Визначилися суперники вінницької «Ниви» у чемпіонаті України

Визначилися суперники вінницької «Ниви» у чемпіонаті України
Вихованець вінницького футболу Ігор Білик раніше грав у Словаччині. «Нива» — його перший професіональний клуб
  • Серед опонентів – «Хуст Сіті», який очолив екс-тренер нивівців Володимир Циткін.
  • Вінницький клуб завершив серію контрольних поєдинків перемогою.

Вінницький футбольний клуб «Нива» продовжує підготовку до нового чемпіонату України з футболу (друга ліга).

Він провів серію контрольних поєдинків, визначився із тренерським штабом, активно підписує контракти із новачками. Також вже стали відомими суперники «Ниви» у новому сезоні. 

Відео дня

У два кола 

Отже, опонентами колективу Артура Загорулька і Олега Остапенка в другій лізі стануть «Васт» (Миколаїв), «Звягель» (Новоград-Волинський), «Нива» (Бузова, Київська область), «Реал Фарма» (Одеса), «Рубікон» (Київ), «Хуст Сіті» (Хуст), «Чайка» (Петропавлівська Борщагівка), «Кремінь-2» (Кременчук), «Металург-2» (Запоріжжя) і «Полісся-2» (Житомир).

Всі матчі проходитимуть без глядачів. Команди зіграють у два кола. Чемпіон напряму вийде до першої ліги. Срібний призер за право підвищитися в класі зіграє стиковий матч із передостаннім місцем першої ліги.

Цікаво, що новачка другої ліги і чемпіона вищої ліги Закарпаття «Хуст Сіті» тренує Володимир Циткін, який із січня 2021 року працював головним тренером «Ниви» з Вінниці. Раніше 54-річний наставник був на посаді головного тренера команд до 17, 18 та 19 років збірної України. Також він був помічником головного тренера у вінницькій «Ниві» у 2006 році.

Останні контрольні поєдинки

У останніх контрольних поєдинках «Нива» вдома  грала проти добре знайомого вінницьким вболівальникам першолігового «Епіцентра», який змінив місце дислокації із Дунаївців на Кам’янець-Подільський (Хмельницька область), а також із ДЮСШ № 15 (Київ).  

В поєдинку із хмельничанами на початку першого тайму «Нива» відкрила рахунок. Пенальті реалізував граючий президент Артур Загорулько. Після перерви команди оновили склади, і ініціативою заволоділи гості. Вони створили чимало небезпечних атак і провели два м’ячі у ворота господарів поля. Ще у кількох моментах нашу команду виручав голкіпер. Отже, 2:1 на користь гостей. 

Головний тренер «Ниви» Олег Остапенко сказав, що перший тайм йому сподобався. Він також зауважив, що поки що складно оцінити рівень новачків.                   

— В першому таймі нивівці виконували тренерську установку. Зокрема, грали в комбінаційний футбол, намагалися використовувати фланги. Непогано перелаштовувалися в обороні і не давали «Епіцентру» створювати моменти біля наших воріт. В другому таймі наші гравці підсіли. Ми почали робити заміни, вийшло багато молодих футболістів, які поки що ніяк не можуть перелаштувати себе на дорослий футбол,  —  сказав Олег Остапенко.

— У «Ниві» зараз грає багато молодих хлопців. Втім, якщо вони будуть прогресувати, то зможуть виконувати поставлені завдання, — прокоментував старший тренер «Епіцентра», екс-гравець вінницької «Ниви» Олег Надуда.

В матчі «Ниви» проти  колективу до 19 років ДЮСШ № 15 (Київ) особливої боротьби не вийшло.  В стартовій частині матчу нивівці відкрили рахунок після розіграшу кутового удару. В другому таймі наша команда забила з гри ще тричі. А в завершальній частині «Нива» встановила остаточний рахунок — 6:0.

Грав у Словаччині

Наразі тренерський штаб «Ниви» активно переглядає новачків, а найкращих запрошує підписати контракт. Це вже зробив, приміром, надійний воротар Єгор Попович. У минулому сезоні він виступав за ФК «Таврія» (Сімферополь), а у цьому чемпіонаті стоятиме на захисті воріт «Ниви».

Креативний 20-річний півзахисник Володимир Шевчук минулого сезону виступав за друголіговий колектив «Карпати» (Галич). Майже весь період війни він перебував в Івано-Франківську. Там тренувався, підтримував фізичну форму. Водночас шукав колектив поближче до рідного Житомира.

— Коли дізнався про можливість приїхати до Вінниці на перегляд, вирішив спробувати. Провів у «Ниві» дві контрольні гри, після чого підписав контракт із клубом. Вінниця подобається. Це чисте, красиве і затишне місто. У «Ниві» мене прийняли чудово. В складі зараз майже всі молоді футболісти. І всі прагнуть проявити себе, — розповів Володимир Шевчук.  

Він наголосив, що прагне разом із «Нивою» бути якомога вище в турнірній таблиці. Бажано, щоб це була перша трійка!

Вихованець вінницького футболу 23-річний Ігор Білик останніми роками грав за кордоном, в Словаччині. Нещодавно півзахисник підписав контракт із «Нивою» і вже добре проявив себе в контрольних поєдинках. До речі, це перший професіональний клуб в кар’єрі гравця.  

— В Словаччині я грав у третій лізі. Професіональних контрактів там не підписували. Виступав за різні словацькі команди загалом близько п’яти років. Особливих досягнень ми не мали, завжди були середняками. Перед війною повернувся до Вінниці. Коли поступила пропозиція спробувати себе за «Ниву», погодився, — розповів Ігор Білик.  


Читайте також:

Збірна Вінниччини пройшла перший етап Кубку регіонів УАФ, здолавши по пенальті хмельничан

Переможець Всесвітніх ігор Важа Даіаурі мріє стати чемпіоном в абсолютній категорії

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up