Переможець Всесвітніх ігор Важа Даіаурі мріє стати чемпіоном в абсолютній категорії

Переможець Всесвітніх ігор Важа Даіаурі мріє стати чемпіоном в абсолютній категорії
  • У Вінниці вшанували переможців XII Всесвітніх ігор у Бірмінгемі (США). Це сумоїст Важа Даіаурі, акробати Данило Стецюк та Богдан Пограничний.
  • Під час урочистостей спортсменам та їхнім тренерам  вручили сертифікати на річну стипендію Вінницької міської ради.
  • Подарунки від місцевої влади отримали керівники спортивних шкіл, де готували чемпіонів Всесвітніх ігор, і перший тренер пари акробатів.

Їхали за перемогою

Акробати Данило Стецюк і Богдан Пограничний розповіли, що їхали за перемогою, бо вважали Всесвітні ігри найважливішими в своїй спортивній кар’єрі.  Піднятися на найвищу сходинку було непросто, адже головними конкурентами вінничан виявилися господарі килима. Американська пара в підсумку й посіла друге місце.       

— До змагань ми готувалися майже півроку в Бельгії, проводили по два тренування щодня. Далі виїхали на тренувальний збір до Лас-Вегасу (США). В Америці займатися було трохи некомфортно, бо там інший часовий пояс, ніж в Європі, — розповіли чемпіони.

Відео дня

Найстаріша постановка

Данило Стецюк та Богдан Пограничний повідомили, що в фінальному виступі презентували свою найстарішу постановку, яку підготували ще п’ять років тому.

— Потім ми її вдосконалювали, працювали із нею. І без великих змін цей номер «дожив» до Всесвітніх ігор, – сказав Данило Стецюк. – Коли здобули золото, радість було важко передати словами. Відчуття перемоги на такому змаганні є неперевершеним. Коли ми виходимо на килим і розпочинаємо виступ, маємо  одну мету:  продемонструвати, що українці — нація переможців, — сказав Богдан Пограничний.

Данило Стецюк і Богдан Пограничний разом почали тренуватись із 2017 року. Їхнім першим наставником є заслужений тренер України Валентина Ровенчак. Нині пару готують до змагань заслужені тренери України Юрій Голяк (керманич національної збірної) і Галина Ковальчук.

За словами Юрія Голяка, велику роль у досягненні успіх відіграв досвід і копітка праця  вінницьких спортсменів. Як наслідок – місцеві акробати отримали найкращий результат на Всесвітніх іграх в історії.

Конкуренти були важчими на 100 кг   

Вінницького сумоїста Важі Даіаурі тренує його батько — заслужений тренер України і заслужений працівник фізичної культури та спорту Важа Даіаурі-старший. Чемпіон Всесвітніх ігор розповів, що було дуже непросто готуватись до Всесвітніх ігор, адже відчувався психологічний тиск. Тому перемога далась вдвічі важче, ніж зазвичай на чемпіонатах.

Важа Даіаурі, окрім тріумфу у середній вазі, також посів в Бірмінгемі п’яте місце у абсолютній категорії, де деякі конкуренти були на майже 100 кг важчими за нього. Тому вінничанин має мотивацію на наступних Всесвітніх іграх виграти і її!    

Голова комітету по фізичній культурі і спорту міської ради Сергій Краєвський наголосив, що імена вінницьких чемпіонів ігор у Бірмінгемі  вже вписані у скрижалі спортивної історії України та світу. Він висловив впевненість, що це лише початок у спортивній кар’єрі юнаків.

За словами Сергія Краєвського, ці золоті медалі ціняться ще більше у нинішні часи агресії РФ. Бо коли на міжнародних змагання піднімається наш  прапор лунає гімн України – це неоціненний внесок у розвиток і перемогу нашої держави у війні.

Наприкінці зустрічі Данило Стецюк, Богдан Пограничний і Важа Даіаурі вручили присутнім юним акробатам і борцям власні фотографії і сувеніри. Тож підростає гідна зміна нашим спортивним зіркам.   

Читайте також:

Актор Олександр Теренчук доєднається до благодійного марафону п’ятирічного шахіста

Чемпіонат Вінниччини з футзалу планують розпочати восени

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up