Вибороли ліцензії на Паралімпійські та Олімпійські ігри. Кращих спортсменів вітали зі святом

Вибороли ліцензії на Паралімпійські та Олімпійські ігри. Кращих спортсменів вітали зі святом
  • З нагоди Дня фізичної культури і спорту на Вінниччині відзначили кращих спортсменів, тренерів та фахівців спортивної галузі.

У другу суботу вересня традиційно відзначається свято всіх прихильників здорового способу життя, оздоровчо-фізкультурного та спортивного руху, ветеранів спорту, вчителів фізкультури, спортсменів — День фізичної культури та спорту. 

Напередодні свята, 7 вересня, заслуженим тренерам України та кращим спортсменам Вінниччини, які відзначились високими досягненнями на українській та міжнародних аренах, вручили відзнаки та нагороди. Присутні на святі подякували їм та директорам спортивних закладів області за наполегливість і незламність.

Відео дня

Щодня спортсмени Вінниччини своєю працею і перемогами доводять всьому світу, що українці — сильна нація, яка ніколи не здається.

— Коли в Україні офіційно дозволили проводити спортивні заходи, люди наскільки цього чекали, що спорт нині почав працювати настільки активно, здається, активніше, ніж до початку повномасштабного вторгнення, — говорить заступниця начальника управління спорту Він­ницької ОВА, начальниця відділу олімпійських видів спорту Наталія Токар. — В нас в цьому році є олімпійська ліцензія: вінничанин Дмитро Даниленко в складі байдарки-четвірки збірної команди України братимуть участь в Олімпійських іграх. Також в нас є олімпійська надія — це Роман Кокошко. В легкоатлетичній дисципліні штовхання ядра він також в рейтингу Міжнародної федерації.

З нагоди Дня фізичної культури і спорту голова Вінницької військової адміністрації Сергій Борзов разом з народною депутаткою України Іриною Борзовою, головою обласної Вячеславом Соколовим привітали спортивну еліту Вінниччини.

— Цей рік для нас — знаковий. Вінничани вибороли ліцензії на Паралімпійські та Олімпійські ігри-2024, — сказав Сергій Борзов. — Я впевнений, що на вас чекають нові рекорди. Ви вже переможці. А ми зробимо все для того, щоб розвивати спорт на Вінниччині. Щиро вірю, що після перемоги ми продовжимо будувати спортивні об’єкти, і їх стане ще більше. Ті, хто воює проти нас та руйнує інфраструктуру, хочуть знищити наше майбутнє — майбутнє здорової нації. Їм це не вдасться. Неодмінно переможемо.

Очільник області також висловив переконання, що після перемоги будівництво спортивних об'єктів буде відновлене.

Народна депутатка Ірина Борзова зауважила, що внаслідок російського вторгнення ми втратили понад 400 осіб спортивної спільноти. Також більше 380 об'єктів спортивної інфраструктури знищені або пошкоджені. Понад 20 тисяч українських юних спортсменів не мають умов для тренувань.

— Від повномасштабного вторгнення в цілому постраждав український спорт, — наголосила Борзова. — Україна продовжує боротися на всіх фронтах, зокрема і на спортивному. Нам вкрай необхідно, щоб ви виступали за Україну, щоб вас бачили на всіх міжнародних майданчиках, і щоб ви розповідали правду про те, що кожного дня відбувається в нашій державі. Щоб весь світ чув наш гімн та бачив наш прапор!.

— Дякуємо Збройним Силам, до лав яких приєдналися і професійні спортсмени, за можливість жити, працювати, тренуватися та представляти Україну на міжнародній арені, — додав Вячеслав Соколовий. — Участь наших спортсменів у змаганнях — це теж формат дипломатії і підтвердження того, що Україна живе, бореться й перемагає. Бажаю спортсменам вірити у свої сили та йти вперед до перемоги — і спортивної, і нашої  спільної — над ворогом!

З нагоди свята Заслужені тренери України та кращі спортсмени Вінниччини, які мають високі досягнення на українській та міжнародних аренах, отримали Почесні грамоти обласної військової адміністрацїї та обласної Ради, відзнаки та нагороди.

 

Читайте також:

Веслувальник Дмитро Даниленко першим із вінничан здобув олімпійську ліцензію

Вінничанин Іван Шульга став бронзовим призером чемпіонату Європи з боксу

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up