У Вінниці нагородили 55 призерів Всеукраїнських і міжнародних змагань та їх тренерів

У Вінниці нагородили 55 призерів Всеукраїнських і міжнародних змагань та їх тренерів
Вікторія Огій
  • У Вінниці вшанували 55 спортсменів і тренерів, які останнім часом успішно виступили на міжнародних та Всеукраїнських змаганнях.
  • Серед них цього разу було багато представників популярних ігрових видів спорту. Спортсмени отримали подяки і подарунками від міської влади.

Серед нагороджених була найкраща захисниця сезону жіночої суперліги з баскетболу — 27-річна Вікторія Огій із команди «Вінницькі Блискавки». За підсумками сезону вінничанки посіли п’яте місце серед 12 команд вищого дивізіону країни, вигравши 14 матчів із 22.

На початку сезону Вікторія Огій стала авторкою вражаючого досягнення. В матчі регулярного чемпіонату жіночої ліги проти БК «МСДЮСШОР-Блискавки» вона за 38 хвилин на майданчику зібрала перший в історії турніру квадрупл-дабл. Так у баскетболі називають досягнення гравця, що має за гру двозначний загальний результат в чотирьох з основних статистичних показників. (очки, підбирання, результативні передачі, перехоплення, блокшоти). В активі Вікторії було 19 очок, 20 перехоплень, 16 передач та 15 підбирань. До речі, за всю історію НБА було офіційно зафіксовано лише 4 квадрупл-дабли.

Взагалі рейтинг ефективності Вікторії Огій становив 52 бали — це четвертий показник за всю історію жіночої Суперліги. Історичним рекордом стали 20 перехоплень, а 16 передач — це повторення рекорду всіх часів.

Відео дня

— Цих показників вдалося досягти завдяки наполегливій роботі над самовдосконаленням. Буду намагатися й надалі здобувати нагороди для Вінниці, — cказала Вікторія Огій.

В п’ятірці найкращих бомбардирів

Команда ГК «Вінниця» (ВДПУ- МДЮСШ № 3), цього сезону дебютувала на чемпіонаті України з гандболу серед чоловічих команд вищої ліги. Там підопічні Наталії Свірщук посіли четверте місце в командному заліку, що є вдалим дебютом. Нагородили гравців команди Віталія Мусієнка і Владислава Гудемчука, які увійшли до п'ятірки найкращих бомбардирів вищої ліги.

Вінницькі хокеїсти на траві здобули срібло Кубка європейських чемпіонів «Трофі I». Змагання проходили у Відні (Австрія). Вінничани поступилися лише клубу «Кардіфф» із Уельсу . На черзі — виступ в складі національної збірної на чемпіонаті Європи. Він пройде наприкінці липня у Дубліні (Ірландія).

— Ми прагнули перемогти в турнірі «Трофі I».  Трохи не дотягнули до золота. Срібні нагороди здобували в аналогічному змаганні в 2018 році, — сказав головний тренер «ОКС-ШВСМ» Павло Мазур. — Тепер очікуємо завершення всіх єврокубків. Можливо, восени ми повернемося до Європейської хокейної ліги, яка є аналогом футбольної Ліги чемпіонів УЄФА.   

На різних континентах 

Спортсмени Вінницької МДЮСШ № 2 Олександр Федоренко Богдан Поліщук здобули срібну і бронзову нагороди на міжнародних змаганнях «Татранський слалом» у м. Ліптовський Мікулаш (Словаччина). Спортсмени виступали у вправі «екстремальний слалом», який є підвидом каякінгу. Вони виконували акробатичні трюки, використовуючи складні ділянки річки з порогами, водоспадами, валами, камінням та похилими кам’яними плитами протягом всієї дистанції.

Також прославили Вінницю та Україну – акробатки, майстри спорту України — Каріна Островська, Аліна Пугач та Еліна Козачанська. Дівчата тріумфували на престижному міжнародному турнірі «International Vegas Acro Cup» у Лас-Вегасі (США) за участі понад 800 спортсменів. Вони в усіх трьох номінаціях посіли перші місця. Цікаво, що перед виступом за океаном вінничанки двічі брали участь в у Кубках України. На одному із них здобули срібло, на іншому залишилися сьомими, допустивши прикрої помилки. Не повертаючись до Вінниці, наше акробатично тріо полетіло у США і виступило там просто блискуче.        

Тим часом спортсменки МДЮСШ № 5 Ірина Гребенчук і Вікторія Ружанська стали бронзовими призерками серед молоді на чемпіонаті Європи з сумо, що пройшов у Польщі. А на чемпіонаті Європи з таеквондо (ITF) вінничани здобули два срібла і шість бронзових медалей. Ці змагання пройшли в Італії за участі 32 країн, причому Україна посіла друге місце в командному заліку!  

Нагородили й фіналіста чемпіонату України серед молоді з боксу Костянтина Джуса. Він отримав посвідчення майстра спорту України. Юнак тренувався у МКДЮСШ «Вінниця», а нині перейшов у ШВСМ до тренера Леоніда Лоївського.

Лідери спортивного рейтингу

Нині Вінниця очолює рейтинг серед рівня надання спортивних послуг. Про це свідчать останні результати Всеукраїнського муніципального опитування Міжнародного республіканського інституту (IRI Ukraine). Також, згідно з рейтингом серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл України 2022 року (проведеного Міністерством молоді та спорту) Вінницькі МДЮСШ № 2 і № 5 увійшли до десятки кращих шкіл країни.

Голова комітету по фізичній культурі та спорту міської ради Сергій Краєвський подякував бійцям ЗСУ за те, що вони дають спортсменам можливість підіймати жовто-блакитний прапор на міжнародних та Всеукраїнських аренах. Таким чином вони не лише прославлять країну, але й нагадують всьому світу про необхідність підтримки України під час війни.

Читайте також:

Вінницька «Нива» вдома зіграла в «суху» нічию з лідером Другої ліги із Бузової

Зі спортом по життю. Вінничани з особливими потребами змагалися у фрізбі, серсо і петанку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up