Пам'ять Дениса Бабія «Трейна» вшанували чемпіонатом України і юнацьким турніром

Пам'ять Дениса Бабія «Трейна» вшанували чемпіонатом України і юнацьким турніром
  • У Вінниці фінішували відразу два змагання з фрі-файту (українського різновиду змішаних єдиноборств).
  • Зокрема, чемпіонат України серед юніорів і дорослих та відкритий турнір серед юнаків.
  • Обидва набули глибокого значення. 

Адже були присвячені памʼяті полеглого героя, одного із засновників федерації фрі-файту у Вінницькій області, офіцера ІІІ окремої штурмової бригади Дениса Бабія «Трейна». Вінничанин трагічно загинув 21 квітня 2023 під Бахмутом (Донецька область).

Загалом у змаганнях взяли участь понад 200 спортсменів з 15 областей України. Організаторами виступили Всеукраїнська федерація фрі-файту, 3 окрема штурмова бригада, ГО Centuria UA і федерація фрі-файту Вінницької області. Вони відбулися за підтримки Міністерства молоді та спорту України. Вшанувати памʼять Дениса Бабія приїхали чимало побратимів. Серед них заступник командира ІІІ ОШБ, Ігор Михайленко «Черкас», який взяв участь в урочистому відкритті змагань.

Відео дня

— Важко підібрати слова. Як прикро, що ми чемпіонати України та інші змагання присвячуємо в честь загиблих Героїв. Вони любили спорт, фрі-файт, своїх рідних, свою Україну. Таким був і Денис Бабій «Трейн», безстрашний воїн ІІІ ОШБ… Але, мені здається, що сьогодні це найкращий спосіб віддати шану нашим загиблим друзям. Продовжувати справу яку вони любили, продовжувати жити гідно, — прокоментував президент Всеукраїнської федерації фрі-файту Михайло Росохатий.

Він зауважив, що чемпіонат України і турнір були організовані на високому рівні. Подякував за це в першу чергу федерації фрі-файту Вінницької області на чолі із Юрієм Васковнюком та головному партнеру змагань — компанії «Агрокалина».

За словами фахівців, рівень підготовки спортсменів був високим, поєдинки запеклими, але в то й же час наповненими взаємоповаги. Тому атмосфера була традиційно дружньою і відчувалось, що це трохи більше, ніж просто черговий чемпіонат. Бо кожен фрі-файтівець нині чудово розуміє, що можливість продовжувати тренуватись, навчатись і жити мирним життям дається дорогою ціною…

Як повідомили у Всеукраїнській федерації фрі-файту, за результатами боїв у Вінниці будуть сформовані збірні України серед юніорів та дорослих для участі у майбутніх міжнародних змаганнях.
 

Читайте також:

«У дівчини має бути фігура». Триразова чемпіонка світу з фітнес-бікіні виграла чемпіонат України

У юнацьких футбольних чемпіонатах Вінницької громади зіграє рекордна кількість команд

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Максим

    🚨ПЕРШІ ХТО ПОВІДОМЛЯЄ ПРО ВСІ ПУСКИ🚨

    https://t.me/+kdyR5sUVsfJjYzUy

keyboard_arrow_up