Півсотні «пішачків», які прагнули пройти у «королеви». Чемпіонат Вінниці серед найменших

Півсотні «пішачків», які прагнули пройти у «королеви». Чемпіонат Вінниці серед найменших
Лідери турніру серед дітей до восьми років
  • Вихідними у Вінниці, на базі МДЮСШ № 6, проходив чемпіонат міста серед наймолодших шахістів – дітей до восьми і до десяти років.
  • Змагання організував спорткомітет міської ради.

На старт вийшли 49 шахових вундеркіндів. Вони боролися не лише за медалі і грамоти, але й за путівки за чемпіонат області.

В змаганні серед дітей до восьми років боротьба за лідерство розгорнулася між двома володарями першого дорослого розряду. Це були чинний чемпіон області серед однолітків Іван Самохвал і юний волонтер Артем Кучер, який грою в шахи проти всіх охочих збирає кошти на ЗСУ. Фаворити зіграли між собою внічию, а решту вісім партій виграли! Завдяки додатковому коефіцієнту чемпіон став Іван Самохвал. Артем Кучер залишився другим. Бронзу здобув Олександр Шабунін, який відстав від лідерів на 2,5 очки.

Відео дня

Серед наймолодших дівчат впевнену перемогу здобула Катерина Прокопович (5,5 очки), яка посіла високу четверту позицію серед хлопців. Також до призової трійки увійшли Соломія Вітюк і Анастасія Чепка.

Значно сильнішим виявився склад чемпіонату Вінниці серед дітей до десяти років. Одразу сім його учасників мали перший дорослий розряд. За такої серйозної конкуренції почалася справжня «рубка», тому поразок не вдалося уникнути жодному із гравців. В підсумку по 6,5 очки із 9 можливих набрали одразу три першорозрядники – Ілля Гужа, Владислав Томашевський і найбільш титулований учасник Юрій Перепелиця, віце-чемпіон України зі швидких шахів серед дітей до восьми років. Додатковий коефіцієнт розставив їх у приведеному порядку.

Трійку кращих серед дівчат до десяти років склали Кіра Горпиніч, Уляна Півторак та Іванна Грінчук. Тепер провідні юні шахісти Вінниці починають підготовку до чемпіонатів області серед однолітків. Вони пройдуть через місяць і слугуватимуть відбором на чемпіонати України.                    

Читайте також:

Вінницький клуб «ЯСКО» здобув срібло Всеукраїнського футзального турніру у Львові

Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up