Важкоатлети Вінниччини відкрили сезон чемпіонатом області. Вперше змагалися у Городківці

Важкоатлети Вінниччини відкрили сезон чемпіонатом області. Вперше змагалися у Городківці
  • На Вінниччині вперше після повномасштабного вторгнення РФ пройшли змагання із престижного олімпійського виду спорту – важкої атлетики.
  • Це був чемпіонат області серед спортсменів віком від 15 років і старше.
  • Він слугував відбором на чемпіонат України, що запланований на вересень цього року.

Вперше у Городківці

Вперше за багато десятиліть престижні обласні змагання штангістів відбулися не у Вінниці, а у Городківці, що на Крижопільщині. Там працює кваліфікований тренер Олександр Рябенький. Він підключив до організації місцеву владу і меценатів. Спортсменів гарно прийняли, безкоштовно нагодували.

Партнером змагання виступила компанія «Епіцентр», яка надала електронні ваги для зважування учасників. Чемпіони у вагових категоріях отримували у якості призів вентилятори, призери – чайники і годинники. До речі, раніше «Епіцентр» подарував штанги для тренувань юних важкоатлетів Вінниці. Ними користуються і вимушені переселенці віком 8 — 12 років із Маріуполя, Лисичанська, Станиці-Луганської тощо.        

Відео дня

— Все це допомогло відволікти і дорослих, і дітей від жахів, що зараз відбуваються в Україні. У Городківці вийшло насправді спортивне свято, — прокоментував головний тренер збірної Вінницької області з важкої атлетики, чемпіон світу серед молоді, майстер спорту міжнародного класу, «Людина року» на Вінниччині у 2007 році   Костянтин Соцков.  

На поміст виходили понад півсотні учасників. Вони представляли п’ять команд: дві вінницькі, Тульчин, Городківку і Турбів. Окремо визначали призерів серед кадетів, юніорів, молоді і дорослих спортсменів. Виступали й майстри спорту, які готувалися до чемпіонату України. Результати були в цілому непоганими, зважаючи на складні умови для підготовки атлетів.     

«Штангу – у кожне село»

Під час змагань пройшло зібрання тренерського колективу регіону і звітно-виборче засідання обласної федерації важкої атлетики. Йшлося, що через два роки відбудуться Олімпійські ігри, на які чи не вперше в історії мають реальні шанси потрапити штангісти Вінниччини. Зокрема, представники Вінницької школи вищої спортивної майстерності – Руслан Кожакін (посів п’яте місце на чемпіонаті Європи і сьоме місце на чемпіонаті світу) та срібний призер чемпіонату Європи серед жінок Анна Панова.

Із метою пожвавлення роботи обласної федерації тимчасово виконуючим обов’язки її голови став Костянтин Соцков.  

— Президент обласної федерації Сергій Кармаліта під час війни активно займається волонтерською діяльністю. Для нього зараз у пріоритеті —  допомога державі. Фактично наразі наша громадська організація залишилася без керманича. Тому, згідно із рішенням учасників зібрання, я почав тимчасово виконувати обов’язки голови, як старший тренер області. Дякуємо Сергію Кармаліті за багаторічну підтримку і допомогу важкоатлетів Вінниччини, — сказав Костянтин Соцков.

Він розповів, що в зв’язку із наявністю на Вінниччині двох важкоатлетів екстракласу (Руслана Кожакіна і Анни Панової) є необхідність у більш активному залученні спонсорів. Зокрема, для їхньої плідної  підготовки до відбору на Олімпійські ігри.  

— Руслан Кожакін і Анна Панова — як локомотиви, що тягнуть за собою інших штангістів Вінниччини. Інший прорив у нашому виді спорту – після багаторічної перерви відкрито відділення важкої атлетики у обласній ШВСМ, — наголосив Костянтин Соцков, який є тренером Руслана Кожакіна. — Плануємо більш активно залучати спонсорів і меценатів. Взагалі мріємо реалізувати програму «Штангу – у кожне село». Для цього необхідно, щоб у кожному атлетичному залі тренери навчали молодь азам нашого олімпійського виду спорту.                     

Читайте також:

Легенди футболу перемогли у благодійному матчі зірок шоу-бізнесу

Вінничанина визнали чемпіоном світу через виявлений у російського веслувальника допінг

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Елена Мартынова

    Світлана Ковальчук Вітаю!

    Світлана Ковальчук reply Елена Мартынова

    Олена Мартинова Дякую!🤗

keyboard_arrow_up