Здобув путівку на Паралімпіаду. Вінницький стрілець змагатиметься там втретє

Здобув путівку на Паралімпіаду. Вінницький стрілець змагатиметься там втретє
На світовому форумі Олексій Денисюк лише на два очки відстав від чемпіона. Отримав срібло
  • Вінницький стрілець Олексій Денисюк —  чотириразовий чемпіон світу і рекордсмен планети.
  • Він вже двічі був бронзовим призером Паралімпійських ігор.
  • Це сталося у м. Ріо-де-Жанейро (Бразилія) у 2016 році і у Токіо-2020 (Японія). 

Днями Олексій Денисюк здобув срібну медаль чемпіонату світу в Аль-Айні (ОАЕ) і таким чином виборов ліцензію на Паралімпіаду – 2024. Зробив у вправі Р3 (спортивний пістолет, 25 м, 30+30 пострілів). Поїздка до Еміратів відбулася за рахунок профільного Міністерства. Олексій був єдиним представником Вінниччини на найпрестижніших світових змаганнях.    

Готувався у Німеччині

Начальник Вінницького регіонального центру «Інваспорт» Дмитро Лукавий назвав результат нашого парастрільця на чемпіонаті світу очікуваним і прогнозованим, зважаючи на його попередні досягнення.

Відео дня

 — Тепер Олексій Денисюк виступатиме на своїй третій поспіль Олімпіаді, — задоволений Дмитро Лукавий.

Також він розповів, що наш паралімпієць готувався до чемпіонату світу на тренувальних зборах у Німеччині. Частково кошти на це компенсувала держава, частково – наші закордонні партнери. Взагалі Олексій Денисюк має всебічну підтримку і необхідні умови для підготовки на змагання найвищого міжнародного рівня.        

— Олексій Денисюк є спортсменом регіонального центру «Інваспорт» і членом штатної національної збірної України, де отримує зарплатню. Також він є стипендіатом обласної Ради, отримує стипендію Президента України, —  нагадав Дмитро Лукавий.     

Проти корейця та індуса

Деталями виступу Олексія Денисюка в ОАЕ поділився його тренер Денис Мустафаєв.

— Чемпіоном в Еміратах у вправі Р3 став кореєць Кім Юнг. Далі – Олексій Денисюк та індус Рауль Джакар. Переможець змагань вибив 577 очок, на два очки відстав вінничанин, 571 бал – у бронзового призера. Всі вони – постійні суперники і конкуренти за змаганнях світового рівня, — розповів Денис Мустафаєв.    

Він нагадав, що спочатку на чемпіонаті світу пройшли кваліфікаційні баталії. А потім вже фінал, куди вийшли вісім найкращих парастрільців.

— До фіналу Олексій увійшов із другим показником і зміг зберегти цю позицію до фінішу. Саме в цій вправі Р3 розігрувалася ліцензія на Паралімпійські ігри, — додав Денис Мустафаєв.   

Прагне виграти Паралімпіаду

Тренер наголосив, що разом зі своїм підопічним прагне виграти Паралімпійські ігри. Останнім часом паралімпійська збірна України з кульової стрільби переважно готується до міжнародних змагань за кордоном. Там для них створюються всі умови.

— Основна база стрільців-паралімпійців в Україні знаходиться в Одесі. Але через нинішні регулярні обстріли цього міста російською армією тренуватися там поки що проблематично. Коли Олексій повертається до Вінниці, тренується спільно зі здоровими спортсменами високого рівня. Тобто перебуває в конкурентному середовищі, — пояснив Денис Мустафаєв.       

Довідка RIA

Олексій Денисюк народився другого лютого 1989 року. Він є заслуженим майстром спорту України. Займається кульовою стрільбою у Вінницькому регіональному центрі з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт».

Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня. Олексій неодноразово здобував медалі різного ґатунку на українських та міжнародних змаганнях. На його рахунку  дві «бронза» з кульової стрільби — на Паралімпіадах у Токіо і  Ріо-де-Жанейро.

Читайте також: 

Футзалістки Хмільника виграли домашній турнір на підтримку ЗСУ

«Нива» завершила рік нічиєю. Наша команда врятувала гру із «Хустом» у компенсований час

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up