Один спортсмен та двоє тренерів Вінниччини будуть отримувати стипендії Президента України

Один спортсмен та двоє тренерів Вінниччини будуть отримувати стипендії Президента України
Дмитро Даниленко торік став чемпіоном світу з веслування на байдарках і каное в складі українського екіпажу
  • Згідно із указом Президента України, видатні спортсмени та їхні тренери отримуватимуть спеціальну стипендію. Серед них є і вінничани.

Чемпіон світу 2021 року з веслування на байдарках і каное Дмитро Даниленко нагороджується стипендією у розмірі 13 прожиткових мінімумів.  

— Попри свій юний вік (Дмитрові лише 22 роки) він вже є триразовим призером світу. Має дві золотих і бронзову медалі. У вересні 2021 року здобув історичну перемогу на олімпійській дистанції у складі українського екіпажу, — прокоментували в обласному департаменті гуманітарної політики. 

Стипендією у розмірі 3,25 прожиткового мінімуму за підготовку Дмитра Даниленка нагороджується його тренер Світлана Сергун.

Відео дня

За словами фахівців, вихованцям Вінницької школи вищої спортивної майстерності пощастило мати наставницю, яка веде їх до олімпійських перемог та здійснення своїх мрій. Нагадаємо, раніше Світлана Сергун виховала призерок Олімпійських ігор Анну Балабанову і Олену Череватову.

За підготовку до змагань чемпіонки Європи 2021 зі спортивної акробатики Таїсії Марченко нагороджується стипендією у розмірі трьох прожиткових мінімумів Юрій Голяк — головний тренер національної збірної України.

Протягом останнього десятиріччя він входить до п’ятірки найкращих тренерів України з акробатики. Юрій Голяк працює в обласній ДЮСШ із складно-координаційних видів спорту, займає посаду старшого тренера-викладача відділення.

 

Читайте також:

Анонси вінницького спортивного тижня: шахи, самбо, пауерліфтинг, баскетбол

Відкритий чемпіонат області із UFMMA зібрав команди із семи регіонів. Перемогли господарі рингу

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up