Померла легенда світової художньої гімнастики Альбіна Дерюгіна

Померла легенда світової художньої гімнастики Альбіна Дерюгіна
  • На 92-му році життя зупинилося серце легенди світової художньої гімнастики, Героя України, члена Виконкому НОК України, заслуженого тренера України Альбіни Миколаївни Дерюгіної.
  • Вона неодноразово приїжджала у Вінницю та була почесною гостею у 2017 році на чемпіонаті України з художньої гімнастики, який проходив у нашому місті.
  • Донька Альбіни Миколаївни Ірина Дерюгіна наразі тренує вінницьку гімнастку Лейлу Юсіфзаде, яка в цьому році виборола золото міжнародного турніру «Miss Valentine».

Сумну звістку повідомили в національному олімпійському комітеті.

Альбіна Дерюгіна прийшла у художню гімнастику на зорі її зародження й вважається основоположницею цього виду спорту в Україні. За роки роботи вона виховала не одне покоління гімнасток, які здобували олімпійські нагороди, перемагали на чемпіонатах світу та Європи, примножуючи спортивну славу України.

— Сьогодні її вихованки відомі у всьому світі, а міцний фундамент, який вона заклала, дає змогу виводити на п'єдестал пошани все нові й нові таланти України, зберігаючи неповторний стиль української школи художньої гімнастики, — йдеться у дописі.

Відео дня

На зображенні може бути: 1 особа

Від імені усієї олімпійської родини висловлюють щирі співчуття родині, друзям, колегам та вихованкам Альбіни Миколаївни. Світла та добра памʼять.

В Естонії, нагадаємо, в лютому 2023 року відбувся міжнародний турнір «Miss Valentine», де в різних вікових категоріях змагалися гімнастки з близько сорока країн світу. Золото та бронзу там виборола вінницька гімнастка Лейла Юсіфзаде, яку тренує донька Альбіни Миколаївни Ірина Дерюгіна.

16 березня Альбіна Миколаївна святкувала День народження. Матір вінницької гімнастки Лейли Юсіфзаде вітала тренера зі святом.

«Це людина, яка все своє життя присвятила цьому чудовому виду спорту, заклала основи у розвиток світової художньої гімнастики, створила відому на весь світ своєю унікальністю та неперевершеним стилем "Школу Дерюгіних", яку успішно продовжує підтримувати та розвивати донька — Ірина Іванівна Дерюгіна!

Герой України, яка після розпаду СРСР, будучи тренером збірної команди СРСР, залишилась розвивати гімнастику в Україні. Заслужений тренер України, Заслужений тренер СРСР, Заслужений працівник культури УРСР, Суддя міжнародної категорії, Заслужений працівник фізичної культури і спорту України.

За роки роботи тренером (спочатку збірної СРСР, потім збірної України) Альбіна Дерюгіна виховала низку олімпійських чемпіонок, чемпіонок світу та Європи. Серед них: Ольга Щеголева, Ольга Плохова, Вікторія Сірих (Безсонова), Людмила Євтушенко, Ірина Дерюгіна, Олександра Тимошенко, Оксана Скалдіна, Еліна Хозлу, Тамара Єрофеєва, Ганна Безсонова, Наталія Годунко, Ганна Різатдінова», — писала Наталя Токар.

У 2017 році Вінницька область приймала чемпіонат України з гімнастики художньої за участю топових спортсменок. Почесною гостею заходу була Альбіна Дерюгіна – герой України, людина, яка започаткувала художню гімнастику в Україні.

Редакція «20 хвилин» висловлює щирі співчуття родині та друзям Альбіни Миколаївни.

 

Читайте також:

Троє гімнасток клубу «Elite» стали кандидатами у майстри спорту України

«Гімнастика — це моє життя». Як вінничанка виборола срібло на турнірі Олімпійські надії

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (18)
  • Світлана Марценюк

    Вічна пам'ять та царство небесне.
  • Надия Басовская

    Вічна пам'ять, співчуття рідним та знайомим
  • Людмила Мензул

    Світла пам'ять
  • Тетяна Веселова

    Вічна пам' ять

keyboard_arrow_up