Вінницькі боксери виграли п’ять нагород на меморіалі Павла Лущевського в Молдові

Вінницькі боксери виграли п’ять нагород на меморіалі Павла Лущевського в Молдові
  • Вінницька боксерська команда успішно виступила у 23-у традиційному міжнародному турнірі у Бричанах (Молдові) серед чоловіків до 22 років.
  • Всі п’ять вінничан стали призерами.
  • Окрім господарів рингу та українців, за перемогу змагалися представники Німеччини і Румунії.  

Тренером-представником вінницької збірної на міжнародному турнірі був Микола Шамалюк.

— Кожні змагання для нас є важливими, і кожен бій слугує певною висотою. Молдовський бокс є дуже конкурентним і сильним. Суперники вінничан на турнірі у Бричанах складали кістяк збірної Молдови, тож всі поєдинки наших боксерів були цікавими, — прокоментував  Микола Шамалюк.  

Максим Жигаров серед еліти (у ваговій категорії до 67 кг) та Ілля Суслов (у вазі до 60 кг) здобули бронзові нагороди.

Відео дня

— Максим Жигаров є чемпіоном України серед чоловіків, учасником чемпіонату світу. Цього разу він отримав бронзу, таке буває. Взагалі всі вінницькі учасники турніру у Молдові є діючими членами збірної країни,  —  розповів тренер Федір Фріз-старший.

Переможених у фіналі не виявили

19-річний майстер спорту України Геннадій Масленніков є призером чемпіонату Європи серед молоді, призером Всесвітньої гімназіади  серед юніорів. У Молдові він провів два поєдинки (у ваговій категорії 63,5 кг). В першому із рахунком 3:0 здолав місцевого боксера. В фінальному бою, також проти господаря рингу, судді дали бойову нічию. Тож обом суперникам вручили золоті нагороди.

— Нічия вже не вперше у моїй практиці. Відчував, що вигравав фінальний бій. Але судді все ж були дещо на боці місцевого боксера, — прокоментував Геннадій Масленніков     

Геннадій Масленніков є вихованцем вінницької Школи вищої спортивної майстерності, тренується під керівництвом Романа Вакалюка. Мріє з часом потрапити на Олімпійські ігри. Водночас не забуває про освіту. Одночасно навчається у двох місцевих вишах – педагогічному університеті (на тренера, заочно) і торговельно-економічному інституті (опановує менеджмент).

Найкращі тренуються спільно

17-річний вихованець вінницької ШВСМ Матвій Шамалюк раніше був фіналістом чемпіонату України серед юніорів. Тож намагається прагне підкорювати нові вершини. Прагне стати майстром спорту міжнародного класу. Матвій Шамалюк тренується під керівництвом свого батька Миколи і Сергія Глущенка – тренера збірної України серед чоловіків до 22 років.  

У Молдові він став переможцем у ваговій категорії до 63,5 кг серед молоді. Матвій провів один бій, здолав місцевого боксера за очками.

— Молдовські боксери не жаліли нас через те, що в Україні йде війна. Змагання йшло, як зазвичай. Хоча прийняли нас взагалі дуже добре, — розповів  Матвій Шамалюк.

Ще один вихованець ШВСМ Федір Фріз-молодший став віце-чемпіоном у ваговій категорії до 54 кг. В фінальному поєдинку він поступився молдовському боксеру. Федір розповів, що наполегливі тренування вінницьких боксерів під час війни не припиняються.  

— Наразі старша група вінницьких боксерів (за рішенням тренерів) тренується спільно по черзі у різних залах: Центрального міського стадіону, «Золотій рукавичці» і «Освіті». Таким чином завжди є рівний суперник, аби стояти у парах. Це добре, така внутрішня конкуренція корисна, — сказав Федір Фріз-молодший.       

Читайте також:

Незрячий вінницький шахіст в умі перемножує числа і називає день на 100 років вперед

В бою на Харківщині загинув чемпіон України з легкої атлетики Олександр Сербінов

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Лилия Кравец-Ремарчук

    Вітаємо
  • Алла Алла

    А росія тепер тільки в Білорусів буде вигравати

    Алекандр Ильин reply Алла Алла

    Алла Алла время покажет
  • Алекандр Ильин

    Выиграли потому что Россиян не было)

    Інна Панасенко reply Алекандр Ильин

    Alexander  IlyinAlexander  IlyinAlexander Ilyin Україна не ваша, і ніколи вашою не була і не буде. Наші хлопці боряться за незалежність, і проти ваших гнилих ідей. Таких ж гнилих як і ваша країна.

    Алекандр Ильин reply Алекандр Ильин

    Інна Панасенко вы еще не осознаете того,  что проиграли, жаль молодых которые погибнут за надуманые идеалы, и еще вам надо понять Украина не ваша, уже на Ваша.

    Інна Панасенко reply Алекандр Ильин

    Alexander  всього доброго

    Інна Панасенко reply Алекандр Ильин

    Alexander Ilyin не бачу абсолютно ніякого сенсу продовжувати діалог з вами, адже не маю бажання стати подібною.
    Щодо вас то ви не топовий прихильник групи, а топовий зрадник)

    Інна Панасенко reply Алекандр Ильин

    Alexander Ilyin А чому це я маю вибачатися? Я маю свою думку і повне право її висловлювати,тим паче в дані ситуації. Якщо ви вважаєте себе правим на 100%, і не відчуваєте ні найменших мук совісті, то мені вас щиро шкода. Адже ваш мозок мабуть вже не підвладний вам.

    Алекандр Ильин reply Алекандр Ильин

    Інна Панасенко как вы там поете  батько ваш Бандера а Шухевич маты)))

    Алекандр Ильин reply Алекандр Ильин

    Інна Панасенко много пустых слов, как бы еще извиняться не ришлось

    Інна Панасенко reply Алекандр Ильин

    Alexander Ilyin Чому ж ви, людина яка відреклась свого роду, сім'ї,країни і нації, народжена  і вирощена на нашій землі, нашій ненці, яка давним давно виїхала на скотську територію, і по суті немає абсолютно ніякого відношення до нас, зараз сидить в українських групах, і розносить цей ,,словарний понос,, по нетрях інтернету. Йдіть і сидіть на сайтах Печори.

keyboard_arrow_up