«Я в шоці!» Сергій Шевчук — знов у статусі депутата і досі фігурант кримінальних проваджень

«Я в шоці!» Сергій Шевчук — знов у статусі депутата і досі фігурант кримінальних проваджень
Сергій Шевчук. Фото з архіву редакції
  • Він до виправдувального вироку сидів у вінницькій тюрмі, а його опонент під слідством за аналогічний злочин залишається на свободі.  
  • Про несправедливість каже Сергій Шевчук, який раніше був депутатом Могилів-подільської міськради та пройшов у раду й на цих виборах.
  • Він залишається учасником двох кримінальних процесів. У одному фігурує в якості звинуваченого, в другому — як жертва замаху на вбивство.  
  • Конфлікт мешканців прикордонного райцентру ходить по судах Вінниці, Києва, Жмеринки. І тільки набирає обертів?

— Я в шоці від рішення суддів про особисте зобов’язання, яке йому дали на сьогоднішній день. Знаючи, що в нього справа про замах на вбивство і тяжкі тілесні, й таке рішення винести? Я настільки розчарований, що не можу словами передати, — говорить Сергій Шевчук про судове рішення, яким Олександру Коломійцю змінили домашній арешт на особисте зобов’язання.

Про війну Шевчука з Коломійцем редакція «20 хвилин» писала не раз. Регулярні сутички спершу юнаків, а потім і їх сімей стали відомими широкому загалу під час слухань у вінницьких судах. Провінційні «розборки» переросли в кримінальну площину і пристрасті ніяк не вгомоняться, а навпаки — обростають новими деталями. Політичними. 

Донедавна одного учасника цього конфлікту називали зятем мера Бровка, але той програв останні вибори й полишив посаду. Натомість статус депутата міськради Сергій Шевчук за собою зберіг, бо пройшов на цих місцевих виборах до ради знову, балотуючись від «Української стратегії Гройсмана».

Відео дня

Його супротивник — Олександр Коломієць — називає себе підприємцем і каже, що переїхав до Вінниці, аби забратися подалі від «Шефа» після нападу на нього. Він не має українського паспорта, є документ Російської федерації. Судився з Міграційною службою, та програв і залишився громадянином ворожої для України держави.

Для нього за роки, відколи преса пише про конфлікт двох сімей могилівчан, щось змінилося? Так, його теща-підприємиця — тепер депутат. Вона свого часу і ініціювала порушення справи проти Сергія Шевчука, якого називали правою рукою Бровка. Написала заяву про замах на вбивство її зятя, коли той лежав у лікарні з простреленими стегном.

На цих виборах Тетяна Глущак пройшла до міськради прикордонного міста від «Опозиційної платформи За життя». Про це розповів Сергій Шевчук. Всього депутатів від цієї політсили, сказав, працюватиме в Могилеві п’ятеро, теща Олександра Коломійця — одна з цієї п’ятірки.

— В нас ще в 2014-му відібрали частину країни, а люди досі обирають цю політсилу. Я в шоці, — знов говорить про своє обурення Сергій Шевчук. — І всі свідки, що були в справі проти мене, — всі пішли в депутати. На цих виборах багато провокацій було. Зривали зустрічі з людьми. Всю цю передвиборчу кампанію Коломієць, який нібито лікується у Вінниці, був тут. Знову погрози отримувала моя родина. Все це зафіксоване в поліції.

Олександр Коломієць. Знімок з архіву, зроблений у Вінницькому апеляційному суді  

Політично-кримінальною тепер виглядає війна двох непростих чоловіків з Могилів-Подільського, яких там називають «Шефом» і «Кабаном». Ми про їх конфлікт розповідали впродовж семи років, і досі він немає вирішення. Що зараз відбувається в обох кримінальних провадженнях?

Спершу конфлікт Шевчука і Коломійця був у судах Вінниці, потім перекочував до столиці, далі до Могилів-Подільського, а коли за місцем скоєння злочину не стало суддів після численних відводів, передали питання прийняття рішень до Жмеринського суду…   

У Жмеринці днями слідчий суддя і обрав той запобіжний захід Олександру Коломійцю, який шокував Шевчука. Останній в цій справі — жертва, а перший — підозрюваний. Тут ще іде розслідування. Коломієць підозрюється у тому, що намагався убити Шевчука під новорічною дискотекою, завдав ножем удару в груди.

