Акція «Поверни дітей до спорту». Вінничан запрошують на безкоштовні тренування у ДЮСШ

Акція «Поверни дітей до спорту». Вінничан запрошують на безкоштовні тренування у ДЮСШ
  • На майдані «Водограй» Центрального парку провели спортивну акцію-виставку «Поверни дітей до спорту».
  • Її організатором виступив спорткомітет Вінницької міської ради.
  • Йшлося про відновлення безкоштовних «живих» тренувань і запис дітей у сім міських спортивних шкіл.

Представники міських ДЮСШ влаштували показові виступи і майстер-класи із різних видів спорту. Зокрема, із боксу, гімнастики, велоспорту, волейболу, баскетболу, важкої атлетики, баскетболу, тхеквондо (ВТФ), шахів і шашок. Батьки, які бажали записати дітей до спортивної школи, змогли це зробити на місці. Спортивні керівники і тренери розповідали про свою роботу під час війни.  

Зіграти у шашки і шахи із провідними тренерами спортивної школи № 6 змогли всі охочі. Учасники майстер-класу отримували солодкі подарунки.

—Батьки підходили записувати дітей на тренування. Переважно це були родини вимушених переселенців. У нашій спортивній школі тренується близько 20 таких школярів, — повідомив тренер з шашок і заступник директора МДЮСШ № 6 Олександр Ющук.

Відео дня

Баскетбольні вправи демонстрували дівчата і юнаки 2008-2009 р.н. під керівництвом тренера Алли Волошиної. В взагалі покидати м’яча у кільце на майдані «Водограй» міг будь-хто.   

— Мої вихованки 2008-2009 р.н. дебютували у Всеукраїнській юнацькій баскетбольній лізі. На жаль, в зв’язку із війною ми не змогли дограти ці змагання, — сказала тренер-викладач МСДЮСШОР з баскетболу Алла Волошина.  — Тренування у залах загальноосвітніх шкіл наразі заборонені.  Нині ми маємо лише можливість тренуватися на своїй основній базі по вулиці Пирогова. Кожна вікова група, зрозуміло, займається окремо.

Тхеквондисти показували свою вправність у двох розділах: пумсе (формальні комплекси) і спаринговій техніці, що є основним для цього виду спорту.

— Наше єдиноборство опановують навіть маленькі діти, віком від 5-6 років. Під час війни тренуємося на базі МДЮСШ № 2 (на Старому місті), у центрах «Оригамі» і «Дивосвіт». Із вихованцями, що виїхали за кордон, працюємо онлайн. Їх чимало. Водночас до «живих» тренувань підключаються переселенці, які переїхали до Вінниці з інших регіонів,  —  прокоментував тренер МДЮСШ № 2 з тхеквондо (ВТФ) Володимир Багнета.

«Безкоштовні тренування – «фішка» Вінниці

Голова спорткомітету Вінницької міської ради Сергій Краєвський наголосив, що зараз особливо діти багато страждають. Тому й прагнуть повернути юних спортсменів до «живих» тренувань. Також запрошують до спортивних секцій і внутрішніх переселенців, які опинилися в складних умовах. За словами очільника спортивної галузі Віннці, у міських ДЮСШ їх вже понад півсотні. Цей процес триває, підключаються новачки.

— Зрозуміло, це все – безкоштовно. Адже «фішка» Вінниці – безоплатні заняття у спортивних школах. Спорт пов'язаний із позитивним психологічним налаштуванням, що дуже важливо у нинішній важкий час, — наголосив Сергій Краєвський.  — Тренування зараз проходять за змішаною формою. Намагаємося запустити заняття «вживу», адже це цікавіше для дітей. Під час тривоги, зрозуміло, йдемо до укриття. Якщо ж попереджають, що день буде «важким», проводимо онлайн-тренування.     

Сергій Краєвський вірить, що переважна більшість земляків повернеться до рідної неньки-України.

— Залишиться за кордоном незначна частина. Знаю, що всі хочуть на свою рідну землю. Батьківщина, свій дім – назавжди у серці українців. Коли закінчиться війна, ми переможемо, – тоді повернемо всіх провідних спортсменів, спортивні здобутки і будемо рухатися в правильному напрямку,  — наголосив він.  

Сергій Краєвський акцентував увагу, що під час війни деякі спортсмени демонструють високі результати на міжнародному рівні. Приміром, вінничани мають чудові здобутки в спортивній акробатиці. Днями дует з Вінниці у складі Данила Стецюка та Богдана Пограничного здобув срібну нагороду на чемпіонаті світу в Португалії. А жіноче тріо з міста над Бугом, до складу якого входять Каріна Островська, Еліна Козачанська та Аліна Пугач, посіли там третє місце. Сумоїст Важа Даіаурі виборов ліцензію на Всесвітні ігри (аналог Олімпіади, лише з неолімпійських видів спорту).  

 — Адже ми не зупинилися. Всі вінничани, хто входить до національної збірної України, змогли за сприяння місцевої і державної влади провести навчально-тренувальні збори за кордоном і в нашій країн. Це допомогло їм підготуватися до міжнародних змагань. Вони проходять без спортсменів РФ і Білорусі, але з Україною! — пояснив  Сергій Краєвський.                

Довідка

МДЮСШ №1. Адреса: вул. Хлібна 1 (Центральний парк).  Тел.  67-12-47.  Культивує чотири види спорту: легка атлетика, гімнастика художня, хокей на траві і теніс настільний.

 

МДЮСШ №2. Адреса: Узвіз Бузький, 33. Тел. 67-36-86. Функціонують відділення із шести видів спорту: веслувального слалому, веслування на байдарках та каное, спортивного орієнтування, радіоспорту, тхеквондо (ВТФ), веслування на човнах "Дракон".

 

МДЮСШ № 3. Адреса: вул. Академіка Янгеля,48 (СК «Аква-Він»). Тел. 67-32-85. Культивуються гандбол, волейбол, велоспорт та плавання.

 

МСДСШОР з баскетболу. Адреса: вул. Пирогова, 4. Контактний телефон: (067)431-65-46.  

 

МДЮСШ №5. Адміністративно-побутовий корпус закладу розміщений за адресою: вул. Хлібна,1 (Центральний парк). Тел. 67-26-44. Культивується  три олімпійські види спорту (дзюдо, боротьба вільна, важка атлетика) і три неолімпійські (боротьба самбо, сумо і пауерліфтинг).

 

МДЮСШ № 6. Адреса: вул. Театральна, 24. Тел. 67-54-87. Культивуються шахи і шашки.   

 

МКДЮСШ «Вінниця». Адреса: Замостянська, 16.  Тел.55-68-67. Культивуються бокс, греко-римська боротьба, стрільба кульова, таеквондо (ІТФ).

Читайте також:

На шляху до Євро. Хокейна збірна України у Вінниці здобула перемоги в тестових поєдинках

У Вінниці триває шаховий всеобуч для юних вимушених переселенців. Грати навчають «з нуля»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    ❗️ Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vn20minut

keyboard_arrow_up