«Власна реальність» у кіно. Добірка фільмів до Всесвітнього дня мрії від 20minut.ua

«Власна реальність» у кіно. Добірка фільмів до Всесвітнього дня мрії від 20minut.ua
  • Щороку 25 вересня у всьому світі люди відзначають день мрії.
  • Журналісти «20 хвилин» підготували для вас список з трьох надзвичайних фільмів, переглянувши які, ви зможете інакше підходити до бажаного.

Хто сказав, що мріяти — шкідливо? Шкідливо не втілювати мрії в життя. Мабуть, кожна людина про щось мріє та чогось прагне. В одних людей мрії збуваються, в інших – ні. Як мріяти так, щоб мрія здійснилася? Відповісти на ці питання зможете після перегляду цікавих кінострічок.

Мрійники, 2003

Історію життя трьох молодих людей — сестри, брата та їх приятеля, — яка розгортається в Парижі 1968-го року зобразив талановитий режисер Бернардо Бертолуччі.  Його герої, ізолювавшись від барикад та від вуличних демонстрацій, поринають у власну реальність – реальність кінематографа, якому присвячують увесь свій час. Не виходячи з дому, вони потрапляють у полон складних психологічних і сексуальних взаємовідносин. Чим більшу силу набирають повстання на паризьких вулицях, тим міцнішим стає зашморг, що затягується навколо їх горла…

Відео дня

Реквієм за мрією, 2000

Драматична стрічка режисера Даррена Арофонскі присвячена актуальній для нашого часу проблемі — наркоманії. Без прикрас і завуальованості цей фільм показує нам історії чотирьох цілковито різних людей, чиї мрії руйнуються та перетворюються на попіл через згубну пристрасть, яка витіснила собою всі інші бажання.

Куди приводять мрії, 1998

Талановитий актор Робін Вільямс зіграв головну роль у цьому зворушливому фільмі про всепереможну любов. Основний посил стрічки полягає в тому, що смерть — насправді не є вирішальною, а тому на цьому нічого не закінчується. Сюжет показує історію людини, яка в буквальному сенсі пройшла крізь пекло, щоб силою своєї віри і любові возз’єднатися з родиною у власному раї, що зійшов з картин його коханої дружини.

Читайте також:

«Якщо для галочки, то краще не робити». Скільки коштує обвінчатися у вінницьких церквах?

«Я ніколи не здамся»: до Вінниці вперше завітав режисер і політв'язень Олег Сенцов

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up