Вінницькі дзюдоїсти бойкотуватимуть міжнародні чемпіонати через допуск росіян і білорусів

Вінницькі дзюдоїсти бойкотуватимуть міжнародні чемпіонати через допуск росіян і білорусів
  • Збірна України із дзюдо бойкотуватиме чемпіонат світу із цього виду спорту.
  • Це рішення ухвалене у відповідь на дії Міжнародної федерації дзюдо (IJF), яка оголосила про дозвіл брати участь у світовому чемпіонаті представникам росії і білорусі.
  • Вінницькі фахівці дзюдо обурені цією ганебною ситуацією.   

Виступати на міжнародних змаганнях тепер зможуть лише ті російські і білоруські дзюдоїсти, які пройдуть перевірку на предмет відсутності «пропаганди війни» у їхніх соцмережах. На участь у ЧС-2023 з дзюдо команду країни-агресорки зареєстрували як «Індивідуальних нейтральних атлетів». При цьому у російській збірній присутні представники спортивного клубу російської армії цска. Також організатори чемпіонату світу зареєстрували для участі в турнірі двох білорусів із порушенням принципів відбору.

Чемпіонат світу із дзюдо відбудеться з 7 до 13 травня у місті Доха (Катар). Він має значення відбіркового на Олімпіаду-2024 в Парижі.

Відео дня

— Без нецензурних слів прокоментувати рішення  IJF допускати на змагання представників країн-агресорок складно; це — ганьба. До того ж допустили борців, які служать у росгвардії, тобто є потенційними військовими. Всеукраїнська федерація дзюдо відкликала списки українських дзюдоїстів на участь у світовому форумі. Він був основним перед Олімпіадою, адже давав багато рейтингових очок. Вінничан у списку на участь у чемпіонаті світу не було. Але тепер, скоріше за все, нам доведеться бойкотувати всі подальші міжнародні змагання, — прокоментував провідний вінницький тренер із дзюдо Олег Бузовський.  

Аналогічну позицію має голова Вінницької міської організації «Спартак» (опікується розвитком дзюдо та інших єдиноборств) Едуард Михайлов.    

— Вінницький «Спартак» завжди дотримувався позиції щодо недопуску до будь-яких міжнародних змагань спортсменів із країн-агресорів. Натомість усіляко допомагаємо власним військовим. Зокрема, є засновниками благодійної організації «Інвіктус» (invictus.com.ua), основним видом діяльності якої є допомога ЗСУ, — сказав Едуард Михайлов.


Читайте також:

Сергій Борзов очолив відділення НОК України. На вибори завітав навіть міністр спорту

Переможця Всесвітніх ігор Важу Даіаурі не допустили до рейтингового турніру у Німеччині

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Саша Сарабун

    Постріляти їх зразу , ще трогати їх будете .
  • Ольга Лапчевская

    Навпаки, виходьте і доводьте усьому світу,що ми Українці,сильна,незламна та непереможна нація!!!
    А так просто даєте їм шанс на перемогу....
    Повірте, ніхто за вами на заплаче з тих суддів, всім на всіх байдуже.
  • Римский Александр

    Назло бабушке отморожу уши. Насолили сами себе же...
  • Андрей Мартынюк

    И шо?

keyboard_arrow_up