На шляху до Євро. Хокейна збірна України у Вінниці здобула перемоги в тестових поєдинках

На шляху до Євро. Хокейна збірна України у Вінниці здобула перемоги в тестових поєдинках
  • Вінницькі хокеїсти на траві на домашньому полі  провели контрольні поєдинки проти «ШВСМ-Фенікса» (Житомирська область).
  • В першому матчі об’єднана команда «ОКС-ШВСМ» і «ШВСМ-Олімпії» перемогла гостей із рахунком 8:1, в другому – 4:0.
  • Один із поєдинків затримали через повітряну тривогу – хокеїсти чекали в укритті. 

— До ідеальної гри нам поки далеко. Кожен спаринг приносить користь. Це набагато краще, ніж тренування. Ігрової практики поки бракує через війну в Україні, —  сказав головний тренер «ОКС-ШВСМ» і збірної України Павло Мазур.

Павло Мазур повідомив, що матчі грала фактично збірна України. Лише без кількох легіонерів, які наразі виступають за кордоном.  За два матчі найбільше голів (шість) забив Максим Онофріюк. Він є одним із основних бомбардирів збірної України.

Відео дня

Чемпіонат завершили достроково

Суперника для спарингів обрали із різних причин. По-перше, це команда із сусідньої області, тобто добиратися до Вінниці їй недалеко. По-друге, «ШВСМ-Фенікс» є бронзовим призером чемпіонату України, який вирішили не догравати після першого кола, а залишити в силі поточні результати команд. Чемпіоном визнали «ОКС-ШВСМ», а срібним призером – «ШВСМ-Олімпію» (обидві – Вінниця).   

— 3-6 червня «ШВСМ-Фенікс» прийматиме участь в Кубку європейських чемпіонів «Трофі-2», що пройде у Женеві (Швейцарія). Це буде дебют житомирян на такому рівні. В попередньому розіграші вони виграли групу «Челленджер-1» Кубку європейських чемпіонів, — повідомив Павло Мазур.

Підготовка до європейського відбору     

17 травня збірна України виїздить до міста Валч (Польща). Там вона проведе тестові ігри із національною і молодіжною польськими збірними і німецькою «молодіжкою».

— До збірної приєднаються чотири легіонери: Дмитро Луппа («Торунь», Польща), Богдан Коваленко, Віталій Шевчук (обидва – «Зеліна», Хорватія) і Олександр Бойко («Брешія», Італія), — розповів Павло Мазур.         

За словами тренера, тестовими іграми і цим турніром у Польщі національна збірна України розпочинає підготовку до відбіркових кваліфікаційних ігор до чемпіонату Європи. Він пройде 22-26 серпня у Відні (Австрія). 

Читайте також:

У Вінниці триває шаховий всеобуч для юних вимушених переселенців. Грати навчають «з нуля»

Вінницькі боксери виграли п’ять нагород на меморіалі Павла Лущевського в Молдові

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up