Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці

Чемпіон світу і гравці Прем’єр-ліги боролися за новорічний футбольний Кубок у Вінниці
  • Новорічні змагання у Вінниці зібрали гравців «Шахтаря», «Зорі», «Ворскли», «Металіста 1925» та інших елітних клубів.
  • Перемогу здобув лідер обласного футболу «ЯСКО», який мав потужний склад.        

На стадіоні вінницького педколеджу минулого тижня розігрувався новорічний Кубок із футболу. Там загалом грали вісім сильних команд. Змагання організувала обласна Асоціація футболу за підтримки обласної Асоціації футзалу і мецената Ігоря Скоромного.

Умань у фіналі 

В своєму останньому матчі групи «Б» високий клас продемонструвала вінницька «Нива». Вона розгромила «Інтер-АТ» (Гавришівка) – 6:0. П’ять м’ячів у цьому матчі провів граючий президент нивівців Артур Загорулько.

Відео дня

Для продовження боротьби за медалі «Ниві» було потрібно, щоб в заключному матчі групи «Базис» (Умань, Черкаська область) втратив очки проти ФК «Гнівань». Але цього не трапилося. Команда з Черкащини постійно вела у рахунку, а суперник наздоганяв. Коли «Базис» вів 4:3, були очікування, що «Гнівань» має шанси на нічию. Втім, через «дірки» в обороні на фініші поєдинку команда із Вінниччини пропустила одразу кілька м’ячів. Отже, 8:3.

— Наша команда була заснована у 2014 році. Граємо у вищій лізі чемпіонату Черкаської області. Через війну суттєво оновили склад, бо втратили дев’ять основних гравців. Прийшла перспективна молодь. Недарма «Базис» має свою дитячу школу, п’ять вікових груп, —  сказав граючий тренер «Базису» Сергій Янчук.

Він подякував ЗСУ за можливість грати в турнірах та організаторам Кубку.

— Турнір у Вінниці високого рівня, причому гарно організований, — додав Сергій Янчук.

Непереможний ФК «ЯСКО»

В групі «А» всі матчі впевнено виграв ФК «ЯСКО». В стиковому поєдинку за третє місце «Авангард» (Ладижин) переграв «Інтер-АТ» (Гавришівка) — 3:1.

З аналогічним результатом на користь вінницького «ЯСКО» завершився фінальний поєдинок проти «Базиса». У першому таймі вінничани відкрили рахунок, а в другому забили ще два м’ячі. Гостям вдалося провести лише гол престижу на останніх хвилинах.

—  Наша перемога на турнірі є заслуженою, недарма ми мали потужний склад. На Кубку за «ЯСКО» виступали п’ять гравців професіональних клубів: Максим Імереков («Зоря», Луганськ), Володимир Швець, Ілля Крупський (обидва – «Ворскла», Полтава) , Владислав Погорєлов («Шахтар», Донецьк) і Євгеній Костюк («Нива», Вінниця), —  зауважив тренер володарів Кубку Андрій Веретинський.  

На урочистому закритті були присутні голова обласної Асоціації футболу Ігор Гатауллін, голова обласної Асоціації футзалу Юрій Максименко, партнер змагання Ігор Скоромний і знаменитий ексфутболіст збірної України Віталій Косовський.

Всі команди отримали пам’ятні грамоти і комплекти футбольних м’ячів, а учасники поєдинків за медалі – набори подарунків до свят.

— За три дні турніру всі отримали багато емоцій і радості. Дякую спонсорам, які допомогли у його проведенні, — прокоментував Ігор Гатауллін.

— Фінал вийшов гарний, вдячні за це «Базису». В турнірі всі команди були сильними, тому змагання вийшло цікавим, — відзначив Ігор Скоромний.

— Новорічний Кубок тепер проводитиметься у ці ж терміни щороку. Всі учасники отримали багато задоволення і досвіду, адже в складі команд були гравці клубів Прем’єр-ліги України, — сказав Юрій Максименко.

Зіркові виконавці

Були вручені не лише командні, але й індивідуальні призи провідним футболістам команд-призерів. Найкращим гравцем турніру був визнаний «гірник» Владислав Погорілий, який в складі «ЯСКО» провів у ворота суперників шість голів.

Також одним із лідерів чемпіонів був Ілля Крупський. Він виступає за «Ворсклу» (Полтава), але ази футболу отримував у вінницькій ДЮСШ Блохіна-Бєланова.

—  В «Ворсклі» граю правим захисником, а на новорічному Кубку у Вінниці був крайнім нападником. Приїхав у відпустку до батьків і пристав на пропозицію «ЯСКО» зіграти на турнірі, — сказав Ілля Крупський. — Прагну з часом виграти чемпіонат України. «Ворскла» зараз на дев’ятому місці у Прем’єр-лізі, але ми ще маємо шанси на медалі. 

ФК «Гнівань» показав на новорічному Кубку цікаву гру, хоча й не зміг втрутитися у боротьбу за медалі. Найбільше запам’яталося те, що за цей колектив виступали зіркові футболісти. Зокрема, чемпіон світу серед молоді в складі збірної України U-20 (до 20 років) захисник львівського «Руху», який грає на правах оренди за хмельницьке «Поділля» Олег Веремієнко. А також гравець клубу Прем’єр-ліги «Металіст 1925» (Харків) Андрій Ременюк, колишній футболіст юнацьких збірних України.

—Я родом із Гнівані. Під час відпустки вирішив взяти участь в турнірі, підтримати за рідне місто. Граю у задоволення, бо це святкове змагання. За ФК «Гнівань» зіграв й мій друг Олег Веремієнко, якого я запрошую на новорічні турніри, —розповів Андрій Ременюк.

Читайте також:

«Нива» заявилася до зимового Кубку професіональної футбольної ліги України

«Продовжуємо тренувати підростаюче покоління». Леоніда Лоївського нагороджено державною відзнакою

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up