У Вінниці триває шаховий всеобуч для юних вимушених переселенців. Грати навчають «з нуля»

У Вінниці триває шаховий всеобуч для юних вимушених переселенців. Грати навчають «з нуля»
  • Вінницький Палац дітей та юнацтва продовжує влаштовувати майстер-класи з шахів для юних вимушених переселенців.
  • Цього разу на тренінг запросили дітей, які мешкають у гуртожитку медуніверситету.

Школярам  із різних міст, переважно зі сходу України, розповіли легенду щодо історію виникнення шахів. Йшлося, що понад тисячу років в Індії два королі посварилися і почали воювати. А один мудрець придумав «королівську» гру, вирізав фігури із дерева і запропонував монархам воювати за столом. Мовляв, хто виграє у шахи, той і переможець у війні. Королі погодилися, і наступив мир.

— Чому ж так не можна зробити в Україні?1. Чому у нас ще до цього не додумалися?  —  обурювалася малеча, яка була вимушена тікати із рідних домівок до Вінниці через загарбницькі дії рашистів.         

Відео дня

У шаховому турнірі взяли участь 23 дитини із Маріуполя, Харкова, Донецька тощо. Вони були розбиті на дві підгрупи. Найбільш досвідчені грали всіма шахами, початківці – лише пішаками. В підсумку високі результати показали Володимир Гнатенко (Сєвєродонецьк), Настя Боровик (Маріуполь), Олександр Мороз (Харків), брати  Андрій та Іван Шульгіни (Київ).  

  

Всі учасники отримали солодкі призи і книжки на тему спорту, а призери - ще й медалі. Із проведенням змагання допомогла меценат Оксана Костюченко.

Читайте також:

Вінницькі боксери виграли п’ять нагород на меморіалі Павла Лущевського в Молдові

Незрячий вінницький шахіст в умі перемножує числа і називає день на 100 років вперед

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up