«Продовжуємо тренувати підростаюче покоління». Леоніда Лоївського нагороджено державною відзнакою

«Продовжуємо тренувати підростаюче покоління». Леоніда Лоївського нагороджено державною відзнакою
Тренер з боксу Леонід Лоївський та голова НОК України Вадим Гутцайт
  • Багаторічний тренер збірної України з боксу Леонід Лоївський отримав подяку Прем‘єр-міністра України.
  • Вінницький тренер розповідає, як змінився спорт під час війни.

Днями заслуженого тренера України Леоніда Лоївського була відзначено державною відзнакою за вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури України. Подяку від Прем‘єр-міністра України Дениса Шмигаля знаному вінничанину вручив голова НОК України Вадим Гутцайт.  

Вадим Гутцайт та Леонід Лоївський

— Це значима для мене нагорода, за мою працю, за те, що медалі привезли цього року, в такий важкий час, — говорить Леонід Лоївський.—  За підсумками виступів нашої команди на Олімпійських іграх у Токіо також був нагороджений Орденом «За заслуги» IІІ ступеня.

Нагадаємо, в 2021 році чоловіча збірна України була представлена на Олімпійському боксерському турніри у чотирьох вагових категоріях.

Відео дня

Єдину медаль для нашої команди здобув лідер світового рейтингу у вазі до 75 кг — Олександр Хижняк, який став віце-чемпіоном Ігор.

Леонід Лоївський нагороджений Орденом «За заслуги» IІІ ступеня

Нині Леонід Лоївський — тренер Вінницької школи вищої спортивної майстерності та спортивного клубу «Нокаут».

— Війна повпливала на спорт, як і на всі галузі життя  — зазначає тренер. — Попри негаразди ми продовжуємо працювати, тренувати підростаюче покоління.  

Леонід Лоївський народився 15 лютого 1961 року. Заслужений тренер України, Заслужений працівник фізичної культури та спорту України.

За більш ніж 30-річну тренерську діяльність завоював високий авторитет серед колег як в Україні, так і міжнародній арені.

За роки роботи тренером виховав 7 майстрів спорту України міжнародного класу, 15 майстрів спорту України та 10 чемпіонів України.

В 1997 році під його керівництвом молодіжна збірна України виборола друге загальнокомандне місце на Чемпіонаті Європи з боксу в м. Бірмінгем, Англія.

В 1998 році молодіжна збірна України під керівництвом Лоївського вперше в історії виборола першість в медальному заліку на Чемпіонаті світу в м. Буенос-Айрес (Аргентина). Тоді наші боксери здобули три золоті нагороди.

В 2000 році молодіжна збірна України посіла друге місце на Чемпіонаті Європи в Хорватії. Після чого був знову успіх на світовій першості в Угорщині, де наша команда посіла третє загальнокомандне місце.

В 2004 році Лоївського Леоніда Миколайовича було призначено на посаду головного тренера Національної збірної. Під його керівництвом команда виступала на Олімпійських 2004 року в Афінах, де виборола чотири п’ятих місця.

У 2008 році Леонід Лоївський працював у тренерському складу збірної України у підготовці до Олімпійських ігор 2008 року, де наша команда здобула перше після довготривалої перерви золоту нагороду Олімпіади в Пекіні.

У 2009 році учень Леоніда Лоївського, Олег Неклюдов, виборов золото Чемпіонату світу з боксу серед юніорів, а у 2010 став Чемпіоном світу серед молоді та став першим учасником від України на юнацьких Олімпійських іграх.

У 2010 році Леоніда Лоївського було призначено на посаду старшого тренера збірної України до 22 років. За період роботи з командою наша збірна стала другою на першому в історії Чемпіонаті Європи з боксу, а його особисті учні Олег Неклюдов та Микола Буценко здобули бронзові нагороди змагань.

З 2012 року Леонід Лоївський увійшов до тренерського складу професіонального боксерського клубу «Українські отамани», а у 2016 очолив тренерський склад команди. Під його керівництвом «Українські отамани» успішно виступили у змаганнях Всесвітньої серії боксу та увійшли до вісімки найсильніших команд освіту. Окрім того, саме у 2016 році «Отамани» здобули історичну перемогу у Харкові над найсильнішою командою планети – збірною Куби.

У 2017 році Лоївський прийняв запрошення очолити чоловічу збірну Азербайджану. За півтора роки роботи збірна Азербайджану стала найкращою командою Ісламських ігор 2017 р. та посіла четверте загальнокомандне місце на Чемпіонаті світу у Гамбурзі.

З 2019 по 2023 заслужений тренер України обіймав посаду головного тренера Національної збірної України з боксу. В 2021 році отримав Орден «За заслуги» IІІ ступеня. Серед вихованців: Олег Нелюдов, Максим Третьяк, Ігор Яцков, Роман Манченко, Микола Буценко.

 

Читайте також:

Потрапив в новини на CNN та до Скабєєвої. Про бійця Юрія Охримчука, який воює на передовій і знімає відео

Роман Олексів, мама якого загинула від ракетного удару у Вінниці, продовжує лікуватися за кордоном

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up