Кубок області з міні-футболу серед студентських команд виграли майбутні економісти

Кубок області з міні-футболу серед студентських команд виграли майбутні економісти
  • Фінішував Кубок області з міні-футболу серед студентських команд.
  • Він тривав два дні на майданчиках спорткомплексу «Нива».
  • Грали просто неба. Легкий морозець не заважав справжній чоловічій боротьбі.
  • Гравці наголошували, що для футболу немає поганої погоди!

Організатором Кубку виступила футбольна асоціація студентів Вінницької області. Змагання пройшли за підтримки обласної Асоціації футболу, Спортивної спілки студентів України у Вінницькій області та Асоціації футзалу області.

— Розвиватимемо всі види футзалу і міні-футболу: студентський, жіночий, дитячо-юнацький, ветеранський. Проведення змагань серед студентів є дуже важливим. Таким чином багато молодих гравців після завершення ДЮСШ мають можливість продовжити свою спортивну кар’єру, — прокоментував голова Асоціації футзалу Вінницької області Юрій Максименко.

Павло Форманюк нещодавно очолив футбольну Асоціацію студентів області. Має багато планів із розвитку студентського футболу, міні-футболу і футзалу. 

Відео дня

— Проведення студентського Кубку із міні-футболу було моїм першим реалізованим задумом. Надалі плануємо обласні змагання серед студентів з футзалу і великого футболу. За їхніми результатами формуватимемо збірні області. Восени наступного року вони стартуватимуть на всеукраїнських змаганнях, — розповів Павло Форманюк.     

Гарний настрій від спорту

Учасники отримували задоволення від міні-футбольних баталій. Причому незалежно від своїх результатів. Гравець команди Донецького національного університету ім. Стуса Роман Кульчицький раніше виступав за вінницьку «Ниву» U-19 (серед юнаків до 19 років), а зараз регулярно футболом не займається. Хоча після війни Роман буде пробувати продовжувати спортивну кар’єру.

— Ми програли всі матчі. На турнір зібралися, аби отримати задоволення і гарний настрій від спорту, щоб зустрітися зі знайомими. Уроків фізичного виховання в нашому університеті немає, бо заняття тривають онлайн, — прокоментував Роман Кульчицький.

— Нам не пощастило сьогодні піднятися на п’єдестал пошани. Раніше я виступав за «Ниву» U-19. Нині футбольна кар’єра відійшла на другий план, більше цікавить навчання. Але в турнірах серед студентів братиму участь залюбки. Вони допомагають відволіктися від негативних думок, пов’язаних із війною, — сказав капітан збірної Вінницького національного технічного університету Ілля Мартинов.

Рівні поєдинки

Загалом за медалі змагалися шість колективів. Вони були розбиті на дві групи, де грали за коловою системою. Чотири найкращих команди вийшли до плей-офф.  

В першому півфіналі збірна Вінницького державного педагогічного університету програла команді торговельно-економічного інституту  —  3:4. В іншому Вінницький національний медичний університет переграв Харківський національний університет внутрішніх справ —  5:3.    

В поєдинку за бронзу команда медуніверситету здолала харків’ян – 4:3. А в напруженому фіналі збірна торговельно-економічного інституту переграла медуніверситет – 5:3.

Нагородження проводили голова Юрій Максименко, Павло Форманюк і спортивний директор обласної Асоціації футболу Ігор Павленко. Команди-призери отримали Кубки і медалі. А всі колективи, які взяли участь у турнірі – по два футбольні м’ячі у подарунок.   

Нивівець став найкращим тренером

Також спеціальними нагородами були відзначені переможці в індивідуальних номінаціях. Найкращим тренером турніру був визнаний діючий гравець вінницької «Ниви» Іван Петрук (ВНМУ). Організатори пояснили своє рішення віддати нагороду йому, а не тренеру чемпіонів тим, що за медуніверситет грали виключно футболісти-аматори. На відміну від його конкурентів.

Найкращим гравцем турніру став екс-гравець професіонального ФК «Нива» Данила Драбатий (ВТЕІ), найкращим воротарем  —  Максим Байков (ХНУВС), найкращим бомбардиром  —  Юрій Загородній (ВДПУ).

— В фіналі я забив м’яч і віддав три гольові передачі, в півфіналі зробив хет-трик. Саме він був найскладнішим поєдинком для нас. А взагалі нашій команді вдалося виграти турнір за рахунок духу і психологічного налаштування на боротьбу , —  сказав Данила Драбатий.


Читайте також:

Дружина Щенсного з Вінниці. Кращий воротар ЧС-2022 завершив інтерв'ю словами «Слава Україні!»

Юні «Вінницькі Вовки» в складі збірних України здобули кубки в Австрії

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up