Юний штовхальник ядра із Мурованих Курилівців став віце-чемпіоном Кубку області серед чоловіків

Юний штовхальник ядра із Мурованих Курилівців став віце-чемпіоном Кубку області серед чоловіків
  • Взимку вінницькі легкоатлети змагаються у манежі «Колос». Саме там розіграли Кубок області.
  • Кращих визначали у різних дисциплінах «королеви спорту».     

Максим Лебедюк із Мурованих Курилівців – олімпійська надія Вінниччини. Зараз він виграв срібну нагороду на Кубку області серед чоловіків, хоча йому лише 16 років. Максим Лебедюк зараз штовхав 7-кілограмове ядро, хоча юнаки зазвичай використовують 5-кілограмовий снаряд.    

— Займаюся штовханням ядра вже п’ять років. Неодноразово вигравав юнацькі чемпіонати України, Тренуюся переважно у Мурованих Курилівцях, але є учнем обласної СДЮСШОР, — розповів Максим Лебедюк.

Батько Юрій Лебедюк розповів, що син нещодавно виграв Всеукраїнську гімназіаду в Івано-Франківську і здобув путівку на світові змагання у Китаї. Але її перенесли на наступний рік в зв’язку із пандемією.

Відео дня

— В молодшому шкільному віці син займався плаванням, згодом перейшов на легку атлетику. Штовхання ядра йому сподобалося. Він також метає диск, показує непоганий результат і в цьому виді «королеви спорту», — сказав Юрій Лебедюк.  

Тренування в залі, що не опалюється

Наставник Максима Василь Мороз є тренером обласної СДЮСШОР з легкої атлетики, філія якої діє у Мурованих Курилівцях. Готувати спортсменів високого рівня йому доводиться у складних умовах.

— Умови для зимових тренувань легкоатлетів у Мурованих Курилівцях – не найкращі. Наразі займаємося у холодному залі, він не опалюється. Сектор для штовхань облаштували самотужки. Водночас намагаємося готувати спортсменів на певному рівні, — прокоментував Василь Мороз.

Тренер наголосив, що Максим Лебедюк – дуже перспективний і працелюбний. Хоча йому дещо бракує зросту, що важливо для штовхальників.             

Послідовник Сергія Бубки  

Медалі розігрувалися у багатьох видах програми. Домінували господарі манежу, вихованці СДЮСШОР з легкої атлетики. Приміром у стрибках із жердиною золото отримав майстер спорту України Вадим Адамчук. Він стрибнув на 4,3 метри, хоча має особистий рекорд 4,6 метри.   

 — Готуємо Вадима до чемпіонату України і командного чемпіонату Європи з багатоборства. Він багато разів був чемпіоном нашої країни. Але, щоб вдало виступати на європейському рівні, треба ще багато працювати, — розповів тренер обласної СДЮСШОР з легкої атлетики, заслужений тренер України Віктор Постемський.

Читайте також:

Студент ВНТУ здобув два срібла на чемпіонаті світу з універсального бою

У місті хочуть відродити голбол. У цьому спорті для незрячих вінничани були призерами Європи

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up