«Батьки обрізають сімейний бюджет, щоб дитина поїхала на змагання». Спортивний клуб шукає фінансування

«Батьки обрізають сімейний бюджет, щоб дитина поїхала на змагання». Спортивний клуб шукає фінансування
  • Школа Олімпійського тхеквондо у Вінниці стала кращою у області з усіх Олімпійських видів спорту у 2019-му році. Але її керівниця каже, що, незважаючи на такі результати, у них немає жодної підтримки від місцевої влади.

У соцмережі Facebook керівниця клубу тхеквондо «Сенсей» Аліна Новинюк написала пост про те, що вже два роки, не дивлячись на всі результати школи, її освіту та досвід роботи тренером для неї немає жодної роботи в міських та обласних спортшколах. За її словами, якби вона працювала у спортшколі, то учні її клубу, де займаються близько 200 спортсменів, серед яких вісім кандидатів в Майстри спорту України, змогли б отримувати бодай якесь фінансування. 

«За перше місце у Вінниці та області серед Олімпійських видів спорту не передбачено рівно — нічого. Ніякої фінансової підтримки і допомоги для дітей, для клубу, для мене, у вигляді вакансії в ДЮСШ, на розвиток від держави і місцевої влади», — пише Аліна.  

Відео дня

— Нам критично бракує фінансів для того, щоб діти виїжджали на змагання. Також для роботи потрібне обладнання, наприклад, електронні системи, тобто електронний жилет та шолом, у яких проходять змагання, — каже керівниця школи. — Але у нас немає можливості працювати на електроніці, і незважаючи на це, маємо високі результати. 

За словами Аліни, дітям потрібне це фінансування, бо без необхідного обладнання неможливі високі результати. 

— Діти зараховуються у спортшколу автоматично, якщо я б стала там працювати. Це б змінило наше фінансування. Дітям би спортшкола виділяла гроші на збори, змагання та костюми для цих змагань, — каже керівниця центру. — А поки все лежить на плечах батьків. Останні обрізають сімейний бюджет, щоб дитина поїхала на змагання. Адже їм потрібно оплачувати: абонемент за місяць, необхідну екіпіровку, збори у різних містах Україна та закордоном. Також змагання, турніри та чемпіонати ж теж не безкоштовні. Якщо порахувати за рік, то це величезні гроші. Проте, щоб показувати результати, то потрібно у всьому цьому брати участь. 

За словами Аліни, минулого року близько 60 дітей змагались на Чемпіонаті України, а цього року — лише 15. Причина — нестача грошей у батьків. Пояснює, у деяких немає фінансів навіть, щоб купити екіпірування.

— Мені всі казали, що мене візьмуть у спортшколу з руками і ногами, бо у мене один з найбільших клубів у Вінниці. Але всі і обласні, і міські спортивні школи кажуть, що у них немає вакансій. Також я зверталась у міський спорткомітет, в управління культури та спорту. Але і там мені сказали, що жодних вакансій немає, навіть на пів ставки. І ця ситуація вже триває другий рік, — каже спортсменка. — Тобто, виходить їм не потрібні ні діти, ні результати, ані спеціалісти. У мене в Центрі дуже багато талановитих спортсменів, чиї батьки вкладають у спорт кілька років поспіль. Серед обласних чемпіонатів наша школа завжди перша. 

За словами тренерки, чимало дітей дуже перспективні, у школі багато чемпіонів міжнародних змагань, але батьки перестають вірити у спорт, бо це для них дуже затратно. 

— Ніхто не звертає уваги на нас, я вже не знаю, куди звертатись. Тому шукаю спонсорів та меценатів. Хочеться достукатись до місцевої та обласної влади, — каже Аліна. 

Читайте також: 

«Це не адаптація, а виживання». Як вінницькі ресторани та магазини переживають карантин

Вінничани запитують — експерти відповідають. У місті запустили проект «АнтиПандемія»

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Иван Иванов

    Слава Украине! Гэроям - слава!
  • Валентина Бузуверя

    Ми всі сподівалися на світле майбутнє наших дітей ,а воно,майбутнє, в тумані.І все таки треба сподіватися, що настануть сонячні дні і  мрії наших обдарованих дітей здійсняться .
  • Александр Миронов

    Міняйте область
  • Таня Вавилова

    Все за деньги родителей спортсменов , а это ой как не мало
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку Від читача 13:54 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети» 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни 11:50 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 11:43 До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс 11:17 Знищили усі 13 ворожих ударних дронів. Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО 10:36 Сталося аварійне відключення води на 16-ти вулицях та в одному мікрорайоні. Адреси 10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 09:20 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 09:11 Вінниця проводжає на вічний спочинок військового Сергія Плаксюка 08:26 Сьогодні вітаємо Івана та Віктора. Історія, заборони та прикмети 18 квітня 21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? play_circle_filled photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up