Порошенко-старший може крутити дірку під Героя України

Порошенко-старший може крутити дірку під Героя України
Лише 80 хвилин тривала у п’ятницю, 18 липня позачергова сесія Вінницької обласної ради, але за цей час депутати встигли не тільки переглянути бюджет, а й двічі пересваритися. Через слово "бреше" і... дулю ціною п’ять мільйонів гривень.

Хто "бреше"
Зміни до бюджету депутати затвердили швидко і передали 12,5 мільйона понадпланових надходжень на розвиток соціальної сфери: на ремонт шкіл, лікарень, дитсадків, придбання медикаментів, газифікацію... Понад 1,3 млн грн було направлено на додаткове фінансування правоохоронних структур. Тут же спалахнув перший скандал.
Після озвучення депутатського запиту щодо припинення роботи однієї зі шкіл Піщанського району, заступник губернатора Любов Спиридонова повідомила, що на ремонт школи виділено 400 тисяч гривень і працює комісія, яка вирішує, як провести ремонтні роботи найефективніше.
Цю інформацію з місця спростував голова Піщанської райради Віктор Кирнасівський:
- Ніякої комісії не створено. І ніхто не займається цим.
На це тут же відреагував інший заступник губернатора Валерій Коровій:
- Голова Піщанської райради бреше. Комісія дійсно працює.
Реакція Кирнасівського не змусила очікувати на себе:
- Я вимагаю вибачень від депутата Коровія, бо він публічно сказав, що я брешу. А брешуть собаки.
Проте вибачень він не дочекався. Обертів став набирати наступний конфлікт.

Герой не може грубити людям
Уже згадуваний Валерій Коровій як керівник фракції "Наша Україна" вніс пропозицію про клопотання перед Президентом України про присвоєння депутату і власнику найбільшого агробізнесу в області Олексієві Порошенку найвищого звання в державі - Герой України.
"Рішення сесії з цього приводу не обов’язкове, - уточнив голова облради Григорій Заболотний. - Облдержадміністрація вже зробила подання. І цього досить, щоб президент прийняв рішення. Ми робимо це тільки тому, що кандидат на звання Героя є нашим депутатом".
Після того, як голова облради нагадав про заслуги голови правління концерну "Укрпромінвест" перед областю, на підтримку рішення виступили голови райдержадміністрацій, де розміщений бізнес Порошенка. І тут на трибуну вийшов депутат-соціаліст Микола Мельник.
- Те, що Олексій Іванович добрий господарник, ніхто в нього не забере. Але він грубий, нетолерантний. Сьогодні підійшов до нього, а він мені дулю показав.
Нащо йому те звання, коли він уже набрав у нас стільки мільярдів!.. Його вже нагородили орденом Ярослава Мудрого. Коли він перевиховається, тоді я буду за нього голосувати. А так у нас є інші претенденти, той же Мовчан, Кучер добре працюють...
Після цих слів сесійний зал загудів. Депутати сміялися й аплодували, а дехто після слів "дає дулі", став вигукувати: "Ганьба!".
У результаті із 67 присутніх на сесії депутатів за подання клопотання президенту проголосували 45, четверо були проти, шестеро утрималися, 12 не голосували взагалі, тоді як потрібно було набрати 51 голос. Після повторного голосування додалося ще два голоси "за", але необхідних 51 мандата все одно не вистачало для ухвалення рішення.
Врешті-решт дійшло до поіменного голосування, на що голова фракції КПУ Віктор Петров зауважив, що "до такого порушення регламенту не доходять навіть у Верховній Раді". Поіменне голосування дало вже "за" 50 голосів. Тут піднявся депутат Володимир Соляр і сказав, що він голосував "за", а на табло проти його прізвища значиться "проти".
- Тоді пишіть заяву, - припинив суперечки голова ради. - Тепер маємо 51 голос, отже, рішення прийнято.

Пряма мова
Олексій Порошенко, депутат фракції "Наша Україна":
- Із Мельником ми зіткнулися, коли я взяв в оренду землі у селі Вільшанка Крижопільського району. Він там господарював і дійшов до того, що позабирав і вивіз худобу, кинув господарство. У мене є фотографії, яким ми його застали. Так ми тоді взяли Вільшанку, як тепер бачу, на свою біду. Він каже, що ми винні йому гроші. Ми все перевірили - нічого йому не винні. Тому я напишу заяву, щоб депутатська комісія перевірила всі його звинувачення і тоді доповіла результати перевірки на сесії депутатам.

Відео дня
>Микола Мельник, фракція Соцпартії України:
- Не тільки я один, а багато людей знають, що Порошенко грубий, нетолерантний. У нього натура така. Не можна такій людині давати високе звання. Воно ж не за урожаї чи надої. Це дається в комплексі.
Я у Вільшанку прийшов раніше, як він. Взяли в оренду п’ять тисяч гектарів ріллі. Узяли в банку кредит на п’ять мільйонів. Усі гроші використали на посівну і підготовку до сівби. Засіяли всі поля. А він прийшов і каже людям: "Я дам у три рази більше". А хто не хоче отримувати більше? Я не проти, але поставив умову: повернути вкладені гроші. Порошенко спочатку казав дати документи, а коли надали їх, усе одно нічого не вернув. Почав показувати дулі. Він може й вище ліктя загнути.
Я з ним і за стіл сідаю, і чарку п’ю, але бізнес є бізнес.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    да кто он такой этот Порошенко-старший??? за ЧТО ему такое высокое звание хотят дать??? за ЧТО ??? ЧТО он сделал для Украины ???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up