Стали призерами Кубка президента. Вінницькі шахісти відзначилися на Житомирщині

Стали призерами Кубка президента. Вінницькі шахісти відзначилися на Житомирщині
  • 18 вересня у Коростишеві (Житомирська область) провели міжобласний командний шаховий турнір «Кубок президента».
  • За перемогу змагалися юнаки і дівчата шкільного віку. Серед них були й дві команди вінницького шахового клубу «Романтик», який є філією МДЮСШ № 6.
  • Додому вони повернулися не порожніми руками.  

Загалом на старт вийшли 14 команд із Києва, Житомира, Коростишева і Вінниці. В кожній із них було по чотири спортсмени. Причому діяло оригінальне кваліфікаційне обмеження. На чільній дошці виступав гравець першого дорослого розряду, на другій – другого, на третій – третього, а дівчина могла бути будь-якої категорії.          

Загалом було заплановано сім командних турів за швейцарською системою. Після чотирьох раундів вперед вирвалася вінницька команда, поїздка якої відбулася за підтримки мецената Олександра Козаченка.

Відео дня

Набрали більше за всіх очок  

Але після неочікуваної поразки в рівному матчі від житомирського «Інтелекту» вінницькі шахові «романтики» опинилися в ролі наздоганяючих. На фініші вони оговталися і здобули важливу заключну перемогу.  

В підсумку четвірка першої команди вінничан набрала більше за інші збірні індивідуальних очок. Проте, на жаль, це був лише додатковий показник. А ось за командними балами чемпіонство здобула перша збірна Коростишева. Срібло - у команди школи «Світогляд» (Київ) і бронза - у вінничан.

Обидві команди отримали Кубки

В складі наших призерів по п’ять очок із семи можливих набрали чемпіони Вінниччини серед юнаків минулих років Богдан Станіславський і Ангеліна Богомживуща та чемпіонка міста серед дівчат до десяти років Софія Буркот. Їхні зусилля підтримав Назар Григоренко. Кожному із наших призерів вручили Кубок і грошовий приз.

Тим часом друга вінницька збірна на чолі із Володимиром Шафіром, який набрав чотири очки із семи можливих, отримала втішний Кубок, а її гравці – невеликі призи від дбайливих організаторів.

Окрім суто шахових баталій, вінничани встигли оглянути родзинки Коростишева. Це чудовий парк кам’яних скульптур і каньйон, де знімали відомі стрічки.

Читайте також:    

Футбол – жіноча справа! Де у Вінниці навчають грі № 1 представниць прекрасної статі

Вінничани в Італії зупинилися за крок від медалей на чемпіонаті Європи з флаг-футболу
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up