У Вінниці підняли прапор НОК на честь Європейського юнацького олімпійського фестивалю

У Вінниці підняли прапор НОК на честь Європейського юнацького олімпійського фестивалю
  • 23 січня, у Вінниці, на площі біля СК «Аква-Він», урочисто підняли Державний прапор України і прапор Національного олімпійського комітету України на честь відкриття ХVI зимового Європейського юнацького олімпійського фестивалю.
  • Захід організувало відділення НОК України у Вінницькій області за підтримки спорткомітету Вінницької міської ради.    

У церемонії  взяли участь бронзова призерка Олімпійських ігор із веслування на байдарках та каное Ганна Балабанова, бронзовий призер чемпіонату Європи учасник Олімпійських ігор із легкої атлетики Андрій Ковенко, срібний призер Олімпійських ігор із велоспорту і начальник облспортуправління Сергій Чернявський, голова міського спорткомітету Сергій Краєвський, дворазовий срібний призер Олімпійських ігор з плавання і голова відділення НОКУ Павло Хникін, призер Юнацької олімпіади з легкої атлетики Вадим Адамчук. Глядачами були вихованці і тренери-викладачі міських ДЮСШ.

 — Такі заходи є важливими для нашої держави. Адже, незважаючи на війну, 27 юних атлетів України представляють нашу країну на зимовому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі. Вінничан серед них немає, бо зимові види спорту у нас поки що не так розвинені, як літні. Хоча на попередній зимовій Олімпіаді Вінниччину вперше представляла лижниця Валентина Камінська. Сподіваємося, що ця традиція буде продовжуватися, —  сказав Андрій Ковенко.       

Відео дня

Олімпійський прапор і Державний прапор України підіймали дівчата з обласної СДЮСШОР з баскетболу разом з олімпійцями Анною Балабановою і Сергієм Чернявським. Учасників спортивного свята привітали Павло Хникін і Сергій Краєвський.

— Ми сьогодні висловили свою підтримку українській збірній на зимовому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі. Впевнений, що вона гідно представить країну на змаганнях, — сказав Сергій Краєвський.

— Нині чимало вінницьких спортсменів вже готуються до відбору на наступні Олімпійські ігри в Парижі. Частина із них тренується за кордоном. Бо в Україні через повітряні тривоги і небезпеку процес тренування атлетів найвищого міжнародного рівня ускладнюється, — сказав Павло Хникін.     

Після урочистої частини юні вихованці спортивних шкіл взяли участь в Олімпійській вікторині, яку провів Андрій Ковенко. Переможці отримували непогані призи, серед яких були навіть футбольний і волейбольний м’ячі. Наприкінці свята всі учасники отримали сувеніри від вінницького відділення НОКУ і солодкі подарунки від спорткомітету міської ради.

Довідка

В суботу в Італії стартував ХVI зимовий Європейський юнацький олімпійський фестиваль – 2023. Змагання триватимуть до 28 січня в регіоні Фріулі-Венеція-Джулія (Італія), а також у сусідніх країнах Австрії та Словенії. 27 атлетів у складі національної юнацької збірної представлятимуть там Україну. Спортсмени виступатимуть у 9-ти видах: біатлоні, лижних гонках, фристайлі, гірськолижному спорті, лижному двоборстві, стрибках на лижах із трампліну, фігурному катанні, шорт-треку, сноубордингу (паралельних дисциплінах та сноубордкросі).

Читайте також:

«Нива» розпочала тренувальний збір у Вінниці. Готується до зимового Кубку ПФЛ і чемпіонату

ТОП-10 тренерів Вінниччини за підсумками 2022 року. Рейтинг RIA/20 хвилин

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up