«Нива» проти «Світанку». У щорічному дербі ветеранів футболу міста збирали кошти для ЗСУ

«Нива» проти «Світанку». У щорічному дербі ветеранів футболу міста збирали кошти для ЗСУ
  • На стадіоні школи № 33 відбувся щорічний принциповий матч ветеранів двох провідних футбольних шкіл Вінниці.
  • Команда «Світанок» (її правонаступником стала ДЮСШ «Прем’єр-Нива») грала проти збірної СДЮШОР «Нива» (нині це ДЮСШ «Нива», а до останнього часу — ДЮСШ Блохіна-Бєланова).

Як завжди у часи війни в нашому місті, товариський футбольний матч мав благодійний характер. На ньому збирали кошти на потреби Збройних сил України. Поєдинок організували міська федерація футболу і спорткомітет Вінницької міської ради.

— У нинішні складні часи потрібно об’єднуватися, аби створювати надійний тил для наших військових. Всі зібрані сьогодні кошти ми передаємо тим людям, завдяки яким ми й можемо пограти у футбол. Такі благодійні матчі, на нашу думку, треба проводити якомога частіше. Дякуємо команді «Світанок» за те, що відгукнулася на наше запрошення і підтримала ідею благодійного поєдинку, — прокоментував голова комітету ветеранського футболу Вінницької міської федерації футболу, ексгравець професіонального ФК «Нива» Андрій Веретинський.

Відео дня

Колишні профі на полі

На поле виходили не лише ветерани-аматори, але й колишні профі, гравці команд майстрів України і Казахстану. Приміром, Кирило Соцький, Денис Рябцев і Юрій Максименко.

За словами Андрія Веретинського, за СДЮШОР «Нива» переважно грали футболісти 1980-1982 р.н., а у суперників — на кілька років старші. Втім, майстерність нивівців цього разу виявилася вищою.   

Матч, який тривав два тайми по 35 хвилин кожен, завершився із рахунком 3:1. Ігровою перевагою володіла СДЮШОР «Нива», яка створили значно більше гольових моментів. Але шальки терезів коливалися матч до самого фінального свистка. На фініші поєдинку остаточну гольову крапку поставив Юрій Максименко.   

— Багато учасників благодійного матчу завершили свою футбольну кар’єру. Але всі вони показують гідну гру, тому за матчем цікаво спостерігати. Взагалі дербі між ветеранами «Світанку» і СДЮШОР «Нива» влаштовують другий рік поспіль. Таким же чином вони сперечалися на полі і в юності, в чемпіонатах області і України, — нагадав вболівальник на матчі, начальник ФК «Горизонт» (Хоньківці), вихованець СДЮШОР «Нива» Олександр Нагорняк.     

 

Читайте також:

Молодіжна збірна України з волейболу на чолі з вінничанкою вийшла у фінальну частину Євро-2022

Президент АФУ, який завітав до Вінниці, підтримав план побудови у нашому місті сучасного стадіону

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up