Уряд призначив вінничанина Віктора Павлущика новим головою Антикорупційного агентства

Уряд призначив вінничанина Віктора Павлущика новим головою Антикорупційного агентства
  • Під час чергового засідання Кабінет міністрів сьогодні, 27 лютого, офіційно призначив Віктора Павлущика новим головою Національного агентства з питань запобігання корупції.
  • Вінничанин керуватиме органом, однією із задач якого є перевірки декларацій чиновників.

Два дні тому, 25 лютого, Конкурсна комісія оголосила переможця на посаду голови НАЗК. Ним став старший детектив — керівник відділу детективів Національного антикорупційного бюро України Віктор Павлущик.

За кандидатуру Павлущика проголосували всі шість членів комісії, визнавши, що він має найкращі професійний досвід, знання і якості для виконання посадових обов’язків голови НАЗК, а також відповідає критеріям компетентності та доброчесності.

З автобіографії, яку Павлущик подавав на конкурс, відомо, що він закінчив Національну академію Служби безпеки України за спеціальністю «Правознавство» та Київський національний університет імені Тараса Шевченка за спеціальністю «Міжнародний бізнес».

Відео дня

З 2008 по 2015 рік Віктор Павлущик проходив службу в органах СБУ на оперативних та керівних посадах. Після цього почав працювати детективом у НАБУ. З листопада 2017-го став старшим детективом — керівником відділу детективів НАБУ.

Відділ НАБУ Павлущика займається виявленням та розслідування кримінальних корупційних правопорушень, вчинених представниками судової влади та прокурорами.

У мотиваційному листі посадовець наголошував, що в разі обрання його головою НАЗК всі його зусилля будуть спрямовані на те, щоб «агентство дійсно відповідало таким надважливим характеристикам, як прозорість, чесність, відкритість для громадськості та ефективність у запобіганні корупції».

Переможець конкурсу вважає, що метою нового очільника органу має стати «ефективне підхоплення потужної роботи з відновлення спецперевірок».

Також, окрім роботи всередині НАЗК, Павлущик має на меті посилити діалог Агентства з суспільством, а також співпрацювати та комунікувати з усіма іншими державними органами.

Детальніше про нового очільника НАЗК, його біографію, доходи та гучні справи читайте в матеріалі:

Довідка

НАЗК — це центральний орган виконавчої влади зі спеціальним статусом. Орган аналізує ситуацію з корупцією в країні та розробляє відповідну Антикорупційну стратегію та державну програму з її реалізації, а також координує виконання цих документів.

Також Агентство виявляє корупційні норми у законодавстві, контролює та перевіряє декларації публічних службовців, проводить моніторинг способу їхнього життя, стежить за дотриманням обмежень щодо фінансування політичних партій.

 

Читайте також:

Хто з мерів облцентрів задекларував найбільшу зарплату за перший рік війни, а хто — найменшу?

Зарплати Борзова і заступників: скільки отримує грошей керівництво Вінницької ОВА?

Які зарплати у заступників мера Вінниці? Огляд декларацій

Скільки заробляють та що мають керівники комунальних підприємств Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up