Земля АТОвцям та пляж на Тяжилові. ТОП-7 рішень сесії міськради

Земля АТОвцям та пляж на Тяжилові. ТОП-7 рішень сесії міськради
  • Сьогодні, 24 березня, відбулася чергова сесія міської ради
  • Депутати прийняли всі питання, що були у порядку денному
  • Не обійшлося без скандалів. У одному з земельних питань хотіли виділити ділянки батькам двох депутаток, які були у списку для АТОвців
  • Чому так сталося? У міській раді будуть розбиратися

Сесія розпочалася о 10-й ранку та тривала протягом години. Депутати розглянули за цей час понад 40 питань/ Найбільше питань стосувалося виділенню землі.

«20хвилин» зібрали найцікавіші рішення з сесії

1. Будівництво сміттєпереробного заводу

Відео дня

Директор департаменту економіки та інвестицій Віталій Погосян в питанні №3 розказав, що потрібні зміни до «Програми охорони навколишнього середовища».

Віталій Погосян, директор департаменту економіки

Зокрема, є потреба збільшення витрат на будівництво сміттєпереробного заводу в селі Людавка:  ще 20 мільйонів гривень з Держбюджету. На сайті мерії є ця програма, але ще без змін. У ній вказано, що вартість будівництва 1-ої черги сміттєпереробного заводу — 30 мільйонів євро.

Проект рішення депутати підтримали — з 50 присутніх проголосували одноголосно.

2. Ще один «Муніципальний будинок»

Сьомим питанням було вирішення про будівництво муніципального будинку на Маяковського, 138, що на Старому місті, поблизу третьої лікарні. За словами мера Вінниці Сергія Моргунова, зараз на цій ділянці недобудова. А мешканці будинку на Маяковського — отримають квартири в іншому муніципальному будинку, що зараз зводять на Петра Запорожця, 4.

Раніше «20хвилин» дізналися про плюси та мінуси програми «Муніципальне житло»

Депутати проголосували за це рішення одноголосно: 50 — «За».

3. На реконструкцію «Мурів» дали 2 мільйони

Директор департаменту фінансів Наталя Луценко розповіла про передачу коштів на на протиаварійні та консерваційні роботи архітектурної пам’ятки «Мури». Раніше виконом мерії оголосив про намір передати області на це 2,039 мільйонів гривень. Тепер це прийняли й депутати міської ради — 50 «За».

На сесії було 50 депутатів

4. Кодекс етики для депутатів

Питанням №13 стало «затвердження «Кодексу етики для депутатів міської ради», що розробляли спільно міські чиновники та громадські активісти.

Що вимагатиме «кодекс»:

  • депутати мають нести відповідальність перед своїми виборцями за обіцянки

  • будувати свою роботу з виборцями на повазі та уважному ставленні до особистості

  • вивчати потреби громади та брати участь у їх вирішенні. Вивчати громадську думку

  • з повагою ставитись до прав, обов’язків та інтересів виборців. Не допускати проявів бюрократизму та байдужості

  • сприяти доступу до публічної інформації, звітувати перед виборцями щороку

  • чітко виписані норми щодо запобігання проявам корупції

Порушення буде розглядати спеціальна комісія з депутатської діяльності, що може виписати попередження, інформувати про поведінку обранця в ЗМІ та порадити виборцям відкликати депутата чи повідомити про порушення в поліцію.

Затвердження «Кодексу етики» підтримали 42 з 50 депутатів.

5. Новий пляж на Тяжилові

Про це під час одного з питань міський голова Сергій Моргунов розказав, що незабаром займуться благоустроєм території Тяжилівського озера, що біля автовокзалу «Східний».

Під час сесії, депутати тричі реєструвались. Були "технічні помилки"

Журналіст з’ясував у директора департаменту комунального господарства Володимира Ніценка, що благоустрій планують закінчити до літа. Окрім того, мер розказав, що в Центральному парку алея закоханих стане «міні-Вінницею».

6. Про виділення грошей рідним загиблих військових в АТО

Окремим питанням в порядку стало «виділення грошової допомоги Ангеліні Кондратюк — малолітній дитині загиблого АТОвця. Який розмір цієї допомоги не сказали, але директор департаменту соцполітики Лариса Попова пояснила, що «це ще й зміни до положення отримання грошової допомоги»:

Лариса Попова, директор департаменту соцполітики

— Раніше члени територіальної громади, що були зареєстровані у Вінниці та їх неповнолітні діти могли отримати грошову допомогу з бюджету. У цьому випадку, дитина неповнолітня, а її мати не зареєстрована в місті. Є потреба в зміні цього порядку, щоб була можливість надати і їй грошову допомогу з бюджету, — казала Попова.

49 депутатів проголосували «За».

7. Земельні питання та скандали

Питань, що стосувалися передачі землі, на сесії було найбільше — дев’ять. Під час їх розгляду, дивним чином, перестав працювати комп’ютер, тому депутати голосували «вручну».

Техніка відмовила на кілька хвилин. Депутати голосували "руками"

Скандал був на розгляді питання №33: передачу землі АТОвцям. Справа в тому, що в додаток до цього рішення, включили ще трьох осіб, які не були в зоні АТО. Про це на початку голосування повідомив директор департаменту земельних ресурсів Сергій Кушнірчук.

Сергій Кушнірчук, директор департаменту земельних ресурсів

 

— Прошу голосувати за це питання, окрім трьох пунктів. Оскільки, особи, що претендують на землю в підпунктах 2.7, 2.10 та 2.12 — не пред’явили свої посвідчення учасників АТО, — казав Кушнірчук.

Депутатка від «Вінницької європейської стратегії» Світлана Ярова заявила, що це «конфлікт інтересів, тому вона не буде голосувати». У списку на отримання землі була її мати. Депутатка від «Батьківщини» Ганна Давиденко розказала, що її батько також був в цьому списку.  Через це був наклеп проти неї в ЗМІ, що Давиденко вимагає спростувати.

За словами міського голови Сергія Моргунова, видача ділянок особам, що не мають відношення до АТО, не будуть розглядати. Правомірність отримання землі буде досліджувати депутатська комісія. Якщо все правильно, то за виділення ділянок для цих осіб проголосують на наступній сесії

— Більше 3700 АТОвців бажають отримати землю у Вінниці. А загалом, людей пільгових категорій — понад 9000 осіб, що мають право на першочергове отримання землі. У нашому місті стільки немає землі, і зараз ми працюємо, щоб виділити близько 800 ділянок в сусідній територіальній громаді, — казав директор департаменту земельних ресурсів Сергій Кушнірчук.

З 50 депутатів це рішення підтримали 35 обранців.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Корнійчук Сергій

  • Глобазоид Афромарк

    Кушнірчук молодець, принциповий.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни 11:50 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 11:43 До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс 11:17 Знищили усі 13 ворожих ударних дронів. Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО 10:36 Сталося аварійне відключення води на 16-ти вулицях та в одному мікрорайоні. Адреси 10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 09:20 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up