«Тони емоції та море адреналіну»: як у Вінниці відбулися велозмагання Goldsprint

«Тони емоції та море адреналіну»: як у Вінниці відбулися велозмагання Goldsprint
фото: Нестор Подгурский
  • Радісні емоції учасників та справжній гоночний азарт взимку.
  • Де це все можна було відчути? На велогонках Goldsprint, які відбувалися у Вінниці 30 січня.
  • Показуємо, як все відбувалося. 

Що ж таке велозмагання Goldsprint? Якщо коротко, це змагання на ролерних велотренажерах, де двоє учасників стараються якнайшвидше подолати дистанцію від 300 до 1000 метрів. 

У Вінниці спершу змагалися у велогонці на 300 метрів, а найкращі перегонники у фіналі вже «проїжджали» 500 метрів. Учасниками цього дійства стали майже пів сотні вінничан та вінничанок. Серед них: велолюбителі, бігуни, учні ДЮСШ та навіть кілька журналістів. 

Додамо, що історія змагань на велотренажерах така ж давня, як і сам велосипед. Перші ролерні тренажери та перегони на них виникли наприкінці 19-го сторіччя. Це були видовищні змагання між знаменитими перегонниками, які збирали великі зали та гастролювали країнами. Детальніше можете прочитати ТУТ. 

Відео дня

За словами одного з організаторів Олександра Царевського, ключовим у цих змаганнях є не стільки самі змагання, скільки — веселощі та емоції. 

«Два абсолютно однакові велосипеди. Два ролерні станки. Два учасники на старті. Жодних віртуальних реальностей — все тут і зараз! Реальні емоції. Шалена підтримка глядачів. Full Gas до темноти в очах. І фан, фан, фан. Море фану та адреналіну», — говорять організатори. 

фото: Нестор Подгурский

Як пояснює Олександр Царевський, це змагання не тільки для професіоналів, виграти може людина з хорошою координацією та «дихалкою». Однак це, якщо не враховувати учнів ДЮСШ. Останні, за словами Олександра, мають чітке розуміння, що таке трековий велосипед та яка має бути правильна частота педалювання. Проте випадки, коли призові місця займали не велосипедисти — вже бували у Вінниці. 

Ці змагання проходять у нашому місті вже вдруге, вперше містяни змагалися у 2020-му. Однак того року перегони довелося скасувати через карантинні обмеження. Цьогоріч же легендарний захід провели. 

Відбувалися змагання у Red Zeppelin, сімейному ресторані на Вишеньці. Кожен тренажер був під’єднаний до системи реєстрації результату, і останній виводився безпосередньо на екран під час заїзду. Атмосфера під час заїздів панувала несамовита: глядачі вигукували слова підтримки, аплодували та всіляко підбадьорювали учасників. 

фото: Сергій Гомон

Організаторами були: Федерація Велосипедного Спорту Києва; St. Matras R.C. та ГО «Вінниця Мобільна». 

Хто переміг?

Ті містяни, які найбільш несамовито крутили педалі, закінчували свій заїзд буквально за трохи більше, як 10 секунд. Переможцем став Дмитро Омелянчук, який проїхав 500 метрів за 24,588 секунди. Додамо, що у 2020-му Дмитро теж виборов перемогу у гонитві. 

Зовсім близько до перемоги був інший містянин Роман Данильчук, який проїхав цю дистанцію за 24,838 секунди. А третє місце здобув Антон Жмурко із результатом 25,354 секунди. 

Серед жінок перемогла Альона Наконечна, яка проїхала 300 метрів за 16,31 секунди. Друге місце зайняла — Ольга Полонець з результатом 18,54 секунди. А за 19, 32 секунди проїхала третя переможниця Олена Шарікова. 

Учасники, що зайняли перші три місця, були нагороджені призами від спонсорів і партнерів. Крім того, до змагань долучилися вінницькі локальні виробники: «Мій часничок», He'll Daddy, «Вінницький м'ясник», «Сало сила». 

Організатори жартівливо називають ці змагання легендарною #велооргією, цей хештег жваво підтримують вінничани у Facebook. Ось, як учасники ділилися враженнями. 

 

Читайте також:

Кастинг для черлідерок. Одного бажання займатися черліденгом у Вінниці недостатньо

Мама змушувала дивитися бої Тайсона. Як вінничанин Тимур Кудояров був боксером і став тренером

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    ❗ Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vn20minut

keyboard_arrow_up