Відомих вінницьких фахівців гри № 1 нагородили до 30-річчя Української асоціації футболу

Відомих вінницьких фахівців гри № 1 нагородили до 30-річчя Української асоціації футболу
  • На Вінниччині підбили підсумки 2021 року у футболі.
  • А також нагородили відомих гравців і функціонерів до 30-річчя створення Української асоціації футболу.
  • Це сталося 23 грудня, під час звітної Конференції обласної асоціації футболу (ОАФ).

Вів засідання голова ОАФ Ігор Гатауллін. Також були присутні заступник голови облспортуправління Наталя Токар, голова територіальної організації ФСТ «Колос» Сергій Татусяк, керівники районних федерацій футболу, інші функціонери та ветерани гри  № 1.       

Йшлося про виділення у 2021 році безповоротної фінансової допомоги шести районним федераціям футболу у сумі 30 тисяч гривень. Їх продовжать підтримувати й наступного року.

Заступник голови ОАФ Ігор Павленко розповів про досягнення у році, що минає. Нині в області футболом займається близько 17 тисяч осіб. Переважна більшість із них взяла участь у 94 обласних заходах протягом 2021 року. Це змагання серед дітей, жінок, ветеранів, людей з особливими потребами, військових тощо. А дитячі турніри Utmost Cup, які відбуваються за підтримки ОАФ, взагалі визнані наймасовішими в Україні. Серед успіхів на загальнонаціональному рівні можна виділити бронзові нагороди вінницьких збірних WU-14 і WU-16 на чемпіонатах України з футболу серед дівчат.

Відео дня

 

Сергій Татусяк розповів про активні кроки «колосівців» щодо поширення спорту у новоутворених територіальних громадах. На його думку, футбол, як наймасовіша гра, має культивуватися у кожному населеному пункті або селі, на кожному великому підприємстві тощо.

Заступник голови Гайсинської райради Оксана Матвієнко повідомила про створення районної федерації футболу (ГРАФ). До неї увійшли й футболісти Тепличчини. За словами Оксани Матвієнко, за останні десять років Гайсинщина не мала особливих успіхів у грі № 1, але цю ситуацію будуть змінювати на краще.           

Наприкінці Конференції відомих вінницьких фахівців гри № 1 нагородили грамотами і спеціальними відзнаками до 30-річчя Української асоціації футболу. Вшанували два десятки колишніх гравців, ветеранів футболу, тренерів і спортивних функціонерів. Серед них були легендарний воротар «Ниви» Володимир Циткін, екс-футболісти збірної СРСР Анатолій Веретинський і Михайло Прозоровський, тренер жіночого клубу вищої ліги «ЕМС-Поділля» Олександр Дуднік, директор ДЮСШ Вінницького району Андрій Заводян та інші шановані місцеві діячі гри № 1.        

Читайте також:

Юний штовхальник ядра із Мурованих Курилівців став віце-чемпіоном Кубку області серед чоловіків

Студент ВНТУ здобув два срібла на чемпіонаті світу з універсального бою

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up