У новоствореній Професіональній волейбольній Лізі України гратимуть два вінницьких клуби

У новоствореній Професіональній волейбольній Лізі України гратимуть два вінницьких клуби
  • В сезоні 2022-2023 років по вісім жіночих і чоловічих команд Суперліги змагатимуться у складі новоствореної Професіональної волейбольної Ліги України. 
  • Серед учасників профі-змагань будуть і два вінницьких колективи.

Про створення ПВЛУ йшлося ще до  військових дій. Було взято за основу досвід польської ліги та вивчено досвід інших професійних європейських волейбольних ліг, інформує пресслужба ФВУ. Заявки на участь у ПВЛУ подали вісім чоловічих клубів: «Барком-Кажани» (Львів), «Епіцентр-Подоляни» (Городок), «Прометей-Дніпро», «Юракадемія» (Харків), «Житичі» (Житомир), ВК «МХП-Винниця» та «ДСО-ЗУНУ-Динамо» (Тернопіль).

Стільки ж і жіночих: СК «Прометей» (Дніпропетровська область), «Аланта» (Дніпро), «Волинь» (Волинський край), «Добродій-Медуніверситет-ШВСМ» (Вінниця), «Галичанка-ЗУНУ» (Тернопіль), СК «Балта» (Одеська область), збірна України U-15 (2008-2009 р.н.) і збірна України U-17 (2006-2007 р.н.).

Відео дня

В новому сезоні заплановано проведення повноцінного регулярного чемпіонату у три кола та ігри плей-офф. Як повідомив директор вінницької ОДЮСШ з волейболу Віталій Дімітрієв, турнір розпочнеться наприкінці вересня-на початку жовтня і має завершитися до 30 квітня. Всі матчі вітчизняної Суперліги будуть проходити у місті Чернівці. Там гратимуть цілими турами.

У Чернівцях з’явився сучасний спорткомплекс, який відповідає всім нормам та який готовий став домівкою для команд ПВЛУ. Зал оснащений табло, системою відеоповторів і бомбосховищем на 200 осіб.

Всі ігри будуть проходити у певний час: в будні дні о 18:00 та о 20:30, у вихідні дні: о 14:00 і о 16:30. Всі матчі будуть транслюватися на ютуб-каналах. Також ведуться переговори з низкою телевізійних компаній.

 

Читайте також:

Із новачків — у гросмейстери. Вимушені переселенці активно записуються до шахової школи

Вінничани в складі збірної України боротимуться за медалі на Євро із хокею на траві «5 x 5»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач92

    Зі свого боку, я напевно хотів би порекомендувати вам https://iqc.com.ua/best-free-slots/ де ви знайдете фантастичну пропозицію казино. Якщо ви хочете спробувати свої сили та скористатися безкоштовними обертаннями, я рекомендую вам відвідати веб-сайт.

  • Новини Вінниці на 20хвилин

    ❗️ Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vn20minut

keyboard_arrow_up