«Нива» завершила рік нічиєю. Наша команда врятувала гру із «Хустом» у компенсований час

«Нива» завершила рік нічиєю. Наша команда врятувала гру із «Хустом» у компенсований час
  • Футбольний клуб «Нива» п’ятого листопада провів завершальний офіційний матч у 2022 році.
  • Наша команда в гостях розійшлася миром із ФК «Хуст» «(Закарпаття) — 1:1.
  • Цей поєдинок був дуже принциповим. Адже закарпатців тренує колишній головний тренер вінницької «Ниви» Володимир Циткін.

На початку сезону нивівці вдома також зіграли внічию  із «Хустом» - 1:1. Але тоді у Вінниці будувалася фактично нова професіональна команда, бо склад «Ниви» під час війни було суттєво оновлено. Тож наші футболісти ще були незіграними, через що нічийний результат проти «Хуста», який цього року дебютував на рівні майстрів, нікого не здивував.

Відкрили перше коло

Виїзна гра проти «Хуста» відкривала для нивівців друге коло чемпіонату України.  П’яте місце проти четвертого, а між ними – п’ять очок. Для закарпатців, які напередодні витримали тяжке випробування лідером (і програли «Ниві» із Бузової 0:1), матч проти вінницької «Ниви» був надзвичайно важливим. Фактично він дозволяв їм повернутися в боротьбу за першу трійку.

Вінничани виграли три останніх матчі в аутсайдерів із загальним рахунком 7:0. Зігрався оновлений склад, роззабивався граючий президент Артур Загорулько (чотири голи та гольова передача у цій серії). Проте одна справа – куражитися в матчах з «Рубіконом» (Київ) чи резервістами клубів Першої ліги, інша – приїхати на досить віддалений виїзд до прямого конкурента, очолюваного своїм же екс-наставником.

Відео дня

Хустяни почали напрочуд яскраво, коли воротар «Ниви» Єгор Попович змушений був тягнути хороший прицільний удар Вадим Мердєєва. Відповідь від вінничан виявилася теж досить гострою — Іван Петрук «махнув» м’ячем поряд із дальньою стійкою, гарно спіймавши на ногу відскок на правий край.

Наприкінці першого тайму ФК «Хуст» забив. Перший розіграш кутового не призвів до удару, повторний вийшов набагато хитрішим. Вадим Мердєєв у дотик прокотив м’яча правою ногою в дальній кут після пасу низом від правого прапорця — 1:0. 356 хвилин не пропускав воротар «Ниви» Єгор Попович, але в цій ситуації він мав мало шансів впоратися влучним ударом.

Врятувалися у компенсований час

Після перерви досвідчений тренер «Хуста» Володимир Циткін пустив гру за тим ритмом, який був значно вигідніший команді, що вела в рахунку. «Ниві» не вистачало гостроти та гольових моментів, а коли заробляли перспективні штрафні, то навіть «вінницький Роберто Карлос» Олександр Борячук нічого не міг вдіяти й пробивав повз ворота. Натомість гравець «Хусту» Петро Луців на 70-й хвилині підступно пробивав низом метрів із 23-х, і тут голкіпер Єгор Попович виручив вінничан від другого голу.

На фініші гру «Ниви» значно пожвавив Вадим Страшкевич, прицільний удар якого у красивому кидку парирував воротар господарів Арсен Белименко.

Вже на доданих арбітром хвилинах, коли здавалося, що поразка вінничан неминуча, гру взяв на себе президент «Ниви» Артур Загорулько. Він пішов на суперників із фінтами і заробив кутовий. На подачу Євгенія Костюка пішов навіть воротар  Єгор Попович, але найбільше пощастило захисникові Морозу. Євген чітко замкнув навіс і відправив м’яча по досить незручній для Арсена Беліменка траєкторії – 1:1.

Це перевернуло рахунок з ніг на голову. «Нива» з 18 очками наздогнала «Чайку» (Київщина) й розділяє з нею третє-четверте місця, а ФК «Хуст» залишився шостим.
 

Читайте також:

Шестирічний вундеркінд Артем Кучер виграв обласний турнір «Шаховий дебют» на підтримку ЗСУ

Чемпіони Європи з сумо підтвердили свій клас на чемпіонаті області

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Genevieve Nana

    🇺🇦 підтримуємо Україну
    запит на гроші підтримку за кілька хвилин
    Тільки для Українських громадян та біженців з України, щоб почати роботу. перейдіть тут --> https://s.uappl.org/93reco1279

    ми проект, який безпосередньо з’єднує донорів  з окремими українцями або українськими біженцями, які подають заявку на фінансову допомогу.

  • Сергій Поліщук

    А чому світлини з іншого, домашнього матчу "Ниви"? У Хусті фотозйомка заборонена?

keyboard_arrow_up