За кордон в оксамитовий сезон. Які курорти чекають на вінничан цієї осені?

За кордон в оксамитовий сезон. Які курорти чекають на вінничан цієї осені?
Фото: ілюстративне
  • В оксамитовий сезон для українців, і вінничан зокрема, будуть доступними сім країн: Болгарія, Туреччина, Єгипет, Албанія, Чорногорія, Хорватія та Домініканська республіка. Клімат восени тут сприяє гарному відпочинку.
  • Деякі з цих країн вимагають тестування на коронавірус, інші — запрошують на курорти без додаткових вимог. 
  • Правила можуть змінитися в будь-який момент, в залежності від епідеміологічної ситуації, — говорять в туристичних агенціях Вінниці.

Станом на середину вересня 2020 року основними туристичними напрямками для українців стали шість країн. При цьому Чорногорія, Єгипет та Хорватія просять в українців пройти ПЛР-тестування на коронавірус.

Натомість у Болгарію, Албанію та Туреччину їхати та повертатися можна без додаткових вимог. Також в листопаді свої курорти для українців відкриє Домінікана. 

— Водночас при плануванні поїздок в ці країни потрібно бути готовим, що правила можуть змінитися в будь-який момент, в залежності від епідеміологічної ситуації, — розповіла нам менеджер з туризму Вікторія Діденко.

Відео дня

Туреччина

Осінь вважається оксамитовим часом для відпочинку в Туреччині. І це не дивно, адже саме в цей період країна відпочиває від величезного потоку туристів, ціни дещо знижуються, а ось рівень сервісу залишається на попередньому рівні.

— Температура води на багатьох курортах тримається в діапазоні +19-+27С, — говорить менеджер з туризму. — Восени можна полетіти в Кемер, Мармарис, Аланію та насолодитися Середземним, Чорним та Егейським морями. Дуже добре осінь підходить і для екскурсійних турів у величне місто Туреччини — Стамбул.

Єгипет

Тури в Єгипет починають користуватись попитом з середини вересня, коли нестерпну спеку змінює довгоочікуваний оксамитовий сезон.

— Найкращий відпочинок в Єгипті — в жовтні, адже тут стає +30С, але в порівнянні з літньою спекою +45-+50С, — розповідає Вікторія Діденко. — Плюс з Червоного моря дме прохолодний бриз. Вночі температура повітря в Єгипті падає до +15-+20С, тому теплі речі теж будуть не зайвими. Шарм ель Шейх, Хургада та інші курорти чекають туристів і дайверів насолодитися красою морських глибин і стародавніми пірамідами.

Болгарія

Відпочинок в Болгарії у вересні ідеально підійде для відвідування курортних зон на березі Чорного моря.

— Відпочинок в жовтні та в листопаді буде досить актуальним для тих, хто бажає провести час разом з родиною, насолодитися відвідуванням і оглядом різних пам'яток, поїздками різними містами, покупками і багатьма іншими цікавими видами діяльності, — говорить експерт з туризму. — До того ж, ціни на відпочинок у вересні низькі, кажуть вінницькі туроператори. У вересні Чорноморські курорти продовжують приймати туристів: температура моря становить +19, +20. Найбільш популярні курорти: Золоті піски, Іраклі, Албена, Созополь.

Хорватія

Вересень — досить комфортний місяць для відпочинку в Хорватії. Для нього характерні більш низькі, у порівнянні з серпнем, температури повітря і морської води.

— У вересні можна з комфортом і засмагати, купатися, і відвідувати різні екскурсії, — ділиться Вікторія. — Крім того, знижується кількість відпочиваючих туристів. Середня денна температура в першому місяці осені в Хорватії становить близько 25 градусів тепла. Вночі вона знижується до +19-ти.

Туристів приємно вразять міста з неймовірною архітектурою Дубровнік, Спліт, Пула, Загреб, а також острова Корчула, Хвар, Брач, що знаходяться на мальовничому узбережжі Адріатики. 

Чорногорія 

Чорногорія — європейська держава на Балканському півострові на узбережжі Адріатичного моря. Багато туристів вважають за краще їздити сюди саме у восени, і ось чому: вже немає такої спеки, як влітку, а море ще не встигло охолонути.

— Погода на початку вересня комфортна, вода зберігає температуру, приємну для купання, яка дозволяє продовжити купальний сезон до початку жовтня, — говорить менеджер з туризму. — Восени квитки в Чорногорію дешевше, ніж влітку. При цьому значно знижується ціна не тільки на авіапереліт, але і проживання в готелях і розваги. Це пов'язано із закінченням високого сезону. Найпопулярнішими вважаються Будва, Бечічі, Герцог-Нові і Петровець.

Албанія

Розташована у південній Європі, Албанія теж останнім часом стала популярним місцем для наших туристів. 

— Зазвичай курортний сезон в Албанії стартує в травні та закінчується восени, — продовжує фахівець. — У прибережних районах температура може сягати до 30 градусів, вночі опускатися до +18-+20 градусів. З закінченням літа пляжі помітно порожніють, але море і сонце, як і раніше, приємні та теплі, що теж добре для подорожі. Крім того, восени знижується вартість оренди житла.

В Албанії безліч містечок і населених пунктів, які розтягнулися вздовж узбережжя моря. Найпопулярнішими курортами є Дуррес, Саранда і Вльора. 

Домініканська республіка

Домінікана — країна сонячних пляжів та яскравих фестивалів, теплого Карибського моря і ласкавого Атлантичного океану.

— А ще це країна вічного літа і осінь — один з найбільш сприятливих періодів тут, — говорить Вікторія Діденко. — Адже повітря уже не жаркий сезон дощів і ураганів залишився позаду, і українські мандрівники, які вже до листопада встигли втомитися від холодів, приїжджають сюди грітися і розважатися.найпопулярніші курорти домінікани Санто-Домінго, Бока-Чіка, Пунта-Кана, Пуерто-Плата.

 

Читайте також:

«В Китаї все спокійно», — розповідають вінничани, які живуть у столиці коронавірусу

Теплий вересень та морозний листопад. Синоптик розповіла, якою буде осінь у Вінниці
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Tramp

  • Олег Рябоконь

    Хасидам запропонуйте .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up