У Вінниці відкриють секцію вітрильного спорту. Навчатимуть дітей тренери з Маріуполя

У Вінниці відкриють секцію вітрильного спорту. Навчатимуть дітей тренери з Маріуполя
  • У Вінниці на базі дитячо-юнацької спортивної школи №2 відкриють секцію вітрильного спорту. Групи набиратимуть вже з 1 червня. В секцію прийматимуть охочих з 9 до 23 років.

У Вінниці на базі МДЮСШ №2 відкривають секцію вітрильного спорту. Наразі закупляють необхідне обладнання, зокрема шість човнів різних класів. І як тільки всі організаційні процедури завершаться, розпочнуться тренування. Про це повідомив мер Вінниці.

Вихованцями опікуватимуться два тренери. Обидва — переселенці із Маріуполя. У секцію при дитячо-юнацькій спортивній школі прийматимуть охочих з 9 до 23 років.

Як повідомили в комітеті по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради, попит на такий вид спорту серед містян є, адже у зв’язку з війною багатьом потрібно проходити реабілітацію. Для цього добре підходить водний спорт, який також слугує для зняття емоційно-психологічної напруги.

Відео дня

Голова комітету з фізичної культури та спорту Вінницької міської ради, Сергій Краєвський, підкреслив, що розвиток вітрильного спорту сприятиме розвитку спортивного туризму. Заняття на човнах по річці Південний Буг привертатиме увагу туристів та гостей до нашого міста. 

Крім того, для спортивної школи №2, яка минулого року увійшла до списку кращих дитячо-юнацьких спортивних шкіл у країні за результатами рейтингу, проведеного Міністерством молоді та спорту України, це становитиме ще один вагомий бонус.

— Попри виклики сьогодення, які перед нами стоять розвиваємо місто та його спортивну інфраструктуру, — говорить Краєвський. — Це стане ще однією родзинкою нашого міста. Адже вітрильний спорт є захопливим та нелегким у своєму роді, він розвиває фізичну витривалість, координацію та стратегічне мислення.

 Секція з вітрильного спорту розпочне набір в групи з 1 червня. Записатись можна за телефоном МДЮСШ №2: (0432) 67-36-86. Згодом тренери сформують групи та повідомлять про розклад занять. Попередньо, тренування відбуватиметься безкоштовно.

— Нам давно було необхідно відкрити секцію вітрильного спорту, — каже директорка спортивної школи Світлана Куліш.— Зараз з'явилися тренери з Маріуполя, тому ми з радістю відкриваємо це відділення. Завдяки міському голові закуплять необхідне обладнання. Бажаючих потрапити у секцію дуже багато. Ми були приємно вражені, що багато людей зацікавилися. Сподіваємося, що цей вид спорту буде дуже ефективний, приноситиме гарні результати. Більше можу сказати після 1 червня, коли розпочнуться заняття. Але думаю, що на наступний літній сезон ми вже покажемо перші достойні результати.

Загалом, у Вінницькій міській дитячо-юнацькій спортивній школі №2 займається біля 300 учнів. У школі 19 досвідчених тренерів-викладачів кожного дня докладають багато зусиль для підвищення майстерності спортсменів нашого міста.

Юних вінничан, крім нової секції, запрошують також на заняття з водних видів спорту: веслування на байдарках і каное, веслувальний слалом, веслування на човнах «драконах». Ці види спорту дуже популярні серед молоді та дітей особливо влітку, а відвідування безкоштовне.

 

Читайте також:

Триразова чемпіонка світу з фітнес-бікіні Наталя Гнидюк готується до Кубку України

В пам'ять про загиблих КОРДівців у Вінниці провели футбольний турнір

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Пустоцвіт Оксана

    Дуже цікавий і красивий вид спорту, хороша новина

keyboard_arrow_up