Визначили найкращих незрячих шашкістів Вінниці

Визначили найкращих незрячих шашкістів Вінниці
  • У Вінниці провели традиційне змагання із шашок-64 серед спортсменів із порушенням зору.
  • Змагалися на базі вінницького підприємства Українського товариства сліпих.

Турнір був присвячений Дню Збройних Сил України. Його підтримав обласний осередок спортивної Федерації незрячих України. Спортсмени грали за коловою системою. В підсумку перше місце зі стовідсотковим результатом посів тотально незрячий кандидат у майстри спорту України Іван Люлик. Він не вперше виграє таке змагання.  Івану Люлику — вже 69 років. Незважаючи на поважний вік, він не лише успішно займається спортом, але й працює. Зокрема, робочим на підприємстві незрячих.         

На очко від чемпіона відстав тотально незрячий 42-річний першорозрядник Леонід Кучерук. Він працює бібліотекарем у обласній читальні імені Отамановського, у її філії на базі підприємства УТОС. Бронза  — у 35-річного тотально незрячого шашкіста Миколи Гурського. Призери отримали право представляти Вінницю на подальших обласних ті всеукраїнських змаганнях серед незрячих   

Відео дня

 — Всі учасники турніру регулярно, 2 — 3 рази на тиждень, ходять на тренування до шахово-шашкового клубу підприємства незрячих. Там намагаємося зберігати спортивну форму. Я сам останнім часом переважно граю онлайн у шахи. Тому було цікаво знову спробувати себе і у шашках, — сказав  Леонід Кучерук.   

       

Нагородження провів голова обласного осередку спортивної Федерації незрячих України Костянтин Ільніцький. Призери отримали не лише дипломи, але й грошові премії.

— Шахи тренують інтелект, логіку та інші корисні якості. На нашій базі є відповідний інвентар для незрячих – спеціальні шахи і шашки. Тому ми самотужки можемо проводити тренування і змагання, — прокоментував Костянтин Ільніцький.   

   

Читайте також:

Президент Федерації дзюдо України Михайло Кошляк подарував кімоно вінницьким борцям

Вінницька «Нива» прагне зберегти склад і підсилити три ігрові позиції

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up