталя Гнидюк стартувала вже на чемпіонаті України, який пройшов у Черкасах. Сотня бодібілдерок боролися за путівки на міжнародні змагання. Там Наталя Гнидюк стала найкращою в категорії «майстри бікіні» (віком понад 40 років), випередивши 11 учасниць.

Від Вінницької області ще були призерки у категорії «велнес» (для жінок зі спортивною статурою, які демонструють трохи більшу м’язову масу тіла в області сідниць і стегон). Зокрема, чемпіонкою стала Наталя Святецька, а бронзовою призеркою — Аліна Дмитренко.

У ростовій категорії Наталя Гнидюк вирішила цього разу не виступати, а перед цим покращити свій  рівень майстерності. Також вона відмовилася від участі на чемпіонаті Європи, куди здобула путівку.     

— Саме у ростовій категорії можна виконувати спортивні нормативи. Тому я хочу краще підготуватися, щоб восени успішно виступити на іншому чемпіонаті України і здобути путівку на чемпіонат світу в Іспанії. Також, якщо вийду на професіональний рівень, з часом зможу боротися за грошові призи на комерційних турнірах, — поділилася Наталя Гнидюк.

Зокрема, із позуванням перед осіннім чемпіонатом нашій чемпіонці допомагатимуть Ірина Делієва і чемпіонка світу IFBB Марія Бурлака (Черкаси). Ці тренування відбуватимуться онлайн.

Допомагає оптимізувати вагу

Наталія Гнидюк поєднує улюблений спорт із роботою. Вона працює персональною тренеркою тренажерного залу спортклубу «Нокаут».

— Групових занять у мене немає. З клієнтами працюю тільки персонально. До того, як я стала чемпіонкою світу, навчалася на персонального тренера. На курсах додатково опанувала фах реабілітолога опорно-рухового апарату і масажиста шийно-комірцевої зони. Закінчила курси нутриціології (наука про харчування) і дієтології.  Це все у доповнення до освіти на факультеті фізвиховання нашого педуніверситету, — продовжила Наталя Гнидюк.

Вона тренує вже дев’ять років. В основному готує не спортсменів, а опікується покращенням фізичної форми вінничан.

— Переважно дівчата приходять, аби схуднути. Одного разу моя вихованка скинула 32 кг. Деякі клієнти прагнуть підтягнути тіло і м’язи та загалом привести тіло у тонус. Інші хочуть покращити своє здоров’я, займаються в тренажерному залі реабілітацією. Один худенький хлопець приходив, щоб набрати м’язову масу, — розповіла Наталя.

Готова тренувати бікіністок

Також Наталя Гнидюк готова тренувати бікіністок. Зокрема, вона готує до Кубку України свою вихованку Марину Зелінську.

До участі у змаганнях з фітнес-бікіні дівчата приходять невипадково. Лише тоді, коли після кількох років регулярних занять у залі вони отримують красиві спортивні фігури. Тому виникає бажання порівняти себе з іншими, оцінити свій рівень.

— Але все це непросто. Тренування бікіністок, особливо перед змаганнями, дуже важкі і виснажливі. Складно переносити сушку тіла, а після тривалого позування крепатура виникає більша, ніж після тренування, — наголосила Наталя Гнидюк.       

Довідка RIA/20 хвилин

Ще зовсім нещодавно жіночий залізний спорт асоціювався у багатьох із дамами із величезними м’язами і чоловічими рисами обличчя, повною відсутністю жіночності. У Міжнародній федерації бодібілдингу та фітнесу вирішили це виправити, ввівши в 2010 році нову дисципліну під назвою фітнес-бікіні. Це окремий напрямок, коли дівчата демонструватимуть чудову фізичну форму в поєднанні з модельною зовнішністю в купальниках-бікіні. Звідси й назва дисципліни. Тобто такі виступи є чимось середнім між жіночим бодібілдингом і конкурсом краси.

Для того, щоб брати участь у змаганнях, у дівчини має бути фігура, в якій оцінюються загальні гармонійні правильні природні пропорції тіла. Також має бути статна правильна постава. Зокрема, виражена мускулатура тіла і загальний тонус м'язів, легкий рельєф при збереженні жіночності та привабливості.
 

Читайте також:

У юнацьких футбольних чемпіонатах Вінницької громади зіграє рекордна кількість команд

Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Євген

    Який жах,  голова жінки, тіло чоловіка
  • Vlad Vo

    Поки хтось критикує - Наталя досягає своїх цілей та стає ще майстернішою завдяки своїй наполегливості!
  • Назар Фененко

    Страхоття
  • Георгій

    В такий час самі потрібні змагання. Мязи на городі нехай качає.

keyboard_arrow_up