Нова сторінка історії світового спорту. В ній розпишуться вінничани

Нова сторінка історії світового спорту. В ній розпишуться вінничани
  • Перший в історії хокею чемпіонат Європи у варіації 5 на 5 розпочнеться 6 липня у Польщі. З-поміж 13-ти збірних команд-учасниць участь у ньому візьме і українська дружина.
  • Наша збірна майже на сто відсотків складена із вінничан. Вони завершують останній етап підготовки перед виїздом. В стані команди розповіли про підготовку до форуму.

Ті, хто з нас, ходить через центральний парк, могли помітити, що на полі його стадіону вже деякий час встановлений новий периметр зменшеного майданчика та воріт. Насправді, це не для вправ і тренувань за якоюсь новою методикою, а, так би мовити, виробнича необхідність.

Україну ж бо включили до списку 13-ти європейських держав, чиї збірні команди візьмуть участь у першому в історії чемпіонаті Європи з хокею-5. У кожній команді грає не 9 польових гравців і один воротар, а чотири і один кіпер. Відповідно зменшені і розміри майданчика, які обмежуються бортами.

Зрештою, це і позначилося на зміні правил у різновиді другого за популярністю на планеті виду спорту.

Відео дня

Ідея проведення таких змагань висіла у повітрі вже не один рік і постійно обговорювалася у професійному середовищі, про що неодноразово писали ЗМІ.

— Так, це буде перший чемпіонат Європи. А у 2023 році запланований і перший чемпіонат світу, — розповів головний тренер збірної України з хокею Павло Мазур.

Фахівець додав, що у такому варіанті виду буде на багато більше видовищності, динаміки, забитих голів та усього того, що так вабить глядачів на трибуни стадіонів.

Зараз у стані збірної України з хокею тренуються близько двох десятків виконавців. Це гравці вінницьких команд, які постійно лідирують і перемагають у внутрішньому чемпіонаті.

На чемпіонат Старого Світу поїде лише десять. До того ж, це число з урахуванням легіонерів. Але їхні кандидатури досі не визначені.

В числі претендентів також вінничанин Андрій Кошеленко. Його напередодні визнали кращим гравцем чемпіонату Італії. Відтак, тренерському штабу необхідно відібрати двох кращих воротарів та вісім польових гравців.

Наразі достеменно відомо, що Україна на чемпіонаті Європи з хокею-5 потрапила до групи А. Аби вийти до стадії плей оф необхідно посісти не нижче другого місця.

Нашим спортсменам доведеться зіграти з командами Бельгії, Польщі, Хорватії, Кіпру, Люксембургу та Вірменії. В групі Б посіяні Нідерланди, Фінляндія, Швеція, Австрія, Туреччина та Швейцарія.


Читайте також:

Коли спорт сильніший війни. Вінницькі ДЮСШ запрошують на безкоштовні тренування

Автографи на клубній футболці від «Манчестер-Сіті» та платівка «Статус Кво» 70-х років. Які лоти готують організатори аукціону для підтримки ЗСУ?

Озброєний і у шоломі: вінницька майстриня Наталя Дремлюга створила бойового гусака

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up