Вінничани в Італії зупинилися за крок від медалей на чемпіонаті Європи з флаг-футболу

Вінничани в Італії зупинилися за крок від медалей на чемпіонаті Європи з флаг-футболу

Українські збірні вперше в історії взяли участь у юнацькому чемпіонаті Європи з флаг-футболу. Це безконтактний різновид американського футболу. Змагання відбулися у місті Гроссето (Італія).      

Більшу половини «збірників» (17 із 30) були вінничанами. Тренували їх також наші земляки. Збірну України флаг-футболу серед юнаків до 17 років очолював віце-президент чоловічого клубу «Вінницькі Вовки» Євген Хомин, серед юнаків до 15 років – тренер жіночого клубу «Вовчиці» Катерина Тетерук.

Виграли по два матчі

Наші збірні виступили ідентично – посіли четверті місця із п’яти команд. Чемпіонами стали італійці, срібними призерами – чехи, бронзовими – австрійці. 

Відео дня

— Кожна наша команда виграла по два матчі. Обидва - у Словаччини. В інших поєдинках ми поступилися, але переважно із невеликим відставанням у рахунку. Суттєво програли лише господарям поля, —  прокоментував Євген Хомин.  

Результат задовольнив

Тренер виявився задоволеним виступом наших команд. Адже треба враховувати, в якому стані знаходяться український флаг-футбол і американський футбол у порівнянні з багатьма іншими європейськими країнами.

— Приміром, в Італії, Австрії, Чехії існують близько 100 команд із флаг-футболу. В кожній із цих країн на місця в збірній претендувала майже тисяча дітей. А в Україні є лише кілька юнацьких клубів, із яких ми «зліпили» дві національних збірну. Ми також, на відміну від наших суперників, не змогли взяти до Італії додаткового персоналу (масажистів, фізіотерапевтів, психологів, другі тренери). Це  все також наклало відбиток на підсумковий результат, — додав  Євген Хомин.

Читайте також: 

Капітан «Вінницьких Вовків» завершить кар’єру, коли проведе матч в одній команді із сином

Спортивне свято у Вінницькій школі № 21: флешмоб, веселі естафети і футбольний турнір

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up