Сайт «20 хвилин» і газета RIA перемогли в обласному конкурсі «Україна олімпійська»

Сайт «20 хвилин» і газета RIA перемогли в обласному конкурсі «Україна олімпійська»
  • Сьомого листопада у Вінниці підбили підсумки обласних етапів конкурсів спортивної фотографії і серед спортивних журналістів і ЗМІ «Україна олімпійська» (2023 рік).
  • Організатором змагань «акул пера і мікрофона» виступило відділення Національного олімпійського комітету України у Вінницькій області.
  • А партнерами – міський фотоклуб «Обрій» і Асоціація спортивних журналістів Вінниччини.

Очолювали журі конкурсів виконавчий директор відділення НОКУ Сергій Пліхта, голова міського спорткомітету Сергій Краєвський і старший тренер збірної України зі спортивної акробатики Юрій Голяк. До оцінювання спортивних світлин долучився і керівник міського фотоклубу «Обрій» Олег Волощук.       

Фотоконкурс проводився окремо в трьох категоріях. Серед фотографів-професіоналів в черговий раз переміг Сергій Гомон, якого неодноразово відзначали й на всеукраїнському рівні. Він в першу чергу спеціалізується на стрітбольних світлинах. Разом із Сергієм трійку найкращих склали Валентин Телефус і Софія Гончар, яка переважно спеціалізується на футбольній тематиці.

Відео дня

Серед аматорів трійку найкращих склали студентка ВНТУ Ангеліна Масалаб (із фотографіями із гри № 1), журналіст Степан Вігер і член фотоклубу «Обрій» Владислав Тарнопольський. У заліку серед дітей до 16 років журі виділило світлини Аріни Коваленко і Володимира Шафіра.           

У обласному етапі Всеукраїнського конкурсу «Україна олімпійська» серед спортивних журналістів і ЗМІ лауреатів визначали в п’яти номінаціях. Найкращою громадсько-політична газета року (відділ спорту) стала RIA. Призову трійку серед електронних видань (відділ спорту) склали «20 хвилин», «Інформаційна Вінниччина» і відносно новий сайт «СічНьюз».

У номінації «Найкращі спортивні журналісти» призерами виявилися Віталій Бондарєв (сайт «suspilne.media»), голова Асоціації спортивних журналістів Вінниччини Михайло Шафір і вимушений переселенець Віталій Дюга (сайт обласної федерації боксу). У категорії «за відданість спортивному руху» журі виділило заступника голови обласної ради ветеранів спорту Георгія Самкова, козятинського журналіста Володимира Сімачова і вимушеного переселенця Олександра Мазана, який опікується переважно волейбольною тематикою. Найкращими дебютантами цього разу стали кореспонденти сайту «Інформаційна Вінниччина» Руслана Сивак і Степан Вігер, який таким чином оформив «срібний дубль».    

      

Лауреати обласних конкурсів наприкінці року отримають нагороди. Крім цього, за підсумками місцевого етапу найкращі роботи учасників (не лише призерів) будуть представлені на фінальних етапах Всеукраїнських конкурсів.

Читайте також:

Чемпіонат України з фрі-файту у Вінниці присвятять пам'яті «азовця» Дениса Бабія

Ігоря Гатаулліна переобрали головою обласної асоціації футболу

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ксения Окунева

    Наші вітання!

keyboard_arrow_up