Вінницькі акробати та сумоїст полетіли до США на Всесвітні ігри

Вінницькі акробати та сумоїст полетіли до США на Всесвітні ігри
Ілюстративне зображення
  • З 7 по 17 липня у Сполучених Штатах проходитимуть Всесвітні ігри, що в них візьмуть участь 4,5 тисячі спортсменів з усього світу. Україну на них представлятимуть й вінничани. 

Вінницькі акробати Данило Стецюк та Богдан Пограничний та сумоїст Важа Даіаурі вирушили до США, представляти Україну на Всесвітніх іграх — міжнародних комплексних змаганнях з різних видів спорту.

Там змагатимуться 4 500 спортсменів з понад ста країн світу. Вінницю та Вінницьку громаду представлятимуть спортсмени зі спортивної акробатики, майстри спорту міжнародного класу Богдан Пограничний та Данило Стецюк. Чоловіча пара отримала «золото» у Кубку світу зі спортивної акробатики Rzeszów FIG Acro World Cup, який проходив у польському місті Жешув. Їхньою підготовкою займалися заслужені тренери України Юрій Голяк та Галина Ковальчук, — йдеться в повідомленні Вінницької міської ради. 

Крім того, путівку на Всесвітні ігри виборов і Заслужений майстер спорту України з сумо Важа Даіаурі. Спортсмен переміг у міжнародному рейтинговому турнірі з сумо класу «А» «ROLAND CUP», який відбувся у німецькому місті Бранденбург. Сумоїст — неодноразовий чемпіон Світу та Європи. За свою спортивну кар’єру здобув звання Заслуженого Майстра спорту з сумо та звання Майстра спорту з вільної боротьби. Тренує чемпіона його батько — Заслужений тренер України Важа Даіаурі.

Відео дня

«Спортсмени уже знаходяться у Бірмінгемі, де проходять адаптацію до зміни часового поясу та готуються до змагань. Церемонія відкриття Всесвітніх ігор відбудеться 7 липня о 20.00. Трансляція боротьби сумо пройде 9 липня, а спортивної акробатики — 16 липня. З нетерпінням чекаємо старту. Впевнений у високих результатах вінницьких спортсменів. Вболіваймо за найсильніших, вболіваймо за наших! Слава Україні!» — розповів голова комітету з фізичної культури та спорту міської ради Сергій Краєвський.

Нагадаємо, що раніше ми писали про те, що хлопців та дівчат, віком від 6 до 23 років, запрошують на навчання до міської дитячо-юнацької спортшколи №5. У спортивних відділеннях вчать різним видам боротьби, займаються важкою атлетикою та паверліфтингом. Заняття безплатні. Деталі ТУТ.

Читайте також:

«Не пийте крижану воду і не відчиняйте вікна»: поради лікарки, як поводитись під час спеки

Вимкни кондиціонер в авто — соплі дитині надуєш! Ще одна порада від бабусі, яку не варто слухати

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up