Молодіжна збірна України з волейболу на чолі з вінничанкою вийшла у фінальну частину Євро-2022

Молодіжна збірна України з волейболу на чолі з вінничанкою вийшла у фінальну частину Євро-2022
  • Відбір на жіночий молодіжний чемпіонат Європи-2022 фінішував 21 травня у польському місті Зелена Гура.
  • Збірна України U-21 здобула дві перемоги і одну поразку та отримала путівку до фінальної частини континентальної першості.
  • Очолювала жовто-блакитно збірну вінничанка Юлія Якушева, капітаном була її дочка Валерія, а в складі було ще кілька подолянок.

У першому матчі відбору молодіжна збірна України перемогла команду Угорщини з рахунком 3-1 (25:5, 20:25, 25:23, 25:23).

Підопічні Юлії Якушевої впевнено розпочали протистояння, віддавши суперницям у стартовій партії всього 15 очок. Втім, у другій — вже угорки диктували свої умови на майданчику, довівши її до логічного завершення. Про це повідомляє сайт ФВУ.

Наступні відрізки проходили у рівній боротьбі. Хоча наші опонентки мали можливість спрямувати гру в потрібне їм русло, отримавши значну перевагу в рахунку в такому важливому третьому сеті — 8:13.

Відео дня

Жовто-блакитні на морально-вольових вирівняли паритет та дотиснули тих у кінцівці. Така ж історія повторилася й у заключній партії зустрічі.

Неймовірний камбек

В другому матчі проти Чехії підопічні Юлії Якушевої здійснили неймовірний камбек — 3-2 (15:25, 25:22, 18:25, 25:21, 15:13).

Поступаючись за сетами по ходу поєдинку, їм все-таки вдалося довести справу до тай-брейку. Там міцнішими нерви виявилися саме в українок. Ефектну ж крапку в цій зустрічі ейсом поставила Ксенія Ратій.

Додамо, що гра тривала дві години, а кращим її снайпером стала капітан нашої збірної Валерія Якушева. На рахунку догравальниці 29 очок.

Фінальний етап пройде в Італії

Заключний матч на цій стадії змагань був проти Польщі. Господарки майданчика виявилися сильнішими за наших волейболісток  — 1-3 (25:16, 13:25, 19:25, 20:25). Незважаючи на це, молодіжна збірна України U-21 все-таки змогла кваліфікуватися до основної сітки змагань за кращими показниками серед інших претендентів, які посіли другі місця у своїх групах!

Щодо поєдинку, то потрібно віддати належне вітчизняній команді, яка провела просто неперевершений стартовий сет — 25:16. Початок другого також був за жовто-блакитними.

Переломним моментом у цій партії став тайм-аут головного тренера збірної Польщі за рахунку — 7:5. Після нього наші опонентки здійснили спурт — 0:11. Оговтатися від такого психологічного удару підопічні Юлії Якушевої не змогли. Третій та четвертий відрізки також залишилися за господарками.

Довідка

Фінальний етап чемпіонату Європи-2022 пройде з 12 по 17 липня в двох італійських містах — Черіньолі та Андрії. Вісім команд будуть розділені на дві групи, склад кожної з яких стане відомо пізніше.

 

Читайте також:

Президент АФУ, який завітав до Вінниці, підтримав план побудови у нашому місті сучасного стадіону

Міністерство молоді та спорту засудило підтримку країни-агресора представником ФБУ — вінничанином

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Лілія Грушкевич

    Супер..вітаю
  • Инесса Гайчук

    +
  • Мария Бутко

    огоо
  • Оксана Побережная

    🇺🇦🤘♥️

keyboard_arrow_up