Вінницькі спортсмени здобули сім медалей на чемпіонаті Європи

Вінницькі спортсмени здобули сім медалей на чемпіонаті Європи
  • У Словенії відбувся чемпіонат Європи з таеквон-до ІТФ, на якому вінницькі атлети здобули «золото», чотири «срібла» та дві «бронзи».

На цій спортивній події зібралися атлети з 32 країн Європи. У змаганнях брали участь 750 учасників, повідомляють на сайті Вінницької міськради.

Чемпіоном Європи став Дмитро Саботюк з Вінниці, розповів голова філії «Федерація таеквон-до ІТФ України» у Вінницькій області Олега Барчишена. 

— Дмитро Саботюк виграв золото у віковій категорії юніорів 16-17 років у спарингу до 51 кг. Це перша така нагорода в історії таеквон-до для міста. Також він здобув бронзову медаль у категорії туль 2 дан, — сказав Олег Барчишен.

Відео дня

Перші міжнародні змагання завершилися срібними медалями для Тимофія Пузаєнка (старші юнаки 11-13 років, спаринг до 50 кг) та Дмитра Сугака (юніори 14-15 років, спаринг до 50 кг).

Максим Стерницький також здобув срібло серед юніорів 14-15 років, у спарингу до 65 кг.

Анастасія Семенова додала до колекції медалей бронзу серед жінок у віці 18-34 років у категорії туль 3 дан. Тоді як Аліна Шуткевич виборола срібло серед юніорок у спарингу до 50 кілограмів.

— Ці змагання були дуже успішними для наших спортсменів. Вони представляли 12 учасників та вибороли в сумі сім нагород. Це найкращий результат для вінницьких таеквондистів на чемпіонаті Європи. У підсумку збірна України посіла друге місце в загальнокомандному заліку, — сказав Барчишен.

Голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський привітав спортсменів та закликав продовжувати підтримувати та розвивати спорт у Вінниці.

 

Читайте також:

«У дівчини має бути фігура». Триразова чемпіонка світу з фітнес-бікіні виграла чемпіонат України

Техуніверистет починався з факультету інституту харчової промисловості: Три події відзначили у виші

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Инна

    Який вид спорту?

    Group reply Инна

    Чемпіонат Європи з таеквон-до
  • Софія

    Я нарешті це виклала в профіль …

keyboard_arrow_up