А у тій справі, де «Шеф» виступає у ролі звинуваченого, якраз зараз заново починаються судові слухання. Це буде новий розгляд, бо виправдувальний вирок Сергію Шевчуку скасували і повернули матеріали на новий розгляд. Ця справа, як і було попереднього разу, слухається у Вінниці.  

Вчора, 23 листопада, було перше засідання. Потерпілий прибув без адвоката і попросив відкласти процес. Нагадаємо суть цієї справи: Коломієць доводить, що його намагався застрелили Шевчук з револьвера, який поліція не знайшла і не долучила до справи, як речовий доказ.

Ще в 2016 році нібито «Шеф» стріляв у Коломійця на вулиці серед білого дня і поцілив у м’яке місце. «Не вбив тільки тому, що закінчилися набої», — говорилося в цій справі. Але врешті суд не побачив доказів, що замах скоїв саме Сергій Шевчук, і його виправдали за недоведеністю вини. Рішення виніс міський суд, його підтвердила апеляційна інстанція. Далі була касація, справу повернули знову до Вінницького апеляційного, тут вирішили скасувати виправдувальний вирок. Тепер розгляд почнеться з нуля і знову у Вінницькому міському.

Шевчук проти Коломійця: справи по конфлікту цих людей тривають

Свого часу, будучи під слідством, Сергій Шевчук сидів у слідчому ізоляторі. Тримання під вартою продовжували кілька разів, аж доки суд після вироку не звільнив його з-під варти.

Натомість зараз, в історії зі звинуваченням Олександра Коломійця, той ні разу не був реально арештованим. Йому обирали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, ось зараз призначили узагалі особисте зобов’язання. Звинувачення такої ж тяжкості, теж йдеться про замах на убивство, плюс — тяжкі тілесні ушкодження.

Чому така різниця в запобіжних заходах?

— У мене є два пояснення, — говорить Сергія Шевчук. — Перше — судді вже потисли руки Коломійцю і грають під його дудку. І друге — вони таким чином хочуть скинути з себе цю справу, коли хтось із нас заявить відвід, то вони зможуть передали розгляд на інший округ.

За таким принципом справа про злочин, скоєний в Могилів-Подільському, й опинилися в Жмеринці. Із суду прикордонного району її передали в Жмеринку після відводів усіх тамтешніх суддів стороною Коломійця. Врешті в Могилеві не залишилося таких служителів Феміди, яким би не висловлював недовіру цей учасник справи, тому рішення надалі приймають в суді Жмеринки.

— Ми будемо оскаржувати його особисте зобов’язання, — каже Сергій Шевчук. — Він фактично на свободі, тоді як я — був під вартою. Я не переживаю за себе. Я переживаю за жінку і за дітей, знаючи Коломійця і що він може зробити. Він провокує постійно. Погрожує. Передає через знайомих, що ми маємо відмовитися від звинувачень. Але ми стоїмо на своєму. Він — взагалі резидент країни, з якою ми воюємо, тож може в будь-який час втекти, якщо буде бачити, що щось не підходить йому по справі. Хто тоді буде відповідати? Поліція? Ні, поліція скаже, що це суд його не «закрив». Тому ми подаємо апеляцію на рішення про такий запобіжний захід.

Що скаже сторона Олександра Коломійця про судові розгляди? Чи все влаштовує їх в тому, як розвиваються події? Редакція обов’язково напише їх відповідь, тож слідкуйте за стрічкою новина на 20minut.ua.  

А нашу останню публікацію з судової зали, де протистояли Шевчук і Коломієць, знайдете за цим посиланням


Читайте також:

Перевіряти керівника управління внутрішньої безпеки доручили… внутрішній безпеці

Ще шість жінок розповіли про домагання. Таємниці зі справи лейтенантки проти полковника

Не вірте дзвінкам з невідомих номерів і заведіть «фінансову» SIM-ку, бо аферисти обнагліли

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Вера Шевчук

    Зять депутата 😂☻☻☻😂😂😂
  • Кристина Шевчук

    зять депутата місцевої ради від ОТЗЖ Тані Глущак - Олександр Коломієць(Кабан)!😂
  • Читач30

    Гарно проплачена стаття
  • Ярослав Сус

    он правильный вор))) удивили - да там таких полно!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up