Шашкові баталії, конкурс баскетболістів і «Веселі старти». Тренери волонтерять у таборі «Я-Маріуполь»

Шашкові баталії, конкурс баскетболістів і «Веселі старти». Тренери волонтерять у таборі «Я-Маріуполь»
  • Чергову спортивну програму влаштували представники вінницьких міських ДЮСШ у оздоровчому центрі «Я-Маріуполь».
  • Цей табір відпочинку знаходиться під Вінницею.
  • Запрошують до нього вимушених переселенців (дітей та їхніх батьків) із Маріуполя, які евакуювалися не лише до міста над Бугом, але й до інших регіонів України.      

Призи всім учасникам

Тренер вищої категорії МДЮСШ № 1 із легкої атлетики Андрій Москвін провів для дітей «Веселі старти» і різноманітні захоплюючі естафети. Серед учасників були не лише школярі, але й дошколярики. Змагання виявилося дуже емоційним, бо усі три команди прагнули стати першими.

В підсумку всі учасники отримали грамоти і футбольні гетри у подарунок. Нагородження провів голова комітету по фізичній культурі і спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський.

Відео дня

Один із забігів в особистому заліку виграла 13-річна Таїсія Осіпова. Мешкає в оздоровчому центрі із мамою і братом. Каже, що тут їй все подобається.  Юна маріупольчанка раніше ніколи не займалася легкою атлетикою, водночас має добру фізичну підготовку.   

— В школі я мала успіхи на уроках фізкультури, також займалася танцями. Зараз налаштувалася на перемогу, тому швидко й пробігла. У таборі «Я-Маріуполь» ми маємо можливість займатися спортом, граємо у різні ігри. Зокрема, піонербол, футбол, волейбол тощо. Спортивний інвентар надають. Також приємно , коли нам організовують цікаву програму тренери із Вінниці, — розповіла Таїсія Осіпова.   

Таїсія мешкає в оздоровчому центрі разом із мамою і братом. Каже, що тут їй все подобається. По душі і місто над Бугом, куди евакуювалася родина.  

— Вінницю я поки що не дуже добре знаю. А взагалі місто дуже красиве і цікаве, — поділилася дівчина.  

Запрошують на навчання у ДЮСШ

Після забігів прийшла черга турнірів із шахів та шашок, а також конкурсів влучних баскетболістів. Зрозуміло, також не обійшлося без призів.

Інструктору-методисту МСДЮСШОР з баскетболу  Крістіні Сороченко допомагали проводити конкурс кидків провідні вихованці цієї спортивної школи. 

— Ярослав Хаїров і Дмитро Корженко неодноразово виступали на чемпіонатах України серед юнаків 2009 р.н. На жаль, цього змагання не було завершено, — розповідає Крістіна Сороченко.

У оздоровчому центрі «Я-Маріуполь» представники МСДЮСШОР з баскетболу виступають регулярно, під час кожної зміни. Охочих потім запрошують на навчання.  

— Після першої зміни деякі юні маріупольці, які мешкають у Вінниці, зацікавилися баскетболом і записалися до нашої спортивної школи, — повідомила Крістіна Сороченко.    

Спорт цікавіше за телефон

Батьки були глядачами і вболівальниками на спортивному святі. Вони висловлювали вдячність за волонтерську роботу спортивним організаторам із Вінниці, а також задоволення можливістю відпочивати у оздоровчому центрі.

Євгенія Цигель у столичному хабі «Я-Маріуполь». дізналася про можливість відпочити, фізично і морально відновитися у вінницькому таборі. Вона мешкає у оздоровчому таборі разом із шестирічним сином Тимофієм, а взагалі родина евакуювалася до Києва.

Жінка розповіла, що син завжди бере участь у спортивних конкурсах і змаганнях. Особливо Тимофію подобається вигравати. 

— У таборі «Я-Маріуполь» дуже цікаво. Тут багато дитячих спортивних майданчиків. Через це син постійно перебуває просто неба, займається руховою активністю. Залюбки грає у футбол та інші види спорту. Нарешті я відірвала Тимофія від телефону і телевізора! У таборі син знайшов багато друзів, він з усіма спілкується, — прокоментувала Євгенія Цигель.

Родина Цигелів виїхала із Маріуполя 15 березня.

— Це було дуже складно. Виїжджали із Маріуполя під обстрілами. Перед цим тиждень мешкали із дитиною у підвалі. Пережили обстріл нашого будинку (чотири «прильоти»), а також взагалі усіх районів міста. Бо ми постійно переміщувалися із одного району до іншого, шукаючи безпечне місце. Але повсюди «прилітало», — згадує Євгенія Цигель.

 

Читайте також:

Виграй у чемпіона або підтримай армію. 5-річний вундеркінд грою в шахи збирає кошти для ЗСУ

Вінницький сумоїст Важа Даіаурі виграв Всесвітні ігри. В поєдинках за медалі здолав японців

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up