«Козацький шлях» привів до Вороновиці. Там провели перший обласний шаховий турнір

«Козацький шлях» привів до Вороновиці. Там провели перший обласний шаховий турнір
Ліворуч — чемпіон Анатолій Ходюк
  • На Вінниччині активно почав працювати новий шаховий осередок.
  • Нещодавно у Вороновицькій громаді започаткували заняття з шахів для дітей, а вихідними провели й перший обласний турнір серед дорослих «Козацький шлях».

Із недавнього часу проводяться навчання з шахів у Вороновицькому, Тростянецькому і Степанівському ліцеях. Посприяли цьому голова Вороновицької ОТГ Олександр Ковінько, керівництво відділу освіти та спорту громади та адміністрація вказаних навчальних закладів. Із 80 дітьми (віком від 6 до 15 років) займається голова Вороновицької шахової федерації Віталій Довгань.

Він же став і головним натхненником обласного турніру «Козацький шлях», який пройшов у Будинку культури на однойменній вулиці Вороновиці. Допомогли із проведенням змагання обласна федерація шахів і Центр дозвілля Вороновицької громади. На старт вийшли 40 спортсменів. Шахісти представляли Немирів, Вороновицю, Вінницю, Піщанку, Жмеринку, Липовець тощо.

Відео дня

Зіграли дев’ять турів за швейцарською системою. Після них визначився одноосібний переможець. Ним став кандидат у майстри спорту України, голова Жмеринської районної шахової федерації Анатолій Ходюк. Він звернув увагу, що два роки не грав у змаганнях. Тож Анатолію було дуже приємно повернутися на мажорній ноті.  

Також п’єдестал пошани зайняли вінничани: міжнародний майстер Віктор Гудок і кандидат у майстри спорту Михайло Шафір.

Загалом дбайливі організатори передбачили десять основних призів і додаткові. Приз серед представників Вороновицької громади отримав Віталій Царук, серед ветеранів — кандидат у майстри спорту із Липовця Олександр Роговий, генерал-хорунжий козацтва.

 

Читайте також:

«Нива» їде до Туреччини. Зіграє проти казахської команди Прем’єр-ліги «Атирау» і українських клубів

Один спортсмен та двоє тренерів Вінниччини будуть отримувати стипендії Президента України  

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up