Президент АФУ, який завітав до Вінниці, підтримав план побудови у нашому місті сучасного стадіону

Президент АФУ, який завітав до Вінниці, підтримав план побудови у нашому місті сучасного стадіону
  • Вчора, 19 травня, у Вінниці побувала делегація координаційного штабу Української асоціації футболу на чолі з Президентом УАФ членом виконавчого комітету УЄФА Андрієм Павелком.
  • Він поспілкувався зі спортивною громадськістю, а також взяв участь у церемонії нагородження юних футболістів.

На зустрічі з Андрієм Павелком і першим віце-президентом Асоціації футболу України Вадимом Костюченком були присутні членкиня комітету Верховної ради України з питань молоді та спорту Ірина Борзова, голова обласної військової адміністрації Сергій Борзов, начальник облспортуправління Департаменту гуманітарної політики Сергій Чернявський, голова обласної асоціації футболу Ігор Гатауллін, представники професіонального ФК «Нива» Олег Остапенко і Юрій Цопа, відомі футболісти команд майстрів Віталій Косовський, Олександр Горяінов і Павло Касанов та інші представники футбольної громадськості.

Очільник Вінниччини звернув увагу, що в нашому обласному центрі, незважаючи на славні футбольні традиції, бракує сучасного стадіону. Андрій Павелко запевнив Сергія Борзова у своїй підтримці цього задуму. Зрозуміло, він реалізовуватиметься після перемоги України у війні з рашистами. Водночас, УАФ сприятиме відновленню знищених окупантами стадіонів у Чернігові, Ірпені, Маріуполі.

Відео дня

ФК ЗСУ — до Прем'єр-ліги?

Президент Асоціації футболу України Андрій Павелко розповів про значні зусилля  (спільно із керівництвом УЕФА) щодо недопущення клубів з країн-агресорів до міжнародних змагань, підтримку вимушених переселенців, волонтерство тощо.

Наші футбольні зірки, які грають за кордоном (приміром, Ярмоленко, Зінченко, Маліновський) активно долучаються до волонтерської діяльності та інформаційної війни. Водночас чимало відомих українських футболістів зараз воює. Тому розглядається ідея включення ФК ЗСУ одразу до Прем'єр-ліги чемпіонату України, поділився очільник УАФ.   

Андрій Павелко розповів про різні варіанти проведення чемпіонату України, які поки опрацьовуються. Приміром, всі матчі Прем'єр-ліги можуть провести у Західній Україні, Польщі або лише частково за кордоном. Є і варіант проведення наступного внутрішнього чемпіонату в усіх лігах за три місяці — протягом весни наступного року. Це необхідно для визначення українських представників у єврокубках.

Юні футболісти — волонтери

Очільник Вінницької обласної асоціації футболу Ігор Гатауллін нагадав учасникам зустрічі про серію благодійних матчів на підтримку ЗСУ у різних районах. Всі їхні учасники, незалежно від віку і статі, отримують дипломи волонтерів. Це свідчення того, що кожен футболіст зробив свій внесок у перемогу над ворогом.

Андрій Павелко подякував Ігорю Гатаулліну за плідну роботу щодо розбудови футболу на Вінниччині і в Україні та поділився планами запросити його на посаду віце-президента УАФ!      

Церемонія нагородження серії товариських благодійних матчів серед юнаків у двох вікових категоріях пройшла на стадіоні СК «Нива». Всі команди, включаючи і збірні вимушених переселенців, отримали комплекти футбольних м’ячів, а всі юні учасники — пам’ятні дипломи. Були й індивідуальні призи кращим гравцям усіх колективів.

Зібрані під час матчів кошти направлять на підтримку Збройних Сил України.


Читайте також:

Міністерство молоді та спорту засудило підтримку країни-агресора представником ФБУ — вінничанином

Акція «Поверни дітей до спорту». Вінничан запрошують на безкоштовні тренування у ДЮСШ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up