ТОП-10 тренерів Вінниччини за підсумками 2022 року. Рейтинг RIA/20 хвилин

ТОП-10 тренерів Вінниччини за підсумками 2022 року. Рейтинг RIA/20 хвилин
  • Відзначаємо досягнення на міжнародній арені та всеукраїнському рівні.
  • Як в індивідуальних, так і в командних видах спорту.

Газета RIA і сайт «20 хвилин» продовжують підбивати спортивні підсумки минулого року. Тепер це рейтинг найкращих тренерів Вінниччини. У ньому враховано досягнення як в індивідуальних, так і в командних ігрових видах спорту. Безумовно, рейтинг є суб’єктивним, але все ж дає певну картину роботи наставників, про яку нерідко вболівальники забувають. Мовляв, перемагає спортсмен, програє – тренер.

Важа Даіаурі (сумо)

Торік відбулися Всесвітні ігри з неолімпійських видів спорту. Це престижний аналог Олімпіади (лише з неолімпійських видів спорту), що відбувається раз у чотири роки. Важа Даіаурі-молодший, якого підготував його батько, виграв ці змагання.

Відео дня

Юрій Голяк (спортивна акробатика)

Гідно замінив батька Леоніда Голяка на посаді старшого тренера національної збірної. Під його керівництвом пара вінницьких акробатів (Данило Стецюк і Богдан Пограничний) виграла Всесвітні ігри.

Сергій Кучерявий (лижні гонки)

У березні вся Україна раділа перемогам вінницьких паралімпійців-лижників Ірини Буй, Григорія Вовчинського і Олександра Казіка на Паралімпіаді. Тренером і водночас гайдом (тобто супроводжуючим незрячого спортсмена Олександра Казіка) був Сергій Кучерявий із Бара.  

  

Вадим Мохник (пауерліфтинг)

Директор обласної ДЮСШ «Колос» водночас очолює обласну федерацію пауерліфтерів і є тренером багаторазового чемпіона світу і Європи, 14-разового рекордсмена планети Івана Чупринка. Той минулого року знову підкорив чергові світові вершини.

Юлія Якушева (волейбол)

Головний тренер жіночої волейбольної команди «Добродій-Медуніверситет-ШВСМ». Вона наразі лідирує у суперлізі чемпіонату України і нещодавно посіла друге місце у Кубку ліги. Такого найвищого рівня жіночого волейболу у Вінниці фактично ніколи не було.

Сергій Зеленський (радіоспорт)

Під його керівництвом вінницькі радіоспортсмени привезли безліч нагород із чемпіонатів Європи і світу у різних вікових категоріях. Сам Сергій Зеленський був торік чемпіоном планети серед ветеранів. Нагадаємо, він ще у 2014 році став вимушеним переселенцем із Донецька і перебрався до Вінниці.

Сергій Глущенко (бокс)

Чоловіча збірна України здобула на чемпіонаті Європи U-22 (до 22 років) шість медалей та посіла друге загальнокомандне місце, пропустивши перед собою лише збірну Туреччини. Одним з творців цього успіху став старший тренер національної молодіжки вінничанин Сергій Глущенко.  

Денис Мустафаєв (кульова стрільба)

Тренує володаря Кубку світу-2022 серед спортсменів із вадами опорно-рухового апарату Олексія Денисюка, він вже здобув путівку на наступні Паралімпійські ігри.

Павло Мазур (хокей на траві)

Головний тренер національної збірної України і найкращого клубу нашої країни «ОКС-ШВСМ (Вінниця). Обидві команди успішно представляли країну на міжнародній арені, тим самим нагадуючи європейцям про війну і необхідність активно допомагати нашій країні.

Олег Остапенко (футбол)

На початку широкомасштабного вторгнення РФ вінницька «Нива» перебувала на навчально-тренувальних зборах у Туреччині. Тоді більша частина гравців не повернулася в Україну; вони підписали контракти із закордонними клубами.

Новому головному тренеру «Ниви» довелося створювати колектив другої ліги фактично «із нуля». Олег Остапенко впорався із завданням: після першої половини сезону «Нива» йде на четвертій позиції в групі, веде боротьбу за призову трійку і підвищення в класі.

Читайте також:

Вінничанку Валерію Якушеву визначили другою серед найкращих волейболісток України 2022 року

Півсотні «пішачків», які прагнули пройти у «королеви». Чемпіонат Вінниці серед найменших

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Костянтин Москалюк

    Дивлюсь я на рейтинг та й думку гадаю...

keyboard_arrow_up