«Нива» їде до Туреччини. Зіграє проти казахської команди Прем’єр-ліги «Атирау» і українських клубів

«Нива» їде до Туреччини. Зіграє проти казахської команди Прем’єр-ліги «Атирау» і українських клубів
В перших контрольних матчах у 2022 році «Нива» обмінялася перемогами із командою Першої ліги «Поділлям» (Хмельницький)
  • Вінницька «Нива» продовжує підготовку до сезону. У команді кардинально оновився тренерський штаб, змінюється ігровий склад.
  • Вперше за останнє десятиріччя клуб проведе навчально-тренувальні збори за кордоном, у Туреччині.
  • Це свідчить про фінансову стабільність, що має позитивно вплинути на результати в офіційних змаганнях.

Наприкінці минулого року вінницьку «Ниву» залишив головний тренер Володимир Циткін. Причиною стала серія невдалих ігор. А 15 січня контракт із нашим клубом підписав новий головний тренер Ігор Леонов. Вболівальники зі стажем добре знають його, як екс-гравця донецького «Шахтаря». Він провів за «гірників» 249 матчів. Також Ігор Леонов захищав кольори інших відомих клубів Австрії, України і Росії.

Після завершення кар’єри гравця розпочав тренерську роботу. Спочатку шукав таланти для клубу «Шахтар». Після трьох років роботи став тренером у футбольній академії «гірників», а також тренував команду «Шахтар-3» у Другій лізі.

У грудні 2010 року Ігор Леонов був запрошений до тренерського штабу маріупольського «Іллічівця», а пізніше виконував обов’язки головного тренера цього клубу. Надалі працював головним тренером команд Української Прем’єр-ліги «Арсенал» (Київ) і «Минай» (Закарпаття), який залишив наприкінці минулого року.

Відео дня

— Ігор Леонов — досвідчений тренер, який працював у структурі «Шахтаря», а також у клубах УПЛ. Для нашого клубу — це важливе підсилення. Сподіваємося, що під керівництвом нового наставника «Нива» зможе досягти вагомих результатів, — сказав спортивний директор ФК «Нива» Олексій Свіріда.

Помічником головного тренера команди став Михайло Старостяк. Він відомий виступами за «Шахтар» (Донецьк) протягом дев’яти сезонів та збірну України. Після завершення ігрової кар’єри перейшов на тренерську роботу, де працював з однією з юнацьких команд у структурі донецького «Шахтаря». На початку жовтня 2021 року увійшов до тренерського штабу закарпатського ФК «Минай», який очолював Ігор Леонов.

«Нічия» у подільському дербі  

«Нива» у Вінниці провела два контрольних поєдинки у 2022 році. Грали на стадіоні Вінницького педагогічного коледжу, що на Старому місті. Суперником було хмельницьке «Поділля», колектив Першої ліги. В першому матчі «Нива» перемогла із рахунком 2:1. Вболівальники Вінниці виявилися задоволеними перебігом подій на полі.

— «Нива» перебуває в стадії оновлення. Це тільки початок. Але «стара гвардія» сьогодні не підвела. Для зимового періоду підготовки все гаразд, — сказав 82-річний фан Володимир Данилевський.

В наступному гості вирвали перемогу із аналогічним результатом. Гравець хмельницького «Поділля» Володимир Савошко прокоментував цей результат. Нагадаємо, раніше він був одним із лідерів вінницької команди.

— У Вінниці грати завжди приємно. Це рідне місто для мене, тут я провів багато часу. У місті над Бугом мене тепло приймають, тут маю багато друзів. Не виключено, що я колись повернуся до Вінниці і знову гратиму за «Ниву», —  сказав Володимир Савошко. —  Щодо вінницького колективу, то він вразив своєї грою. Команда зростає просто на очах, в усіх компонентах.

Боротимуться за вихід до Першої ліги

Ігор Леонов наголосив на необхідності того, щоб наші футболісти робили менше помилок у простих ситуаціях.

— Хоча гравці добре розуміють мої вказівки, всмоктують інформацію. Подобається, як футболісти стараються. За час нашої спільної роботи команда в цілому зрозуміла, чого я хочу досягнути. І це найголовніше! — сказав він. 

Ігор Леонов поставив умови керівництву: через півроку «Нива» буде прагнути боротися за вихід до Першої ліги. Тому на зборах вона гратиме контрольні поєдинки із тими командами, які допоможуть оцінити її рівень.

До поновлення чемпіонату України залишився приблизно місяць. За словами наставника, в завершальній частині сезону нашій команді буде складно вибратися із середини турнірної таблиці, зважаючи на наявний турнірний доробок. Наразі «Нива» посідає восьме місце серед 13 команд групи «А» Другої ліги. 

— Чотири клуби значно відірвалися від конкурентів. Але в завершальних матчах будемо битися з усіма, в тому числі із лідерами. Нікому поступатися не збираємося, — прокоментував Ігор Леонов.

Під час третього тренувального збору «Нива» проведе  контрольні матчі у Туреччині. 23 лютого наша команда зіграє проти команди Прем’єр-ліги чемпіонату Казахстану «Атирау», дворазового віце-чемпіона країни. Далі нивівців чекають матчі проти українських клубів. Це «Карпати» (Львів), «Перемога», «Таврія»  і «Альянс». Також тривають перемовини зі ще двома потенційними суперниками.

Щодо змін у складі. Наразі «Ниву» залишили досвідчені захисники Вадим Хохлов і Андрій Слінкін і Вадим  Хохлов. Натомість підписали контракти із клубом хавбек Вадим Семчук і захисник Андрій Карвацький, який раніше вже виступав за «Ниву». Обидва перед цим грали у першоліговій команді «Олімпік» (Донецьк).  

 

Читайте також

Видатні спортсмени і тренери Вінниччини отримуватимуть стипендії Президента України

Анонси вінницького спортивного тижня: шахи, самбо, пауерліфтинг, баскетбол  

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    ❗ Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vn20minut

  • AlexBrentano

    На жаль зараз футбол не на часі

keyboard_arrow_up