Легенди футболу перемогли у благодійному матчі зірок шоу-бізнесу

Легенди футболу перемогли у благодійному матчі зірок шоу-бізнесу
За вимогою ведучого в одному з епізодів на воротах стояли одразу три голкіпери
  • Артисти і навіть майстри гри № 1 жартували на полі. 
  • А Ігор Бєланов привіз до Вінниці «Золотий м’яч»   

На воротах одночасно стояли три голкіпери, положення поза грою не існувало, а на полі міг (майже легально) знаходитися зайвий гравець. Такі та інші дива можна було побачити під час незвичного футбольного матчу на підтримку ЗСУ. Він пройшов минулої суботи у Вінниці, на стадіоні СК «Нива».

Без глядачів

Напередодні гри пройшла передматчева прес-конференція. У ній взяли участь співорганізатори благодійного спортивного заходу і гравці: актор Олександр Теренчук, голова Вінницької обласної асоціації футболу Ігор Гатауллін, президент ФК «Нива» Артур Загорулько і екс-футболіст національної збірної Артем Федецький.

Відео дня

Ігор Гатауллін повідомив, що матч все ж пройде без глядачів, але усі охочі зможуть переглянути його пряму трансляцію на «Ютубі».

— Це рішення представників влади пов’язано із ракетним обстрілом Вінниці 14 липня. Для футболістів грати без глядачів – це вже не новинка. Так вони виступали і під час пандемії. Новий чемпіонат України також пройде без вболівальників. Адже збереження життів українців – це найголовніше, — пояснив Ігор Гатауллін.

Водночас глядачі під час трансляції могли перерахувати донати організаторам поєдинку. Всі зібрані кошти спрямують на благодійність — на потреби ЗСУ. Організатори обіцяють відвітувати, куди саме вони підуть. Водночас вони гарантували повернення грошей за придбані заздалегідь квитки всім, хто цього забажає.

Артем Федецький нагадав, що зірки футболу і шоубізу у Вінниці грають вже третій благодійний поєдинок за останні тижні. Перший матч був в Ужгороді, на переповненій арені. Тоді вдалося зібрати 1,16 мільйони гривень! В другому матчі у Луцьку зібрали на благодійність 168 тисяч гривень.

Артем Федецький трохи шкодує, що у Вінниці все ж доведеться грати без глядачів, бо шоумени звикли працювати «на публіку».  

— Ми робимо гарну справу, збираємо кошти на підтримку ЗСУ. Не ставимо на меті відволікти людей від війни. А навпаки – хочемо нагадати українцям у регіонах, де немає активних бойових дій, що війна триває. Такі події, як нещодавній ракетний обстріл Вінниці —  трагедія для нашої країни. Але український народ не зламати, — сказав він.

 

Забив гол тренеру

Перед матчем влаштували невеличкий концерт, а учасник поєдинку Іван Наві потужно виконав гімн України. Вшанували бійців ЗСУ і пройшла хвилина мовчання на честь загиблих на війні українців.   

Далі представили орієнтовний основний склад і тренерський штаб вінницької «Ниви», що гратиме в новому сезоні чемпіонату України (друга ліга). Як і минулому чемпіонаті, граючим президентом нивівців є Артур Загорулько, а головним тренером став відомий у минулому місцевий воротар Олег Остапенко.

В складі команди зірок шоу-бізнесу на полі були коміки Ігор Ласточкін і Дмитро Голубєв, співак Іван Наві, телеведучі Олександр Педан і Григорій Решетник та інші відомі українці. Але саме грою виділявся Артур Загорулько, який забив збірній футбольних легенд два м’ячі. Причому один – у ворота, які захищав відомий у минулому голкіпер харківського «Металіста», а нині тренер вінницької «Ниви» Олександр Горяінов. 

 — Забивати своєму тренеру – це як ножем по серцю, дуже складно. Я зробив це і пішов з поля,  — жартома прокоментував Артур Загорулько. – Матч в емоційному плані пройшов добре. Рівень збірної шоу-бізнесу поки що не дозволяє грати на рівних із легендами. Але ми будемо тренуватися. Якщо мене будуть запрошувати, із задоволенням братиму участь у наступних аналогічних поєдинках.

Більшу частину матчу для вболівальників весело коментував комік Олександр Теренчук. Коли він виходив на поле в якості футболіста, передавав мікрофон телеведучому Олександру Педану та коміку Ігорю Ласточкіну. Той грав дуже азартно, неодноразово порушуючи правила: виходив 12-м (без заміни), ігнорував офсайди тощо. Втім, судді поблажливо ставилися до артистів і у більшості випадків такі жартівливі фоли не фіксували.

— На аналогічному матчі в Ужгороді я почував себе краще, бо у Вінниці виступав із надривом зв’язки. Водночас зараз старався грати набагато краще. Матчі проти зірок футболу – це як випробування для нас. Мені завжди хотілося зійтися в поєдинку із відомими футболістами. Дякую організаторам за таку можливість, бо таким чином ми можемо допомагати ЗСУ, — розповів комік Ігор Ласточкін.

Деякі із учасників команди зірок шоу-бізнесу демонстрували непоганий клас гри.  

— Я маю багато друзів серед відомих футболістів. Тому можу регулярно грати в футбол у Києві, - розповів кіноактор Олександр Кобзар.

Легенди футболу домінували

В складі колективу футбольних легенд через стан здоров’я не зміг виступити кращий футболіст Європи 1986 року Ігор Бєланов. Але він привіз із собою   «Золотий м’яч», який демонстрував після гри.

Привертав увагу відомий тренер Мирон Маркевич, який у свої 72 роки на полі виглядав не гірше за багатьох інших гравців. Також активністю, приміром, виділялися Артем Федецький («Дніпро», збірна України), Василь Сачко («Ворскла», Полтава) і Леонід Гайдаржи («Нива», Вінниця).   

Основна частина матчу завершилася із рахунком 9:5 на користь зірок футболу. Суперникам так сподобався сам процес гри, що вона закінчилася набагато пізніше запланованого. Не обійшлося й без захоплюючої серії пенальті. Вона також фінішувала успішно для футбольних легенд – 4:3.

Серія запам’яталася ще й тим, що в одному з епізодів воротар легенд Олександр Горяінов в момент удару кинув свою бутсу у суперника. Також за вимогою ведучого в одному з епізодів на воротах стояли одразу три голкіпери, але Олександр Педан пробив не лише повз них, але й не влучив у рамку воріт.    

 — Грати було весело. Кинути бутсу в суперника в момент виконання пенальті мені підказав Олег Остапенко. Він побачив, що у мене розв’язане взуття. Але запропонував не зав’язувати його, а натомість несподіваною дією розсмішити глядачів, — каже Олександр Горяінов.

Він каже, що в матчі не було ніяких піддавків.   

— Сьогодні наша команда грала в повну силу. На кожну гру виходимо, як на останню, — додав голкіпер.

Читайте також: 

Вінничанина визнали чемпіоном світу через виявлений у російського веслувальника допінг

Європейська вершина Олексія Томашевського. Вінничанин став призером з пляжного гандболу

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Сергій Поліщук

    Три голкіпери на воротах? Цікавий лайфхак, але, сподіваємось, у тренерського штабу "Ниви" є і інші думки, як залишитися у Другій лізі...
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    ❗️ Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vn20minut

keyboard_arrow_up